自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

第一步,同小朋友分房,唔為補救你哋關係都為小朋友,開始大,仲同父母1張床唔係太好

你哋咁後生,太耐無身體真係唔係太好,一步一步嚟,由拖手,掂下開始

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

20170101 發表於 23-11-13 11:50
即係唔係反抗佢接觸我,只係覺得唔係好自然咁囉。。。佢條腰唔舒服我幫佢捽藥酒我冇問題,只係佢拖住我我 ...

兩夫婦冇親密接觸,死症,制造多啲接觸的機會及時間,我行開行埋會主動挑逗下佢,拍下佢pat pat , 後頸吹氣,出門口番工前擁抱親吻一下,習慣左就變成自然。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

我c6 唔肯同我去街,平時都好少同我傾計,睇電視之類,佢淨係肯同小朋友一齊出去。如果唔係去玩或者同長輩食飯,例如家長會嗰啲,佢甚至唔肯一齊去,覺得浪費時間車錢。慶祝更加係零,佢只係肯同長輩或者小朋友慶祝。平時連正常單獨接觸都冇,好難維繫感情,更加唔好講有身體接觸。所以偶然同佢獨處,真係唔知要講咩好。講又驚佢覺得煩,一陣講錯野仲大家面左左埋。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

MYWY 發表於 23-11-14 13:37
我c6 唔肯同我去街,平時都好少同我傾計,睇電視之類,佢淨係肯同小朋友一齊出去。如果唔係去玩或者同長輩 ...

好明顯已經唔愛妳啦,唔好話愛情,連感情親情都無,洗一蚊在妳身上也覺浪費。

子爵府

我覺得冇乜身體接觸嘅唔算夫妻
只是共同生活

男爵府

20170101 發表於 23-11-13 21:22
我39 ,佢44

小朋友已經唔係bb,裝修下,上下床比佢兩個一間房,都已經小學啦,仲一齊訓唔係咁好。
你哋兩個年紀都唔係老,假設要相處到7-80,你哋覺得無問題就ok,只係咁樣好易出事。

男爵府

靚靚C9 發表於 23-11-14 14:02
好明顯已經唔愛妳啦,唔好話愛情,連感情親情都無,洗一蚊在妳身上也覺浪費。
...

節儉還節儉,有時都要嗲老公買D唔等洗既野比自己,呢D係情趣

子爵府

我地小朋友都係3歲同6歲,屋企2間房,大女同外傭一間房,老公同我瞓另一間,細仔瞓廳,由小朋友出世開始,我地都堅持夫妻一間房,唔同小朋友瞓,最多係0-3歲時望見佢地瞓著就會回房,之後大家會傾下偈,一齊睇新聞、影片,大家生日、節日、紀念日就兩個人去食下飯,係小朋友面前我地都會親吻 (當然係點都即止) 我覺得小朋友感覺到父母彼此相愛,對佢地好重要,而且亦可以教佢地愛係需要表達。

有D野千祈唔好俾佢習慣,如果宜家仍然相愛就要想辦法。

大宅

我哋分房瞓 小朋友跟我瞓 老公自己瞓
都覺得好似同屋住咁 好少交流 我老公係唔多出聲講嘢 有時我和兩個小朋友係房玩得好開心 我老公都唔會走過來望下

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

我都已經係同屋住關係,相對無言;唔知其他男人更年期係咪都係咁 ------ 丁蟹上身,全世界得佢啱晒,所有唔依佢標準嘅就等如錯;又愛無理取鬧,早前訂枱同佢慶祝父親節,就話我係祝佢早日安息;響街又鍾意撩事鬥非,真係瘀到咸;總之係唔會捉到佢嘅邏輯思維的;所以佢講嘢我只會聽,唔會有特別回應,因為一講唔中佢心意就會AK47,又話要迫死佢、攪散頭家… 而我有嘢都唔想同佢講,同樣道理,一嚟佢唔會明,二嚟一唔啱聽就又嚟料;
而家都搵緊假期兼職,到時就一年365日都返工,唔駛對住佢困獸鬥。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

你和你老公都是不愛表達自己嗎
冰封三尺雖非一日之寒
但亦可以 一夜破冰架
拿点勇氣好好同佢倾
兩個都係愛家庭嘅人
这样下去很可惜啊

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Giant 發表於 23-11-14 15:44
我都已經係同屋住關係,相對無言;唔知其他男人更年期係咪都係咁 ------ 丁蟹上身,全世界得佢啱晒,所有唔 ...

妳老公幾大呀?咁恐怖嘅

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

20170101 發表於 23-11-14 11:42
即係你覺得咁樣好正常不過?我見我父母以前都係咁樣

人家覺得正常,你自己點睇?你覺得以後幾十年咁過都好ok? 仔女會大,會離開屋企,之後進入空巢期,得返兩公婆困獸鬥,如果關係唔密切,唔通好似分租戶咁咩?我同老公結婚18年,佢而家日日車我返工接我放工,出街會拖手,瞓覺會拖手,我地會各自做自己嘢,各自玩手機,又會一齊睇電視,每日大小事都會分享,每個决定對方都知道,大家有共識。

不過每對夫妻相處方式唔一樣,我唔需要咩儀式感,但非常需要彼此了解同有共識。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

靚靚C9 發表於 23-11-14 16:24
妳老公幾大呀?咁恐怖嘅

5x
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

珍珠宮

20170101 發表於 23-11-13 10:29
我唔係唔愛, 只係覺得佢係爸爸, 我係媽媽, 唔係老公同老婆關係。平日相處我地無所不談,但一般都係討論生活 ...

我隻佬直頭甩開我隻手,但我都冇咩所謂
你講既我地都係咁,雙方ok就得,又唔係後生,攬住拖住,仔女見到會好尷尬

珊瑚宮

Giant 發表於 23-11-14 16:52
5x

都唔算好老啫,成個生人勿近D阿伯咁

珍珠宮

Giant 發表於 23-11-14 15:44
我都已經係同屋住關係,相對無言;唔知其他男人更年期係咪都係咁 ------ 丁蟹上身,全世界得佢啱晒,所有唔 ...

記得以前公司有個同事做左36年退休
佢第一件事就係話退休既難事就係應付老婆

公爵府

Giant 發表於 23-11-14 16:52
5x
5x已經咁樣就真係差啲woo, 我家姐老公60幾先開始維園呀伯咁樣,我家姐又係忍受緊,好可憐

禁止訪問

伯爵府

Cambyyungcc 發表於 23-11-14 01:46
樓主,我同你好似,我39..老公43, 結婚13年,兩個小朋友, 大家都係無二人世界, 我只顧小朋友,照顧家庭 ...

做女人係咁㗎, 係會顧自己小朋友先, 我相信十個女人, 九個都會放小朋友在第一位, 我自己當時都是! 但係原來確實唔應該將仔女放第一位, 點解呢?因為只理仔女就會同老公疏離, 而父母感情唔好, 最大影響係小朋友, 通常一般父母感情好, 小朋友無論在學業或者社交上都會比較正常, 所以我現在都成日個女同女婿講一定要放手, 有時要搵人看住bb, 出去玩下, 製造下二人世界, 建立好關係, 咁樣無論對兩公婆或小朋友都係最有益的!
樓主一定要改變自己先, 唔捨得洗錢已是一個大忌, 除非經濟上好困難, 否則嘅話有啲節目都未必花好多錢, 禮物不是要花好多錢的, 行開下同老公過下二人世界!

首頁
34567...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊