自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

畀面勳章

自由就係可以容納唔同嘅思想, 要識得一笑置之, 認真你就輸了, 新媽媽加油

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:你個乞痴post,+如果一開始就打返呢個post的

原帖由 晴B媽 於 12-09-18 發表
你個乞痴post, 如果一開始就打返呢個post的詳細內容,大家咪會好好地答你囉!

你要知道,你用咩形 ...
講得好

My Two Princess

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:自由就係可以容納唔同嘅思想,+要識得一笑置

原帖由 I9528 於 12-09-19 發表
自由就係可以容納唔同嘅思想, 要識得一笑置之, 認真你就輸了, 新媽媽加油 ...
同意,要加油喔

珍珠宮

你咁問,打哈次正常嗎?難免令人以為你玩野!下次打詳細D一定不會再比人笑!

大宅

回覆:Babykibi 的帖子

有d人求其整個公仔呃分,唔洗理,同埋度度都有好人同壞人,又唔洗唔開心既

子爵府

回覆:bb打哈次post 我真係無奈

我有次問野,有條友叫我上google search,咁唔洗上bk啦:;pppp:

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:其實我意思係大家都係女人,有bb的媽咪應該

原帖由 Babykibi 於 12-09-18 發表
其實我意思係大家都係女人,有bb的媽咪應該知開頭好難搞!真係無得訓!我由生佢到以家無好好訓過!呀b打完 ...
我明白,果時bb喊一晚我以為佢病同佢去睇e生tim諗反起我都笑自己,其實吾洗太緊張的,放鬆點

禁止訪問

引用:我有次問野,有條友叫我上google+search,

大宅

畀面勳章

我想當年見亞仔初出世都久唔久打乞嗤,所以都問過呢個問題,不過係問醫生。原因係BB無鼻毛,呼吸時比較容易受外來刺激而打乞嗤~~~
有時你退一步諗,有D問題問返相關或一定答到你甚至專業嘅人,你可以唔駛上網問又受氣啦! 始終網上嘅嘢啱聽當意見,唔啱就過,唔好太上心

伯爵府

牛年勳章

我有睇果個POST
我都估你係未擔心BB病左,先出POST

下次你可以講清楚D , 話明你驚D咩
咁相信應該情況會好好多

係到我都試過比其他會員用D不太客氣既說話回應
不過唔需要理會
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

珍珠宮

下次出 post 講詳細小小

你打 "哈次" 又真係幾似"呵欠"

子爵府

引用:Quote:原帖由+^GGmami^+於+12-09-19+發表我

原帖由 catlai0314 於 12-09-19 發表
嚟BK有時要等好耐、有時個帖跌到好後。。但心急想知答案,咪上google囉。。而且,你一個問題,發生可能性有 ...
但我問緊果個人嘅親身經驗喎,除非佢有寫自傳同超出名囉,唔係我相信google應該唔會有囉!我覺得佢唔想答咪唔好答囉,扮完專家覆人之後,又串人上網搵,好無聊:;pppp:

侯爵府

吾好咁嬲啦,啲人吾識又要攞分,又吾知寫咩好,咪亂吠。

子爵府

叻叻勳章

我係有打o野覺得你 "玩o野" o架 ~
我係到講聲唔好意思 ~ 請你原諒

但你果個 post 真係好令人誤解o架 ~ 希望下次可以詳細o的 ~
令其他有經驗媽媽 , 可以盡量幫到你 ~~~

加油 ~ 新手媽媽 ~

複式洋房

回覆:pigpig 的帖子

我睇左好耐,見到你真係狂抽水,哈哈哈哈

翡翠宮

冷親下,唔好直接吹到bb,著多一、兩件背心,唔好著勁厚或狂𢫏被會焗親什至出意外。唔係夜晚瞓覺時間可手抱BB給予温暖。如有鼻涕(杰)要睇醫生。如有長輩請來幫忙,家有一老如有一寶呀!

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

水晶宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

咁緊張,應該立即打電話問亞媽,99,家人,或有小朋友的朋友或同事,咁仲快啦!
比起出post會更快有人答你,仲唔會被人唔會你

公爵府

BK Milk勳章

:;pppp:比我都覺得怪怪地,乜唔係應該同bb著多件衫或者熄冷氣先既咩?點解會係到問人點做同bb有冇病?

男爵府

樓主算把啦!個d笑你問呢個問題的人,一係仲未做人父母,一係小朋友已經幾歲,唔記得自己曾係初為人父或母時的徬徨,唔知點好的經歷。我初為人母時,個仔咳、打噴嚏都好緊張,真係擔心個仔病左,仲會成日係佢瞓覺時,把手指放係佢鼻孔,睇下佢仲有冇氣,呢d可能好多人認為係低能做發,但係原來好多父母曾經做過呢個動作,只不過佢地早已忘記。你唔好再唔開心,初為人母有好多嘢唔識唔知好正常,慢慢比心機學,累積湊bb經驗,你就會享受更多,努力!加油!

首頁

尾頁

跳至