自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

水晶宮

回覆:如果有得選擇,兩個小朋友相隔兩年定四年好?

3年,但唔係想生就生得出呢……

少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我兩個隔2年10個月,細b出世時,其實好似湊緊兩個bb,但大大下,細佬有兩歲,家姐4歲幾都岩玩

禁止訪問

公爵府

如果可以, 我想隔3年, 事實就隔5年。

好在哥哥好愛弟弟, 會照顧弟弟, 反而弟弟蝦哥哥。

仲有哥哥大個啲, 就算弟弟難搞啲我同c6可以夾攻弟弟, 哥哥可以照顧自己, 如果隔兩年, 任何一個難搞都唔知點算。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

男爵府

回覆:louisachau 的帖子

如果大B好凑、就二年好。但如果大B唔好凑、四年好D、因為通常小朋友四歲好凑D!

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

引用:我兩個仔差23個月雖然依家湊得好辛苦,但年

原帖由 emimi 於 13-03-13 發表
我兩個仔差23個月雖然依家湊得好辛苦,但年紀近d可以一齊玩,我同我家姐差5年,佢12歲時已係少女, ...
我大女細仔相都係相隔23個月, ftm有工人 + part time.... 都覺得几辛苦

子爵府

對家長來說4年較好,對小朋友來說2年好D。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

四年幾好,我兩個女係咁,大女開始識自理,講得佢明

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:mmmio+發表於+13-3-13+18:34+我仔今

原帖由 ChanMoody 於 13-03-13 發表
我兩個囝相差5年半 , 覺得好好 , 哥哥真的可以照顧和教導细佬 , 細佬又會把哥哥當偶像崇拜 ...
真的嗎?我都擔心緊哥哥升小學後要專注學業,實會為學業搞到關係唔好,相反小b果時最得人鍾意,怕哥哥唔開心

禁止訪問

畀面勳章

引用:如題。 +

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

風雨同路

複式洋房

引用:四年,但我兩個仔隔兩年,湊得好辛苦(有人

原帖由 Vinccy 於 13-03-13 發表
四年,但我兩個仔隔兩年,湊得好辛苦(有人幫手)我成日好內疚覺得對吾住大仔,係佢最需要媽媽(三歲前)時 ...
我就係怕有咁嘅情況,所以想隔四年

大宅

引用:四年,但我兩個仔隔兩年,湊得好辛苦(有人

原帖由 Vinccy 於 13-03-13 發表
四年,但我兩個仔隔兩年,湊得好辛苦(有人幫手)我成日好內疚覺得對吾住大仔,係佢最需要媽媽(三歲前)時 ...
Totally agree!!!
當年阿女 2歲番N班,而自己就要坐月在家,自覺虧欠了佢很多,如有得揀,3~4年啦~~~

0811有馮小貓出世,1011有馮小虎面世。呀哈哈哈....

男爵府

如果有的揀,4,我對仔囡相隔三年。

琥珀宮

引用:我兩個相距3歲半。+

原帖由 pearlonhands 於 13-03-13 發表
我兩個相距3歲半。
x 2 !都啱玩,而家十幾歲出街兩姊弟都仲好鬼多野傾!

寶石宮

大廚勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 畀面勳章

珍珠宮

回覆:conniecheung 的帖子

侯爵府

育兒性格勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

首頁
34567...8

尾頁

跳至