自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

hellomiki 發表於 24-1-31 15:50
七十歲仲搵第二春?男人果然好多都系咁

真係大把,身邊有個六十幾歲,老婆十幾歲就開始跟左佢四十幾年,腸癌過咗身,吾夠一年識咗個細廿幾年有個女搬埋去男人屋企一齊住,個女人仲要擺哂女主人款對待男人d仔同新抱(非同住),個女人只係大過男人個仔幾年

男爵府

諗諗下我同老公既親戚中長命既都真係有食煙飲酒習慣多喎,
不過就唔係個個都2樣都有, 有d只係食煙, 有d淨係飲酒

琥珀宮

Babypink髮飾 發表於 24-1-31 13:55
係人都知飲酒同食煙都係好唔健康嘅,大家身邊有冇人又煙又酒?但係又好長命㗎?
...

鄧小平同志

珍珠宮

Babypink髮飾 發表於 24-1-31 13:55
係人都知飲酒同食煙都係好唔健康嘅,大家身邊有冇人又煙又酒?但係又好長命㗎?
...

日日飲幾啖唔食煙又長命既見過,勁飲勁食又長命未見過

大宅

fundfund 發表於 24-2-1 10:51
睇完呢個post先發現,原來以前好多女人又煙又酒

睇呢個post 令我好驚訝,原來食煙嘅人係唔會短命,我驚咗好耐。我老公一家除了奶奶外所有成員都食好多年煙,我一直都好擔心佢哋會有事,同佢哋一家返大陸拜山最辛苦,每隔15分鐘有人食煙,我全日都被二手煙籠罩住。

男爵府

MGM_DRAGON 發表於 24-2-1 13:11
識個亞婆80歲
煙酒都好
醒目精靈

睇嚟真係心態決定壽命

男爵府

加菲貓3 發表於 24-2-1 22:41
以前見過個笑話,老毛好煙唔好酒,得70。周總又煙又酒,70幾。。張少將,又煙又酒又色。成百歲 ...

齊晒就最長命咁話

男爵府

chantelle321 發表於 24-2-1 23:17
睇呢個post 令我好驚訝,原來食煙嘅人係唔會短命,我驚咗好耐。我老公一家除了奶奶外所有成員都食好多年煙 ...

俾着我都驚

男爵府

我公公,由廿幾歲開始食煙,高峰期一日幾包,到最後一日一支,九十幾歲走

大宅

回覆樓主:

我老爺,今年98,日日半枝白蘭地半包煙! 前十年係每天一枝半酒,2包煙!!! 冇事冇幹 到今日為止仲行得走得 得天獨厚

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

chantelle321 發表於 24-2-1 07:17
睇呢個post 令我好驚訝,原來食煙嘅人係唔會短命,我驚咗好耐。我老公一家除了奶奶外所有成員都食好多年煙 ...

我反而覺得食二手煙嘅先大鑊,識幾個好後生生肺癌都係唔食煙唔飲酒,不過就係食二手煙長大。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我舅公走時都有八十幾,又煙又酒幾十年,鋼條身型,早睡早起,每次嚟屋企探我嫲都係晨早7點幾到,食駱駝牌無濾嘴煙,飲細細枝高粱酒,去到七十幾突然想戒煙,點知身體受唔住,醫生叫佢都係唔好戒,戒出更多毛病,食少D就係,到佢走之前幾個月咳到唔停,再去睇醫生,發現已經係喉癌晚期,冇幾個月就走咗,我地小輩都來不及見佢最後一面。

我老公有個舅母十幾歲就食煙,大住個肚都係煙不離手,另外一個朋友太太陀B時成日飲酒,兩個嘅大仔都有健康上問題,不過兩個都話同佢地陀仔時煙酒冇關喎。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

蔡瀾,仲健在

伯爵府

我識几個都因長期食二手煙的得肺癌…
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

fayefa 發表於 24-1-31 14:04
長唔長命就未知,男性朋友近60歲,每日起碼一包煙,一支廉價威士忌,最近去第一次body check.所有指數靚仔 ...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

覺得總有些人基因好,煙酒都唔怕。

侯爵府

我過咗身嘅爸爸係煙民由廿幾歲開始食佢都算長命有80幾歲,但臨終前十幾廿年受盡肺部毛病日日拖住部氧氣機做人,已經無生活質素可言,如果食煙嘅後遺症可以早啲出現睇下啲人仲敢唔敢食。

已刪除用户

男爵府

rose-mag 發表於 24-2-2 00:52
我舅公走時都有八十幾,又煙又酒幾十年,鋼條身型,早睡早起,每次嚟屋企探我嫲都係晨早7點幾到,食駱駝牌 ...

咁好似食開唔好停可能會好啲陀住最好唔好又煙又酒啦

男爵府

叮妹 發表於 24-2-2 08:02
我朋友52歲極度注重養生,外表也保養得好好但有日座响梳化度瓜左

起碼佢去得舒服

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊