親子旅遊

跳至

首頁
34567...9

尾頁

珍珠宮

BK Milk勳章

Funny 發表於 12-6-27 11:23
ccyin, 可唔可以教我D去呀? 係唔係好遠架?

我地之前係全日包車, 夜晚過海去阿吉食晚飯, 如果由downtown坐的士我估要MYR50-60 (30mins), 如你有plan去睇塋火蟲, 就去完返黎會經過北海先返downtown的...

或你可睇下以下link, 有介紹阿吉海鮮..

http://www.thailandfans.com/forum/viewthread.php?tid=108419&extra=page%3D1&page=3

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

想問吓,係咪去到個邊機場先唱錢最抵? 咁係唔係用港紙唱就OK? 使唔使用美金架??

男爵府

唱錢用港紙

Funny  Thanks.  發表於 12-6-28 15:18

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

回覆:有無人嚟緊會去檳城?

Thanks.

大宅

你只去檳城?坐咩機?去幾多日?我地坐AA去

原帖由 ccyin 於 12-05-15 發表
你只去檳城?坐咩機?去幾多日?我地坐AA去左6d5n (浮羅去左3d2n)

1. 如超過2個人去,係檳城最好包車玩, ...
我想問港幣唱馬弊幾多呢?你在邊度唱呢?唔該。

珍珠宮

BK Milk勳章

我之前係對2.5x, 同包車司機唱, 因為我地AA 夜機到, 包車司機介紹左我地第二日早上可去小印度唱.. 但我地費時煩就一次過同包車司機係到埗當晚以港幣唱, 我地比較, 佢比我地個RATE同當時百年一樣, 你可SEND EMAIL問左先佢個RATE比較下先

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 ccyin 的帖子

ccyin, 我遲啲都去檳城, 可以send你個行程俾我參考嗎?另外, 你包車個司機聯絡方法&收費可以一齊提供嗎? thx a lot!

ccyin  你PM個EMAIL比我丫, SEND晒D 資料比你  發表於 12-7-4 22:36

珍珠宮

Quote:原帖由+chanwendy+於+12-06-19+發表

原帖由 二少奶 於 12-06-19 發表
Beach果边有巴士去Komtar, 可以轉免費shuttle bus遊覽Georgetown.不過好花時間. 如果你住Flamingo 果頭仲遠 ...
flamingo我住通過 有 泳池 可落沙灘玩 酒店早上及下午有免費車去佐治城 第一站落車就糸緬甸廟同泰國廟 跟著就系購物商埸 好似糸光大 唔系好记得 另一架車糸去另一邊既夜市 酒店对出有101線巴士去佐治城都好方便既 的士出入都唔贵 酒店都唔錯

珍珠宮

我之前係對2.5x,+同包車司機唱,+因為我地AA

原帖由 ccyin 於 12-07-03 發表
我之前係對2.5x, 同包車司機唱, 因為我地AA 夜機到, 包車司機介紹左我地第二日早上可去小印度唱.. 但我地費 ...
光大啇埸對换個價都ok

子爵府

即機場冇得唱錢?

伯爵府

各位,我問左係檳城既同事,rm100係屬於好貴。。平時唔錯果d都係rm46咋!

禁止訪問

各位,我問左係檳城既同事,rm100係屬於好

子爵府

引用:各位,我問左係檳城既同事,rm100係屬於好

原帖由 koey_0611 於 12-07-07 發表
各位,我問左係檳城既同事,rm100係屬於好貴。。平時唔錯果d都係rm46咋!

...
可唔可以問埋你同事,去邊食海鮮正及方便?我住Golden Sands. Thanks.

大宅

Hi, ccyin, 可否e個行程表比我呀!謝謝!

ccyin  SENT左了~  發表於 12-7-10 00:55

大宅

畀面勳章

黎檳城有好多野食.. 因為馬來西亞有好多民族.. 華人.. 馬拉人.. 印度人
另外要唱錢0既媽咪.. 如果要係小印度唱.. 請搵相熟0既鋪頭

如果唔想周圍搵.. 係商場唱錢都好安全.. 可能個rate有少少唔同.. 不過應該唔會差好遠

宜家榴槤當造.. 可以大吃特吃
如果唔LIKE榴槤.. 可以食紅毛丹或者山竹

伯爵府

想問吓有冇人打算去玩具博物館呀, 值得去嗎?
我有一日會 stay golden sands 全日, 請問酒店內夠玩足一日嗎? 我有兩個小朋友 (age 3 & 6), 除咗泳池同 adventure 外, 仲有冇其他?
檳城有咩手信呀, 最好係食物. 謝謝.

伯爵府

引用:Quote:原帖由+koey_0611+於+12-07-07+發表

原帖由 二少奶 於 12-07-07 發表
咩嚟咖?
佢話其他4星。。

大宅

Hello ccyin,

麻煩你可唔可以pm埋個行程表比我呀! 唔該晒!

大宅

我book左9月尾中秋幾日去...唔知到時仲有冇榴槤食呢~

伯爵府

引用:Quote:原帖由+koey_0611+於+12-07-07+發表

原帖由 Funny 於 12-07-07 發表
可唔可以問埋你同事,去邊食海鮮正及方便?我住Golden Sands. Thanks.
Here below is the ans. and she also said your hotel not cheap...

首頁
34567...9

尾頁

跳至