自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

活出彩虹 發表於 23-12-15 23:45

21歲佢應該真係講得出做得到

唔同嘅小朋友 戲言

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 23-12-16 13:02
如果娶到個港女/惡女,真係單身好過
係,但現在大部份都係依 type 女
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

象牙宮

回覆樓主:

乖仔,我仔20歲都唔會咁講,不過成日叫爸爸轉做份無咁忙,無咁大勞動既工

伯爵府

好窩心

大宅

回覆樓主:

好乖呀
我仔都係好錫我,前幾個月帶我去旅行.佢英文掂,樣樣嘢都要佢搞,深深體會到“有仔的媽媽是個寶” so sweet

洋蔥頭媽咪    發表於 23-12-16 14:37

水晶宮

2024勳章

好窩心
做父母最欣慰的時刻

男爵府

無話可說 發表於 23-12-16 14:07
乖仔,我仔20歲都唔會咁講,不過成日叫爸爸轉做份無咁忙,無咁大勞動既工
...

你個仔都係乖仔,會關心爸爸呢

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

樓主好幸福
你都係好媽媽教出個好仔

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

男爵府

hangma726 發表於 23-12-16 14:21
好乖呀
我仔都係好錫我,前幾個月帶我去旅行.佢英文掂,樣樣嘢都要佢搞,深深體會到“有仔的媽媽是個寶” so s ...

Really so sweet

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

esmehouse 發表於 23-12-16 14:02
係,但現在大部份都係依 type 女

咁香港應該都仲有啲幾好嘅女仔嘅。

頭先同個男性朋友傾計,佢講開先話而家國內好多人不婚不育,當中有啲有女嘅家庭都幾恐怖,個個都話要幾多彩禮先比嫁,又要男嘅有樓有車又要搵幾多錢, 吊高嚟賣好似賣女一樣,男嘅娶個女人好似分你身家咁, 都唔知真係愛你定愛你啲錢,唔怪得越嚟越多人情願唔結婚

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

活出彩虹 發表於 23-12-15 23:39
今晚同阿仔兩人食飯,佢問老豆去咗邊?我話老豆最近幾個月工作好忙好辛苦,剛剛做完個project, 想休息一下 ...

教得好

不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

洋蔥頭媽咪 發表於 23-12-16 13:02
如果娶到個港女/惡女,真係單身好過

盡量教識仔女觀人於微。不好沖動亂拍拖。呢句我都有提阿仔,可能身邊太多反面例子。

洋蔥頭媽咪    發表於 23-12-16 14:56

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 23-12-15 23:48
恭喜曬,所以好憎啲人成日話生女先好命,生仔係好聽, 孝順嘅仔一樣可以好孝順

樓主令我諗起今年 ...

同意
我身邊幾個近親家庭都係仔孝順(已婚)40-70歲,女多數就被養到公主咁,大家都就晒錫晒

恭喜樓主有個乖仔

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

小朋友識諗就安樂晒

珍珠宮

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

乖仔, 抵錫

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

今晚同阿仔兩人食飯,佢問老豆去咗邊?我話老豆最近幾個月工作好忙好辛苦,剛剛做完個project, 想休息一下 ...

開心又感動,恭喜你!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

洋蔥頭媽咪 發表於 23-12-16 14:44
咁香港應該都仲有啲幾好嘅女仔嘅。

頭先同個男性朋友傾計,佢講開先話而家國內好多人不婚不育,當中有啲 ...
香港好多港媽都開天索價
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

瑪瑙宮

回覆樓主:

天氣凍左都吾覺凍,暖在心頭

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好窩心

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊