懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 qk330 於 09-8-10 17:07 發表

咁好既....搞到我依家想打去問姑娘添....因為下次要等到29/8先有得再覆診...到時唔係睇林醫生, 因為我係跟開尹醫生的.....

咁你試下打去問下啦, 因為我之前係QE照過一次結構, 佢都同我講左話小b無兔唇架啦~~

大宅

原帖由 chunmummum 於 09-8-10 17:05 發表
我想問呀! 我老闆要換窗廉, 但安裝個日佢唔係香港, 所以我要幫佢收貨, 我問過窗廉個d人佢地話應該唔駛"轉"洞, 但如果真係要"轉"咁得唔得呢? 咁我點呢! 我老公話冇關係喎! 佢話人地隔離整野唔關事喎! 自己 ...

理論上係咁, 因為係自己屋企鑽野, 好似係話怕驚動到個胎神, 但係可唔可以搵第二個同事幫忙, 你係講你老闆房定佢屋企?

1 mon 10lbs 9oz

10wk4d 4.6cm                 2yr9mons 95cm
11wk5d 4.7cm
20wk6d 494g
29wk1d 1.48kg
37wk5d 2.97kg

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

原帖由 kingbbsam 於 09-8-10 17:09 發表

滾15分鐘夠唔夠呀??

差不多啦...
My Two Princess

複式洋房

Hello!
我一直在看你們,現已知今胎又係仔仔, 其實我老公想要女, 不過今次陀得特別辛苦, 我好似pigpig咁狂嘔(until 5months),本以為係女點知是仔(I like son more)o

如果係女我一定唔敢飲朱古力奶,怕黑;我大仔手腳都好黑,可能以前成日飲朱古力奶,但我是而家知係仔就可以放心飲o

我下個月中會照4D at Dr. Mo 我好想知弟弟咩樣

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

原帖由 pigpig 於 09-8-10 17:08 發表

加芝士上面,然後焗溶D芝士係面,真係好味到不得了呀!

嘩, 聽見都流口水啦, 想即刻落街買返包tim....

別墅

原帖由 鵬鵬丁滿 於 09-8-10 17:07 發表

無計啦, 我成個口都好痛呀, 太耐無食涼野, 好熱氣呀~

鵬鵬,如果你咁熱氣,飲天然蔗汁都好呀!
我又係好熱氣好燥,之前流鼻血同去大大時痾血,除左西瓜同菊花茶,火龍果、蔗汁都可以幫下手。食完之後真係冇晒事!

大宅

今日成日覺得個人慶慶地...早少少走去睇中醫先....

今晚再傾....88

男爵府

原帖由 szeanson 於 09-8-10 17:09 發表
Hello!
我一直在看你們,現已知今胎又係仔仔, 其實我老公想要女, 不過今次陀得特別辛苦, 我好似pigpig咁狂嘔(until 5months),本以為係女點知是仔(I like son more)o

如果係女我一定唔敢飲朱古力奶,怕黑;我大仔手腳都好黑, ...

hello, 會唔會計劃生多個, 追個女呀?? 嘻嘻^^

大宅

原帖由 joycebaby06 於 09-8-10 17:09 發表

理論上係咁, 因為係自己屋企鑽野, 好似係話怕驚動到個胎神, 但係可唔可以搵第二個同事幫忙, 你係講你老闆房定佢屋企?

joyce, 你打左去話換奶樽未呀?

大宅

原帖由 鵬鵬丁滿 於 09-8-10 16:47 發表

係呀, 我上星期五先去完佢度照結構, 佢話我個週數細左一週, 我上星期本來23週6day, 佢話我得22週6day, 同埋而家小b重1磅lor~~

但系你個肚好大播 細左咪好似蝕左咁 嘻嘻 你上星期五去照有無得睇4D呀
DEL

大宅

原帖由 s997351 於 09-8-10 17:10 發表

鵬鵬,如果你咁熱氣,飲天然蔗汁都好呀!
我又係好熱氣好燥,之前流鼻血同去大大時痾血,除左西瓜同菊花茶,火龍果、蔗汁都可以幫下手。食完之後真係冇晒事!
http://lbdf.lilypie.com/4Kmfp8 ...

你講起去大大時痾血, 我上星期又係呀, 嚇c我~~
原來有咁多野可以食得, 咁我都去買d黎食下先~

複式洋房

回覆 88# kingbbsam 的文章

唔啦! 兩個夠晒數

別墅

原帖由 szeanson 於 09-8-10 17:09 發表
Hello!

如果係女我一定唔敢飲朱古力奶,怕黑;我大仔手腳都好黑, ...

恭喜你呀,兩個仔仔,要好多精力先得!

翡翠宮

原帖由 CK_鼠鼠 於 09-8-10 16:36 發表

我差不多日日都keep住飲杯奶, 最近仲買左森永果隻媽媽奶粉, 我買左綠茶口味, 都ok, 幾好飲, 我1星期飲1次, 怕飲得多, 肥晒落我度就大件事

我飲緊維記高鈣脫脂!
遲啲就轉飲--喜康素,
因為呢隻媽媽奶粉都係脫脂嘅!!

大宅

原帖由 giselle1012 於 09-8-10 17:14 發表

但系你個肚好大播 細左咪好似蝕左咁 嘻嘻 你上星期五去照有無得睇4D呀

hehe....你好好記性, 仲記得我個肚係好大~~
係啦, 其實我都唔明我個肚咁大, 佢仲話我細左一week 喎, 我今日又比人問係唔係就黎生得啦

dr. lam都係幫我照2d咋, 但都要1500蚊, 好貴

別墅

原帖由 鵬鵬丁滿 於 09-8-10 17:14 發表

你講起去大大時痾血, 我上星期又係呀, 嚇c我~~
原來有咁多野可以食得, 咁我都去買d黎食下先~

始終西瓜都真係比較涼,唔好食咁多。火龍果會好D,同埋都幾清甜。
係呀,我試過誇張到全部都係血,嚇到我死!後來睇醫生話係太熱氣!

翡翠宮

原帖由 joycebaby06 於 09-8-10 16:38 發表

講開又覺喎, 我都好似少左食魚, 呢排淨係飲魚湯同食魚生咋

想問下各位會用乜魚煲湯??

大宅

原帖由 joycebaby06 於 09-8-10 17:09 發表

係我老闆屋企呀! 所以唔可以搵其他同事囉! 我唸住帶埋阿囝去, 有嘜事我可以落一落樓下先!

別墅

原帖由 peony_so_hk 於 09-8-10 17:17 發表

我自己會用蕃茄薯仔加D薑,簡單D。我奶奶就會用淮山加北「旗」同埋茨實,再加D豬骨,我唔識咁複雜,但佢話飲左好。

男爵府

原帖由 peony_so_hk 於 09-8-10 17:17 發表

暫時諗到大眼雞, 同大魚尾

首頁

尾頁

跳至