嬰兒用品

跳至

首頁
34567...9

尾頁

民房

我都有好多收穫, 尿片, 奶粉, 玩具, 用品, 樣樣有D, 重死我啦! 我唸好多人好似我咁放工去, 好多人! 不過最開心係可以見到 "Your Baby Can Read" 嘅Dr. Titzer, 仲同佢傾計同影相, 佢真人真係好nice, 又好有耐性!

原帖由 嵐嵐mimi 於 09-8-7 12:05 發表
我諗住星期六下午去, 都預左會好多人, 所以諗住問下今日去左BB展既媽咪, 你地有咩收穫, 有咩係抵買?? 請報料.........

大宅

今日下午兩點鐘去, 真係超多人, 所有贈品都無去攞, 推住阿囡, d人真係唔理你大定細, 行路唔洗睇人, 阿囡大部份時間坐起車仔度, 唯有將車仔倒向我, 費時俾人撞到佢隻腳, 又拉埋個篷, 免得d人個袋(大大袋戰利品)車埋嚟

因為同埋個c6去, 我睇清d野都話唔好買, 差d入去"dry"睇, 好彩最後都買左三件玩具, 不過我諗出面都差唔多$

如果出年去, 可能揀星期日一早去, 將阿囡放起阿媽度, 自己一個人去, 又唔洗睇阿囡, 又可以自由買野, 最多自己拎得辛苦d

原帖由 bndh 於 09-8-8 00:38 發表

請問明治大仔幾多錢一箱,EGL係唔係平過RE﹣ON?

大宅

But the Nuk queue is like more than 100 persons!!!

原帖由 $_$ 於 09-8-7 17:42 發表

我想買呀, 唔知聽日去仲會唔會有貨呢.

大宅

其實去bb展, 真係最好唔好/無須要帶埋bb去, 多人成咁, 有時人地唔係唔想讓, 係根本無位讓! 我脢有d人仲叫個賓賓企係路中心看住4個手拉行李箱, 完全無公德心可言!!!

大宅

舊年Sat下午去買門票排了around 10分鐘,今日3:30pm到排了1個鐘,重要我只系想随便行下又吴系買奶粉尿片,早知就唔去!
原帖由 marcus_bb 於 09-8-7 18:24 發表
我今日九點九到,買門票排了45分鐘,3點鐘走時,門口D人話要排2個鐘先買到門票,我都唔知點解星期五咁多人都唔使返工,入面十分多人,拿每樣贈品都要排,我就覺得JUSCO做BB節仲方便買野.下年都唔想再去迫lu! ...

別墅

原帖由 mikeivybb 於 09-8-7 23:42 發表
最抵:

2) b&m 買尿片coupon(共10包), 花王尿片各size都係$120包

其他都okay啦, 平過市面小小, 但贈品超多咯...

呢個OFFER, 我星期四去佢地門市買片片時都有比我
$1200, 10張COUPON可以換MOONY/MERRIES呢兩個牌子既片片/學習褲

大宅

-森永大仔全場Re-on 賣得最平, 大罐(850g)賣$128, 而細罐(320g)更超平賣$45, 唯番大罐都係$119.5!!!!! 我即刻抬兩箱細罐裝走, 連運費都慳番!!!

-而森永細仔細罐裝都超抵, $35罐!, 但佢擺出嚟嗰d就09年9月中到期, 唔知如果要求送貨, d貨嘅有效期會唔會唔同...

-merries同moony就B&M賣得最平, 全部size尿片/尿褲一律$120/包, 可以即買自取或買coupon(最少10包)一年內去門試取貨或加錢安排送貨, 我因冇手拎, 所以買咗coupon...

-DermaVeen約85折, 我買咗支濕疹cream, $85
-Grobag睡袋有d賣$200, 有d賣$250, 2.5tog款唔多, size多數係0-6months, 舊年我買咗個2.5tog(絨面) 0-6months-$200, 今年買咗個2.5tog(絲絨面)18-36months-$250
-卓悅d嘢(包括奶粉)同門市一樣價, 唯一平嘅係bb餅, 有d$15盒, 有d$19盒但買4送1, 我買咗幾盒
-米糊就re-on平, $18-$19/盒, 我又買咗幾盒
-Baby Bioxtra bb牙膏$100兩支送手指刷1個, 我買咗set
-我又喺three-sixty個counter買咗幾盒有機pasta同baby food俾bb

另外
-QV有75折, 如500g QV賣$17X
-B&M賣麵包超人玩具有75折
-Fisherprice玩具都係75折, 但counter細過舊年, 玩具款少, 價錢冇之前開倉咁抵
-Maclaren volo 荷花vip賣($9xx), quest/quest mod賣($15xx), 門市之前分別賣$10xx 同$17xx, 門欄(vip價)亦比門市平幾十蚊...
-My kiddy gym 同 幼聯 Playgroup都有免費試堂

水晶宮

好媽媽勳章

我行左6年,今年冇入場,不過係地鐵同入境大樓中間條天橋派傳單,見到好好好多大6人去掃奶粉尿片,有d仲直頭係好似走水貨返上去咁..好恐怖.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

多謝報料, THX!!! 我唔洗 $ 入場, 都唔洗去

原帖由 skylark 於 09-8-8 01:39 發表
-森永大仔全場Re-on 賣得最平, 大罐(850g)賣$128, 而細罐(320g)更超平賣$45, 唯番大罐都係$119.5!!!!! 我即刻抬兩箱細罐裝走, 連運費都慳番!!!

-而森永細仔細罐裝都超抵, $35罐!, 但佢擺出嚟嗰d就09年9月中到期, ...

子爵府

卓悅d 尿片 & 學習褲... 六點幾時... 不論乜牌子或乜碼, 全部$118/包~~

原帖由 skylark 於 09-8-8 01:39 發表

-而森永細仔細罐裝都超抵, $35罐!, 但佢擺出嚟嗰d就09年9月中到期, ...

洋房

我下午四點去...排左差不多一個鐘先買到票...入到去超多人...好彩無帶阿囡去囉....見到勁多大陸人掃奶粉尿片...又成家人(約五六個人..我Pampers在見到)一齊填同一個小朋友名去拿贈品囉....

NUK排隊俾錢條人龍超過100人..我本來想買野但咁既環境即刻走去TOMMEE那邊買....

我買左幾下東西...
1. SOFTTOUCH :
-10包特大化妝棉 @80PCS - $10@ ($100)
- 舊年我買左一箱...超好用...質量拍得著CC樂乾棉 無棉絮..但經濟好多..我用來幫囡囡洗PATPAT...
- 1包紗巾5條裝 $15@
2. TOMMEE:
- $10 食飯匙2隻裝
- $10 小玩具
- $10 手指牙刷
- $90 2X學習杯 (買2隻送洗澡帽) 單隻$50@
3. FISHERPRICE
- $70 玩具積木
4. 兒樂寶
-$45 玩具吸塵機..我囡超鐘意.. (我覺得呢隻檔玩具真是比玩具反X城平囉...)
5. 卓悅
-$15 BB餅一包
-奶粉尿片無平過(只是送$50現金卷下次用)..
6. THREESIXTY
- $28.8 有機BB通心粉一包
- 買完我朋友話馬莎做特價會平過佢囉...

BNM的尿片最平...但我去到MERRIES的中碼同大碼已經斷貨...佢叫我買套票去門市攞..因為我住得遠所以如果要去門市拿尿片就車費貴而無買...

洋房

唔係下...我去到五點幾佢都話是原價無平...早知就臨走去多一轉啦....激死我...

原帖由 LamCoco 於 09-8-8 02:23 發表
卓悅d 尿片 & 學習褲... 六點幾時... 不論乜牌子或乜碼, 全部$118/包~~

子爵府

1) Chu Chu 無counter?
2) 東瀛遊明治大仔奶粉@$140/罐? 包送貨嗎?
3) Huggies pull-up XL 33片裝,貴過藥房(我買開$85)?
C6明天要上班, 我又大肚"lam dum"考慮緊去唔去? 謝謝

別墅

原帖由 hellomiffy 於 09-8-7 16:28 發表

我樓下葯房$45/3 pack

卓悅COUNTER 15元兩包和光堂最平

男爵府

畀面勳章

真係好多大陸人掃貨....呢個BB展睇怕出年係"大陸掃水貨展",,,,

我地香港人越來越渺小了.......

民房

聽完人講d野都唔係好平,仲要迫餐死
我自己又大住個肚,都係唔去lu

複式洋房

我都好讚同, 尋日好多人, 根本就唔係唔讓人...
我去到迪迪尼填form 拎野.. count 好多人 我唔係唔讓個bb... 佢亞ma係我後面經過抱住個b... 唔知係唔係我個手袋人多迫下迫下時撞到佢,佢仲大大聲叫我睇住佢個b..
根本我都唔知&睇佢唔到... 咁都比佢罵一餐
我自己就feel唔到有野撞到佢, 可能係佢亞ma 驚定先 叫出黎, 搞到迪迪尼d職員都叫我睇住人地個b... 當時我都好唔好意思... 但係我又唔覺自己有錯... 真係焦奈!!!

講真 有心掃貨 buy 野 真係唔好帶b去... 咁多人

別墅

thanks
聽完人講d野都唔係好平,仲要迫餐死,又多大陸人,真係諗吓今日去唔去先,我個朋友仲話帶b仔去我叫千萬唔好!!!

複式洋房

原帖由 小灼林 於 2009-8-8 00:57 發表
今日下午兩點鐘去, 真係超多人, 所有贈品都無去攞, 推住阿囡, d人真係唔理你大定細, 行路唔洗睇人, 阿囡大部份時間坐起車仔度, 唯有將車仔倒向我, 費時俾人撞到佢隻腳, 又拉埋個篷, 免得d人個袋(大大袋戰利品)車埋嚟 ...

真係架.. d人唔理人... 有時人地撞到你都唔係有心
都唔知點解可以咁多人

大宅

我覺得最好唔同老公去, 佢地又唔知我地想買咩, 又冇耐性, 平時又唔格價, 入到去就成日問 "好抵咩, 出邊賣幾錢呀" 好煩呀!

首頁
34567...9

尾頁

跳至