自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

keung922 發表於 24-4-18 14:59
回覆 廷廷媽 的帖子

哎…有時做人都梗係想面面俱圓,以和為貴,但我一句唔返又搞到佢梨花帶雨,我梗係想睇 ...

又唔係差一兩堂就不夠出席率, 同學可以影notes WhatsApp 俾你.

咁小事就喊!?
現代仲興一哭、 二鬧、三上吊.
她是否打算下半世( 學小童一樣試父母底線)“用淚水做武器”
控制你??

複式洋房

回覆 Jasmine-4711 的帖子

佢呢方面嘅觀點同我唔同,所以我話佢自私,咁可能佢聽完激動咗少少啫,唔係要威脅,佢冇呢個意思嘅~

複式洋房

回覆 lojo11 的帖子

冇呀,我哋同居,但財政OK嘅,大家都唔需要大家嘅金錢支持

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

keung922 發表於 24-4-18 15:33

所有傷風感冒埋尾都會咳同氣喘,我覺得呢個時間先係最辛苦…最俾人岐視就係呢段 ...

勸你再去睇中醫調理吓,順便請埋病假

其實我係認同你嘅,因為有病/不停咳,真係唔好返學

你有同理心所以想到同學有機會被惹到&繼而惹到屋企人

我女早排流感,前後都請咗好多日假,無計,身體要緊

你女友強勢,佢理論又唔係錯晒,不過就進擊啲

你唔駛意圖說服佢啦!淨係話自己唔舒服咪得囉!任何兩性之間相處嘅事,加入第3方因素,

都比較難解架啦!

翡翠宮

keung922 發表於 24-4-18 16:04

冇呀,我哋同居,但財政OK嘅,大家都唔需要大家嘅金錢支持 ...
你處處維護個女友, 都感覺你好錫佢... 不過有D野, 不妨企硬少少, 唔好比佢講多幾句就懷疑自己...

複式洋房

多謝哂大家嘅回覆先,如果有啲我冇回覆嘅多多見諒,因為我唔係好識分邊位我回覆咗未,多謝大家意見~唔該哂

複式洋房

冇冇冇…冇處處,如果係我唔使即日開AC上嚟,我都嬲到不得了,我鬧佢自私添,我的確係有動搖過,我上google網搵過,係有啲公司就算中緊,有兩條線,但冇哂病假都可以照返工,所以我認爲問下大家,唔好loop死自己係好嘅方法,多謝大家意見

複式洋房

回覆 capricornbb 的帖子

同意同意,都係當想睇下大家當刻係咪對Covid已經係冷處理啫,我同你有同樣睇法就係人哋個仔考DSE,掉返轉諗如果自己個仔考試又點?所以我決定今晚都係唔返㗎喇

翡翠宮

keung922 發表於 24-4-18 16:01

佢呢方面嘅觀點同我唔同,所以我話佢自私,咁可能佢聽完激動咗少少啫,唔係要威 ...

不只是觀點不同, 是她「 三觀不正」.
自私到極點, 將歪理說成道理,
居然話冇病的人應避你不返學,
而不是有病的你唔返一次學,唔想惹人個仔
attach0/tmp/phpuqKJlt

侯爵府

牛年勳章

新會員膠po? 35歲好命嘅仔都讀小學, 仲上網問人有病返唔返學? 重作啦

複式洋房

嗯…人無完人…每個人都有缺點優點~佢可能係孻女,有啲脾氣咁啫,佢優點絕對多過缺點嘅~我會慢慢令佢明白我今次嘅想法,多謝你嘅意見先~

複式洋房

回覆 糯米米糍 的帖子

唔係唔係,絕對真人真事~

翡翠宮

keung922 發表於 24-4-18 16:12

冇冇冇…冇處處,如果係我唔使即日開AC上嚟,我都嬲到不得了,我鬧佢自私添,我的確係 ...

你將心比己, “ 幼吾幼以及人之幼”,
是中國人傳統的美德. 你心地善良....

但和你女友剛相反,
她是“人不為己, 天誅地滅” 的極品

價值觀、人生觀:差天共地,
可以過一世?
將來子女學那一位好??

複式洋房

哎…佢本性一定唔係咁壞嘅…我亦都唔係聖人,不過咁啱呢個問題大家持相反意見啫~

大宅

回覆 keung922 的帖子

你女友都中左, 佢今晚返佢自己屋企坐下, 見下父母及家人! 將心比己!

子爵府

你平時很懶嗎?
怎樣分擔家務?

複式洋房

回覆 taksan 的帖子

Ha Ha,明知結果嘅就算…吧…喇~

複式洋房

回覆 KINGMAX 的帖子

平時唔算懶,家務一人一半,例如洗衫咁,佢擺我晾,吸地係佢,洗碗就係我,相處耐咗唔會太過計較嘅嘢嚟㗎喇

複式洋房

再次多謝各位嘅意見先~我會再同佢傾下,多謝各位意見,希望大家都身體健康,事事順利~

大宅

有病唔應該返,傳染其他人就唔好啦

首頁
34567...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊