自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

你係咪淘寶報關嗰啲留過全名&身份證號碼啊?不過依家個人資料外洩都唔係啲咩新奇事啦,早幾日有數碼港,今日最新有消委會,你有冇訂過佢啲月刊/寫過投訴信呀?收到呢啲呃人電話真係咪鬼睬佢,夠膽上門追我先再算啦~

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Ksy229 發表於 23-9-22 11:15
我前幾日聽左個5字頭既電話, 個男人純正廣東話, 一開口就可以講晒我全名, 身份証號碼, 地址...... 話佢係xx ...

...
有機會我聽到,用下面jm方便。禮物地講,“唔係“

子爵府

hfl2000 發表於 23-9-22 22:24
你係咪淘寶報關嗰啲留過全名&身份證號碼啊?不過依家個人資料外洩都唔係啲咩新奇事啦,早幾日有數碼港,今 ...

我無淘寶,消委会和数碼港又無資料,所以都係諗電訊公司和銀行洩露資料

大宅

lcn2009 發表於 23-9-22 11:29
我蠢佐,不過第二個電話53009924就無聽

我噚日又係收到呢個號碼來電,第一個係廣東話講到我全名,話我用微信做虛假訊息,要我去金鐘辦事處澄清,我(emoji)佢話我都吾用微信就收佢線,跟住5字頭電話打嚟,我吾再聽
attach1/tmp/phpAHM10d

子爵府

shalie 發表於 23-9-23 08:40
我噚日又係收到呢個號碼來電,第一個係廣東話講到我全名,話我用微信做虛假訊息,要我去金鐘辦事處澄清, ...

我收到第二個電話一樣,騙徒最失敗係唔識講廣東話,你呢個叻啲識講廣東話
attach0/tmp/phpPwV7k6

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

小mama 發表於 23-9-22 11:05
唔好理佢

X 2
<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

基本上 我見唔識嘅電話 我係唔會聽。

如果佢真係有事或識得我嘅,自然會留message。

大宅

9唔搭8就cut線

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

就嚟想用藝名咁接聽電話

即係明明叫陳大文, 所有電話問你係咪陳大文呀, 一律話唔係。

問你叫咩名, 叫小明。姓:小, 名:明

10個有9個電話都係呢D電話, 有事唔聽都會有方法找到我 EG WS。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊