自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

複式洋房

點解男人老9對D 女人(你和奶奶)動手動腳!係咪男人尼O家! 系

一句到尾, 執野返娘家幾日, 等佢好好咁反省同要佢睇醫生! 因為佢有病!

男爵府

回覆:ICYEYE 的帖子

太瘋狂,唔可以忍。報警la

禁止訪問

回覆:我老公打我

侯爵府

唔好玩啦,仲叫樓主同個癲佬坐低傾,佢識冷靜溝通,就唔會打樓主、打呀媽、兼倒轉bb想丟佢落鑊啦~ 樓主,你襯佢返咗工,同bb走啦,去娘家或朋友到,睇醫生報警,有個record~ 佢宜家在家,你就暫時扮無嘢,免佢又發癲傷害你哋~ 走啦,一個控制唔到自己情緒,又訴諸武力,兼不念恩親嘅人,無傾嘅餘地,先離開,後處理~ 祝好!

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

catherine2011 發表於 13-3-16 14:10
我知佢舅父以前有躁㹥症,有無得醫?如果我而家報警,佢一定好嬲無彎轉

個人愚見:

1. 借故帶BB去街玩, 唔好比佢覺得你想避開佢, 或者令佢以為你覺得有危險, 總之唔好刺激佢, 當冇事咁;

2. 去到安全的地方, 清楚拍攝自己受傷的部位, 並寫低事件經過 (將來有冇用都好, 咪當日記咁寫);

3. 查詢下一D保護婦女免受家暴的團體, 是否有需要入住, 以及可以做D乜, 以保障自身和BB安全為大前提.

至於報警...如果你先生情緒起伏好大, 或者容易受到刺激的, 一定唔可以响佢面前報警, 否則好危險.

男爵府

最緊要保護自己同BB安全先,除非你決心一定會離開你老公,同埋有地方俾你藏身,否則乜都未諗好就報警只會刺激佢,但今日嘅事係一個警鐘,你要正視同怖署下自己條路點行,佢好明顯有情緒問題,最忌係當無事,俾佢氹又下就當無數,要俾佢知你感受,同時要俾個心理準備自己

陈蕙筠    發表於 13-3-16 19:09

男爵府

BK Milk勳章

我覺得樓主好可憐,也明白你有什麼擔心及害怕,可找家人或朋友傾吓,睇吓有咩辦法,不要死忍,千萬不要等到傷害到小朋或自己時才解決,真替你擔心

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主沒有事吧...你c6真係

男爵府

BK Milk勳章

我覺得樓主好慘,嫁咗比個咁嘅人,好危險,錯就錯在嫁咗比佢

侯爵府

引用:Quote:原帖由+tuenmunbb+於+13-03-16+發表

原帖由 catherine2011 於 13-03-16 發表
我知佢舅父以前有躁㹥症,有無得醫?如果我而家報警,佢一定好嬲無彎轉

...
可能佢家族有隱性狂燥遺傳病,或者陪佢去睇吓醫生先!或轉介去精神科!你自己傷成点?叫佢同你搽按撫膏,大家保持心平氣和!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

有病嗎

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

樓主,你倆還在屋內嗎?

試打電話俾社區中心搵當值社工協助啦。要盡快!

生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

係咪有燥狂症? 叫佢去睇醫生, 另外,其實你做野時可擺bb係bb床或者放high chair囉

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

離婚,靠自己,忍受比男人打既女人係唔抵可憐!你有腳可以走的

---生命無價,請支持領養---

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:無論發生咩事,會打女人既男人唔要得!!!

原帖由 Mary媽咪 於 13-03-16 發表
無論發生咩事,會打女人既男人唔要得!!!!!
無錯,好過份,不可原諒

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

樓主, 就算你唔想報警, 都暫時搬開一排先, 要比你老公知道個嚴重性呀.

男爵府

引用:樓主,你倆還在屋內嗎? 試打電話俾社區中

原帖由 sfll 於 13-03-16 發表
樓主,你倆還在屋內嗎?

試打電話俾社區中心搵當值社工協助啦。要盡快!
佢係廳食野睇電視,bb同我係房,bb訓左覺,bb已經歲半,識行所以 唔可以放係床了,bb又好痴身,以後盡量我 都唔用叫c6睇住bb.好多謝大家jm意見,暫時我會搵社工,因為報警要籌備好才可行,呢一刻我會俾1次機會佢,我地一齊10年,真係唔想行到要報警呢一步,希望大家能諒解我

男爵府

引用:樓主,+就算你唔想報警,+都暫時搬開一排先,+

原帖由 tracytang 於 13-03-16 發表
樓主, 就算你唔想報警, 都暫時搬開一排先, 要比你老公知道個嚴重性呀. ...
唉我帶住bb,娘家真係無位,況且若果知道左,c6又點再面對我屋企人?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+sfll+於+13-03-16+發表樓主,

原帖由 catherine2011 於 13-03-16 發表
佢係廳食野睇電視,bb同我係房,bb訓左覺,bb已經歲半,識行所以 唔可以放係床了,bb又好痴身,以後盡量我 ...
Take care!!

別墅

引用:無論發生咩事,會打女人既男人唔要得!!!

原帖由 Mary媽咪 於 13-03-16 發表
無論發生咩事,會打女人既男人唔要得!!!!!
agree

首頁
34567...10

尾頁

跳至