自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

FionaWong0118 發表於 24-3-12 09:00
好聽就戀愛腦,根本阿海就係姣婆底,自私精。對天暉嘅行為,口講就係兄弟,實質同對d兵有咩分別,呼之則來 ...

係,佢仲同Tim講唔係想天長地久結婚生仔,感覺行先(咁呢句嘢啲男人即係覺得你都係玩姐,唔搞就蝕啦)。轉頭又睇小朋友衫話想生返個。。。

珍珠宮

chamomile23 發表於 24-3-11 23:05
係 小紅書嗰邊好多人都話如果一齊返就棄劇
其實我覺得上星期已經可以完,而家多左

現實根本好多就會復合,有咩咁睇唔過眼。

成件事搞成咁,除左悅悅,個個都責無旁貸,而家反晒面出來先發覺之前嬲嘅事,比整散左嘅家庭,前事根本係可以以溝通解決的。

佢地喺返一齊都好。最差嘅係當初婚姻出事Yoyo用個囡做磨心。 成件事最難修補嘅係悅悅的心

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

cmcn 發表於 24-3-12 07:46
因為佢真係好可愛,對眼又無辜 (文具店老闆話)

孩子眼,越來越順眼

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

miyukib 發表於 24-3-11 21:59
眼冤
一係就繼續錯落去,唔好之後又回頭一家三口,真係唔掂!
我覺得 TBB 既劇情真係會係咁

珍珠宮

FionaWong0118 發表於 24-3-12 08:56
其實係emma知道tim鍾意左第二個先搵davey,我地旁觀者就知果時未上床,但emma角度信唔信?所以佢去揾davey ...

邊有邊個衰先?調轉頭Emma成日口黑面黑,生活上迫到Tim咁儘,咁Tim亦都可以話Emma衰先。

我睇婚姻唔係小學雞,啱錯/先後唔係重點,重點係愛唔愛對方,想唔想一齊?仲想一齊就溝通同解決。

一個家庭/夫妻關系緊扣,小三係唔會有機可乘的。

珍珠宮

呢集好睇,一有善仁同悅悅嘅劇情都好睇。
善仁呢個角色寫得好人性貼地,有血有肉。

男爵府

睛靈勳章

Udea 發表於 24-3-11 23:39
cccc, 我發覺我鍾意左天暉

我鍾意左好耐

男爵府

薯圈 發表於 24-3-12 09:14
邊有邊個衰先?調轉頭Emma成日口黑面黑,生活上迫到Tim咁儘,咁Tim亦都可以話Emma衰先。

我睇婚姻唔係小 ...

每人睇法唔同,冇咩好嗌。

「但一個家庭/夫妻關係緊扣,小三係唔會有機可乘。」呢句我就唔認同,送到埋口唔食?你太睇得起部份男人嘅定力。

男爵府

miyukib 發表於 24-3-12 09:06
係,佢仲同Tim講唔係想天長地久結婚生仔,感覺行先(咁呢句嘢啲男人即係覺得你都係玩姐,唔搞就蝕啦)。轉 ...

同意你呀,Tim都同過阿海講,叫佢唔使做d野來討好佢。
講真,睇劇tim真係唔似鍾意海,不過而家單身,有個後生靚女主動痴埋黎,點會唔要!衰d講,當解決需要囉。

珍珠宮

FionaWong0118 發表於 24-3-12 09:25
每人睇法唔同,冇咩好嗌。

「但一個家庭/夫妻關係緊扣,小三係唔會有機可乘。」呢句我就唔認同,送到埋口 ...

就係每人睇法唔同,才產生討論區 討論下啫,絕對唔會去到"嗌"

呢個世界真係有100%? 當然睇個男人本身性格,好似Davey, 佢樂於應酬不同女人,就算佢有家庭,再愛個老婆都會出去滾; 有d人(不論男女), 唔係講緊食唔食飛來猛,而家識計算,如果食左有機會失去一個更重要嘅關系,便寧願節制自己。

呢個世界無聖人,男無,女都無,一切都係根據自己個性及計算所出的選擇。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

如果我係呀海就算戀愛腦都應該知TIM對自己唔好,
所以一早會愛上天暉,見到天暉對花婆都好好已經好感動

大宅

2024年龍年勳章

TIM 思想出軌就係世紀渣男,
天暉係成日周圍約炮的咸濕仔....,竟然會得到大家喜愛
會唔會太雙重標準???

複式洋房

好睇

首頁