夫婦情感

跳至

首頁
34567...12

尾頁

大宅

引用:有,一定不會受現在的難 +

原帖由 SOS1524 於 12-10-19 發表
有,一定不會受現在的難
用"難"呢個字

大宅

引用:Quote:ikab+發表於+12-10-19+13:20+可能你

原帖由 Nancy20090615 於 12-10-19 發表
佢無我唔會嫁比佢喇, 結左婚之後佢自我中心/大爺得滯.
Agree

子爵府

回覆 Babycastle38 的帖子

我間中都會想,如果時光可以倒流,我可以讀多些書,做多些更有意義的事情。

看過一本書,主角就是不停地作時光倒流,每次都去到他想修正的時光,可惜每每他做了另一個選擇時,他又跌入時光隧道內…又要經歷另一段以前的時光,後來他終於知道時光過去了就是過去了,不要再去想以前,應該把握現在在你面前的機會,做出正確的選擇,不要每次做完選擇才來後悔,後悔之下又做了另一個錯的選擇,這樣是惡性循環,只令自己永遠活在愁苦當中。

所以我們應把握現在,向未來未知的路勇敢前行!
mc <()>

男爵府

引用:Quote:原帖由+melle+於+12-10-18+發表想!

原帖由 MOTHERMP986 於 12-10-19 發表
我都係 如無ex 我人生會更美滿
Me too

男爵府

引用:如果有得倒流,我想返去小學四年級,我希望

原帖由 PFRC 於 12-10-18 發表
如果有得倒流,我想返去小學四年級,我希望自己再比心機讀書,多過去識過第二個老公。

...
揀過第二個我都好想,但同你一樣,我最想都係當時俾心機讀書

大宅

回覆:大家想時光倒流嗎?

想,可以回到2007年就足夠

大宅

引用:回覆+Babycastle38+的帖子 我間中都會想,

原帖由 mc 於 12-10-19 發表
回覆 Babycastle38 的帖子

我間中都會想,如果時光可以倒流,我可以讀多些書,做多些更有意義的事情。
Nice article

大宅

引用:想,可以回到2007年就足夠

原帖由 jordanchu23 於 12-10-19 發表
想,可以回到2007年就足夠

大宅

引用:Quote:原帖由+jordanchu23+於+12-10-19+發

原帖由 Babycastle38 於 12-10-19 發表
我都係想回到2007年前已經足夠

複式洋房

你宜家唔想同宜家老公一齊,可以離開的啊

伯爵府

如果我早十年認識bk,原來男人冷漠冷淡成曰撩嘈交係有外遇,自己懵然不知,還以為嫌棄老婆肥,相信c6話男人要應酬人緣,時常夜返。冇現在科技前進,check到好多株絲馬跡

男爵府

回覆:Babycastle38 的帖子

何止心碎,仲要加埋「心淡」同「心死」

大宅

吾想,因為好愛我老公,好慶幸能跟佢相遇,相愛,結婚

別墅

我都想

男爵府

回覆:Babycastle38 的帖子

唔嫁咪唔嫁囉:;pppp:

辛苦都唔係問題,要捱都唔係問題,問題係我同佢辛苦咗、捱咗,佢不但止唔會appreciate/proud of,反而成日當咗我係訓導主任,成日講大話,雖然唔係d咩大件事,可能只係去飲兩杯,睇場波,但點解要掘我話「知我唔俾,所以就講大話」:;pppp:(由拍拖到而家十幾年我都冇咁講過,因為深知係無意思

湊兩個小朋友我又好辛苦(ftm),冇晒私人時間,但佢從來冇話幫手,已經唔好話會主動幫手,就算叫到出聲,以前就側側膊,之後就成日閃人(佢揸搵食車周圍走,講真,行出咗個門口,係唔係即刻開工,幾點收工,真係天知地知佢知我唔會知),交峰咗一大輪成幾個月,係就係會幫,不過做咗少少又覺得自己做咗好多:;pppp:

最心死既係,同佢一齊咁耐,由兩袖清風,到而家叫做有自己頭家、自己物業(當然仲係供緊)、有自己生意(唔係咩大茶飯,但都叫做養到頭家、供到樓、又養到車)。到頭來,佢要celebrate萬歲既時候,係同我講個大話話去開工,但就同d friend北上or落bar飲酒

屋企兩個囡咁細,從來冇話打吓電話返來,有時d細路病/唔舒服,都冇話一次半次早返來支援一下

真係次次d細路病,都係我一個帶住兩個囡去睇醫生,睇完仲要餵藥,仲要煮飯(冇理由仲叫外賣嫁

呢幾個月每次我做到極疲累,忍唔住發火時,佢冇話安慰半句/氹一下/交戲都好少少咁俾個唔好意思要老婆捱到死下死下,仲要黑面/講數/反枱時,呢10幾年發生過既事就flash back咁湧出來。真係那些可以俾到「正能量」俾我繼續好努力咁俾心機去維繫呢段婚姻既記憶,本來已經唔多,呢一年仲要不停咁好密集咁塞「負能量」入去......

種花都要淋吓水、施吓肥、適當咁晒吓太陽、除虫同雜華,棵植物至會又壯又靚,佢都唔肯付出,或者付好少,咁呢段婚姻至開心嫁

大宅

引用:如果我早十年認識bk,原來男人冷漠冷淡成曰

原帖由 Freedomfish 於 12-10-19 發表
如果我早十年認識bk,原來男人冷漠冷淡成曰撩嘈交係有外遇,自己懵然不知,還以為嫌棄老婆肥,相信c6話男人 ...
其實每個男人技倆也是那些,只是大家沒想到自己信任的至親竟然為求一己之慾作出如斯破壞家庭和誠信的事。

大宅

引用:唔嫁咪唔嫁囉 辛苦都唔係問題,要捱都唔係

原帖由 Sharon886 於 12-10-20 發表
唔嫁咪唔嫁囉

辛苦都唔係問題,要捱都唔係問題,問題係我同佢辛苦咗、捱咗,佢不但止唔會appreciat ...
或者咁講,不涉及第三者已經算不太差了,在這裏很多JM也是被第三者侵入而遍體鱗傷,心力交瘁。

生活上總是有不如意,C6的不體諒,C6的闊佬懶理,或許你會較辛苦,但你會比他得到更好的回報,兒女們的關愛。當他們日漸長大,他們會明白你所付出的。加油呀!只要家還在就有愛!

別墅

勁想!

大宅

引用:你宜家唔想同宜家老公一齊,可以離開的啊

原帖由 Azzurro 於 12-10-19 發表
你宜家唔想同宜家老公一齊,可以離開的啊
或許有些人可以灑脫地放棄婚姻放棄家庭放棄小朋友,但我想有很多不能灑脫的人必然是有其他的顧慮和苦衷。

誰不知離開去找下個更好的是好方法?有的JM在身處的情況下還要顧及家中小孩的成長,身心發展,將來。。等問題。

大宅

引用:何止心碎,仲要加埋「心淡」同「心死」 +

原帖由 Sharon886 於 12-10-19 發表
何止心碎,仲要加埋「心淡」同「心死」

首頁
34567...12

尾頁

跳至