自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

公爵府

DorothyTsang 發表於 24-4-16 22:02
有啲鹹濕大叔,真係眼金金望住啲女仔,仲有搭巴士都見過呢類型鹹濕大叔,鍾意揀女仔,後生女一齊坐,仲要黐 ...

絕對係,所以要提醒仔女要小心

公爵府

piv 發表於 24-4-16 20:32
我好驚訝咁多人,可能好多係囡囡的媽咪,覺得出得街就預咗俾人望。正常望絕對無問題,因為咁而鬧人真係好痴 ...

我都覺得好奇怪,BK應該大部份女人,仲係人媽咪啦,但D留言竟然同連登仔一樣! 咩著得暴露咪望你囉、以為自己好靚、你騎呢肉酸咪望你、因為望你果個唔係靚仔有錢、連你唔望人點知人望你既小學雞留言都有! 都已經講咗係有好多咸濕佬望到D女仔眼都唔眨,我係’車立’見過有個男人由個少女入’車立’望住人個胸望到出去,唔係咁望都冇問題卦!

公爵府

kittylam 發表於 24-4-16 20:54
事實係衣著密實有幾何比人望?衣著密實係街畀人望又點呢?

撳錯制delete

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

TATEYAMA 發表於 24-4-17 12:55
撳錯制delete

白色衫好多透架,好介意嘅學生會著冷衫,有d并唔介意,出得街唔會覺得全部人都係君子目不斜視挂?問題係望人真係冇犯法,被望又唔會小忽肉,唔中意咪行快兩步囉,改變唔到人,咪改變自己心態囉,其實被望都冇任何損失,如果出街畀人望都對你生活產生困擾,一係唔出街,一係好似古代大家閨秀咁戴帷帽 ,淘寶有售。
attach0/tmp/phpAKuWTf

男爵府

TATEYAMA 發表於 24-4-17 12:47
我都覺得好奇怪,BK應該大部份女人,仲係人媽咪啦,但D留言竟然同連登仔一樣! 咩著得暴露咪望你囉、以為 ...

非常同意你!有d留言以為係印度先有,所以提醒自己個囡小心d,與人保持距離免被人話屈人非禮,若不幸被人非禮受害者隨時變加害者,d人會話你以為自己好靚,其實你騎呢怪先望實你,當然我不贊成衣著貼身暴露,而有囝囝jm提醒他同人保持距離,拎電話姿勢不要惹人懷疑,因為真係有d女人以為自己好正同真係癫,我重申一個正常人會懂得分析同感覺怎樣才是令人不安的行為眼神,若只是望一眼就吾望,人家會知的

別墅

久唔久就見到呢d公審post

大宅

咸濕係冇罪既,咁樣望係賤格者

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

vkm2014 發表於 24-4-17 14:17
非常同意你!有d留言以為係印度先有,所以提醒自己個囡小心d,與人保持距離免被人話屈人非禮,若不幸被人非 ...

見到有d人言論以為回到古代,畀人望下就要生要死清白不保
唔好轉移視線,非禮就係犯法啦,係兩件事黎。
香港一邊話自由民主,一邊覺得自己係國際城市,出街畀人望都要公審人,有部份人思維唔適合生活係現代。

珍珠宮

TATEYAMA 發表於 24-4-17 12:47
我都覺得好奇怪,BK應該大部份女人,仲係人媽咪啦,但D留言竟然同連登仔一樣! 咩著得暴露咪望你囉、以為 ...

因為呢d係客觀道理,同年紀/性別無關。難道會因為被望者係女人就不分青紅皂白而作出不合理判斷?

男爵府

回覆樓主:

其實網上就算有片都表現唔曬,但一般唔會無中生有,另有樣野肯定嘅係,網上多口爽友、怨恨人,我見過有佬隔1.5米遠在公園啤實女士跳舞、體操,被女士責罵,但一副無賴嬉笑樣鬧返轉頭。

複式洋房

公爵府

從來都係自己過唔到自己果關,男望女就比女話,但女望男,我都未聽過會公審。。根本好多女本身矛盾,

公爵府

薯圈 發表於 24-4-17 15:48
因為呢d係客觀道理,同年紀/性別無關。難道會因為被望者係女人就不分青紅皂白而作出不合理判斷?
...

我只係係覺得女人會比較可以身同感受!宜家我知原來好多女人俾男人眼甘甘望住個胸都覺得冇問題!人哋唔犯法就要樂意接受!連發表下唔鍾意人望都係錯!

珍珠宮

TATEYAMA 發表於 24-4-17 16:20
我只係係覺得女人會比較可以身同感受!宜家我知原來好多女人俾男人眼甘甘望住個胸都覺得冇問題!人哋唔犯 ...

我都係女人,當然會身同感受,但都要係睇下咩野事。 如果講被人望下,確實係好多因素,可以係真係鹹濕,可以係自己太騎呢/唔靚/古怪,可以係自己心多,如果一口咬定望人嘅就係眼姦咁嚴重,就當然唔認同啦!

另外,人人都可有不同意思,唔同亦唔代表錯。

大宅

回覆樓主:

坐小巴4人位,對要二十頭既女你著條連身短裙,佢坐到走哂光。
我好心提佢走光,佢話我有著打底褲,跟住照叉大對腿咁坐。
咁點會唔引人注目

公爵府

TATEYAMA 發表於 24-4-17 16:20
我只係係覺得女人會比較可以身同感受!宜家我知原來好多女人俾男人眼甘甘望住個胸都覺得冇問題!人哋唔犯 ...

無錯。仲要俾人屈專登去俾人望,真係好恐怖。

公爵府

回覆樓主:

其實人哋望到怎樣離譜,都真係無得話人,只有自己避或者離開。
但唔應該指責正常的被望者,而合理化一些心懷不軌的人。

男爵府

piv 發表於 24-4-17 17:48
無錯。仲要俾人屈專登去俾人望,真係好恐怖。

nil

男爵府

piv 發表於 24-4-17 18:08
其實人哋望到怎樣離譜,都真係無得話人,只有自己避或者離開。
但唔應該指責正常的被望者,而合理化一些心 ...

nil

子爵府

如果著得性感啲,特別係低胸、或超短裙,一定會俾人睇多兩眼,不過總會有人覺得有衣著自由但人哋望就唔啱

首頁
34567...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊