跳至

首頁
34567...9

尾頁

男爵府

原帖由 20032007 於 09-11-12 09:40 發表
即是話如收大部份都在10/11已收到信, 明天和星期六就是辦理留位手續. 救恩又話最遲下星期會寄出所有信, 即是話到現在仍未收到信的, 可能已經是waiting list, 我估救恩睇下邊d冇交留位費的, 咁多出來的位就先 ...

就算我o係10/11收到信我都冇諗住留位喎!
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

禁止發言

大宅

我都唔係好明, 你唔係想報全日咩? 是不是你已有其它學校收左你囡囡呀.

原帖由 spmok1999 於 09-11-12 09:53 發表

就算我o係10/11收到信我都冇諗住留位喎!

男爵府

原帖由 Sum107 於 09-11-12 10:09 發表

為何佢地收你都冇諗住留位呢?你覺得此校有咩唔好?咁當初點解會報呢?
其實都冇咩唔好o既, 因為我唔想阿女將來讀救恩小學 ...
救恩小學係私校要比學費, 如果同係要比學費o既小學點解我唔搵間更加好o的或者設施更加多o的o既呢?
況且始終都有得大抽獎, 如果抽到較好o既小一我都會唔揀私小, 既然一路以來都係咁o既諗法我當然唔會交留位費啦!
我報名面試純粹係想比阿女有多o的實戰經驗, 好戲在後頭, 況且我之前曾經睇過有人講過話救恩到開學時call佢地都仲有位(可能係下午班?), 如果係真我又洗乜咁快要做決定呢? 救恩咁早出信要收錢你唔覺得有d怪怪地o既咩?

呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

男爵府

原帖由 20032007 於 09-11-12 09:40 發表
即是話如收大部份都在10/11已收到信, 明天和星期六就是辦理留位手續. 救恩又話最遲下星期會寄出所有信, 即是話到現在仍未收到信的, 可能已經是waiting list, 我估救恩睇下邊d冇交留位費的, 咁多出來的位就先 ...

聴你咁講我有d擔心添,因我都未收到信.

大宅

我都係估下, 未必一定係咁. 但照道理你有小朋友在救恩讀緊, 應會優先取錄, 你如今天都收唔到信, 不如打去問下啦.

伯爵府

熱血金章 BK Milk勳章

唉...今日仍然無信.........

原帖由 20032007 於 09-11-12 13:40 發表
我都係估下, 未必一定係咁. 但照道理你有小朋友在救恩讀緊, 應會優先取錄, 你如今天都收唔到信, 不如打去問下啦.

大宅

有冇小朋友已經收到聖保羅堂已收嘅信呢?

大宅

打左去救恩問, 我話你明天和後天交留位費, 我都未收到信, 係咪代表唔收? 佢話都未必,都係話今年好多人報讀, 要多一點時間整理。我話如寄失咁點? 佢話如唔見你交留位費, 佢會至電問清楚你留唔留位.
佢話今個星期處理左頭一批先, 下星期會寄埋其它. 唉~~佢在網站講明13-14/11辦理留位, 我覺得收唔收都出信比人先啦, 最多咪同人地講waiting list. 唔洗人地在13-14/11之前未收到心卦卦, 又驚寄失。

大宅

回覆 89# 20032007 的文章

你in幾點呀, 如果下午可能又真係做唔切喎

大宅

我覺得如果waiting list都唔會咁快寄信通知呀,因為過左13-14/11之後,可能會有些無交留位費既位,下星期再寄信畀其他次選學生補上,呢個做法都好正常,唔通一個星期內話你係waiting list,轉個頭又收左你?

我放棄左救恩喇,因為禮賢會收左我個仔上午班呀!好開心啊~~~~

原帖由 20032007 於 09-11-12 15:05 發表
打左去救恩問, 我話你明天和後天交留位費, 我都未收到信, 係咪代表唔收? 佢話都未必,都係話今年好多人報讀, 要多一點時間整理。我話如寄失咁點? 佢話如唔見你交留位費, 佢會至電問清楚你留唔留位.
佢話今個星期處理 ...

男爵府

原帖由 bbaudrey 於 09-11-12 15:59 發表
你in幾點呀, 如果下午可能又真係做唔切喎

我都未收到通知信, 我阿女係 IN. 1:30PM, 全日班填第一的 ...

男爵府

原帖由 happysusuki 於 09-11-12 16:03 發表
我覺得如果waiting list都唔會咁快寄信通知呀,因為過左13-14/11之後,可能會有些無交留位費既位,下星期再寄信畀其他次選學生補上,呢個做法都好正常,唔通一個星期內話你係waiting list,轉個頭又收左你?

我放棄左救恩喇 ...

先恭喜! 恭喜!

有人都仲未到信, 但係咁快就有人唔要個位...
哈哈! 真係世事難料 ...

民房

今日收到救恩rejection letter..真係好唔開心..阿仔interview表現好好又笑又答..答問題,跳舞,多謝,byebye全部做齊..咁都唔收..唉.. 都唔知做錯咩..

男爵府

原帖由 wabbit 於 09-11-12 16:11 發表
今日收到救恩rejection letter..真係好唔開心..阿仔interview表現好好又笑又答..答問題,跳舞,多謝,byebye全部做齊..咁都唔收..唉.. 都唔知做錯咩..
唔緊要啦! 失敗在於嘗試, 當係才羅個經驗o羅, 可能你諗住唔得o既可能又得呢?

別墅

唉...我剛剛致電給禮賢會去查結果, 話我囡囡個日表現麻麻地...上午班無份...我囡囡個日都應足老師要求, 有問有答, 今年實在太多人爭此校啦...唉...

大宅

我打去問,佢同我講"你個仔表現好好,不過好彩你早in喎",我諗真係太多人in喇!

原帖由 cloudlei 於 09-11-12 16:17 發表
唉...我剛剛致電給禮賢會去查結果, 話我囡囡個日表現麻麻地...上午班無份...我囡囡個日都應足老師要求, 有問有答, 今年實在太多人爭此校啦...唉...

大宅

回覆 94# wabbit 的文章

如果你真係諗住救恩咪試吓排wait囉, 我諗機會都好大, 因為好似好多人都放棄, 我依家都係排waiting

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我打佐去禮賢會問, 又系下午班.
話好多人考得好過我個仔, 都系下午班 ....
不過我個仔當天表現的确好差 .....

大宅

咁你有冇問佢下午班有冇份呀?

原帖由 cloudlei 於 09-11-12 16:17 發表

首頁
34567...9

尾頁

跳至