夫婦情感

跳至

首頁
34567...12

尾頁

男爵府

引用:問題13.+請問+Bruce,+有無食過皮蛋,+腐乳,+

原帖由 oguh 於 12-09-23 發表
問題13. 請問 Bruce, 有無食過皮蛋, 腐乳, 臭豆腐, 豬紅, 牛柏葉, 感覺如何? (from: bk_mommy)

Answer: ...
避風塘炒蟹,識貨!

子爵府

小小女子 發表於 12-9-24 01:22
好好笑Selina,妳是屁股,他是asshole 絶配啊!
真係好兀突!!

子爵府

Q: TO BRUCE, 你認為有咩忠告/意見比現時既男士們去維持對夫妻和諧,EVEN 一生一世尼?以你所見,你又有什麼意見比HK女性去結識對象尼??

男爵府

想問bruce當年點樣學廣東話?學o左幾耐先識同人溝通到呀?

複式洋房

Hi Selina,

I really enjoy reading your story with ur husband and here is the question for Mr. Bruce Wayne:

Q1: From Selina's explanation, I understand you have great taste on lifestyle and living. How do u feel about HK in terms of matching your type of style?

Q2: Selina mentioned ur r now a collector of classic cars. Can you share what kind or brand you r particularly interested? And how u managed to store them in HK (HK is not a good place for car storage from my viewpoint).

Thanks alot.

男爵府

畀面勳章

每逢佳節倍思親確確切切說中我心炊

子爵府

問題19. 請問而家bruce d廣東話係咪非常流利? 識認中文字甚至識寫呢? (from: jutau)

Answer:
原汁原味用廣東話答:「OK流利啦,識睇識寫簡單既,複雜D就唔係咁識喇。」

jutau  廣東話同中文字咁難, 在冇中國文化背景下都好可以學到, 勁!  發表於 12-9-25 00:36
pokinponi    發表於 12-9-24 16:27

子爵府

問題20. 咁如果係啲食飽無憂米, 自我放縱既成年人呢? 係咪遠離佢呀? (from: bk_mommy)

Answer:
其實當年我咪就係呢種人,有D錢又有班人痴住你,當吸毒係嗜好,身邊有D朋友又係咁,好自然就會一齊衰。最後都係「唔見棺材唔流眼淚」,自己差D死又眾叛親離,咪識返轉頭囉。人生最錯就係呢件事,但已經發生就當係教訓,唔後悔,無錯過又點會有今日。(倔強怪)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章

Bruce又會咁乖肯係度答問題GE,HAHA

我真係好鍾意睇你個post呀Selina~

子爵府

me920 發表於 12-9-24 15:35
Bruce又會咁乖肯係度答問題GE,HAHA

我真係好鍾意睇你個post呀Selina~ ...
多謝支持呀,尋日成日放假係屋企無野做,迫佢答晒
新問題要今晚繼續,佢根本enjoy人地問佢野,覺得自己好威

子爵府

回覆 oguh 的帖子

好似係一個名人專訪咁....

子爵府

問題21. 既然bruce咁靚仔,咁會唔會好姿整?例如出門前要執好耐先行得,梳到個頭好整齊,成日照鏡之類?(from: 蕃茄薯仔湯)

Answer:
經Selina多年訓練,依家出門前只需半小時,因為佢個人好準時唔準人遲到,唔準我搞太耐先出門,但我承認我一定要搞到整整齊齊先出街,放狗打波無jel頭都要戴頂帽,呢個係基本禮儀。

子爵府

問題22. TO BRUCE, 你認為有咩忠告/意見比現時既男士們去維持對夫妻和諧,EVEN 一生一世尼?以你所見,你又有什麼意見比HK女性去結識對象尼?? (from: candy.c)

Answer:
忠告......我真係唔識,老婆嬲時講「對唔住」,等佢下左啖氣就講「我愛你」,呢個算唔算忠告呢?(輕佻咁笑)
女性結識對象?唔好太造作就可以,亦都唔好講野講得太快、太密,真係會令人頭痛。樣衰的話努力改善下外表同打扮,效果可能超出你想像。一般來講,香港女性整體都好好,無咩需要特登去做。(咁好口?唔似平時既佢,我懷疑佢用官腔來回應)

子爵府

問題23. 想問bruce當年點樣學廣東話?學o左幾耐先識同人溝通到呀? (from: kooliestgirl)

Answer:
自認識Selina開始就學,來香港之後練習多D先識得基本溝通,好多本地人都覺得以鬼佬來講,我中文都算幾好啦。

別墅

回覆:Bruce Wayne Q&A

你地有無諗過如果當日放棄左大家,今日大家會係點,過緊點樣既生活?

子爵府

妙問妙答!好好睇呀!我有一個問題:而家香港立立亂,好多人都話想移民,但走唔到eg or其他原因!咁你哋長遠會唔會返英國老家?

子爵府

點解錯公仔?我意思是指有些人想走,但因為錢問題或其他原因!

伯爵府

大宅

引用:問題15.+雖然你地唔生小朋友,但有無諗過

問題15. 雖然你地唔生小朋友,但有無諗過假設你地有仔女,會為 ...
呢個好好笑!忍唔住笑左出聲!my favorite ice cream!

大宅

引用:問題15.+雖然你地唔生小朋友,但有無諗過

問題15. 雖然你地唔生小朋友,但有無諗過假設你地有仔女,會為 ...
呢個好好笑!忍唔住笑左出聲!my favorite ice cream!

首頁
34567...12

尾頁

跳至