自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:第一胎順產第二胎先黎開刀會唔會好傻?

我開刀生,傷口唔痛。如生第二個我會選開刀。

a pregnancy ticker[/url][url=http://www.pregnology.com]Make

子爵府

開刀都好痛架

阿尼陀佛   enjoy enjoy
black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

大宅

真係要諗清楚呀!我同事第一胎順產,第二胎因為係孖局住開刀
佢話開刀超痛,佢住私家房由病床行去廁所只係幾步路
但因為傷口太痛,個幾步路行左大半個鐘!

同埋因為開刀唔可以補身,身體變得好差
比生第一個時身體差好遠

我自己都順產,雖然陣痛係好恐怖,但好快就可以活動自如

都有聽過有人開刀唔痛,但真係好少
可能聽過關於開刀ge恐怖野太多.....我自己始終prefer順產

別墅

無痛順產!勁舒服!笑住咁生b我第一胎試過順產原來咁痛之後第二胎就用無痛,真係好正!

大宅

引用:Quote:原帖由+艾文兒B+於+13-07-02+發表因

原帖由 sbux 於 13-07-02 發表
順產好,痛係其次,開六七層傷口先係大問題,我第一胎血壓高無得揀要開刀,第二胎想順產醫生又唔係咁贊成, ...
Exactly...……唔痛唔等於唔傷…………

我唔反對人地開刀,不過我自己楝順產。第二胎真係好快,我第一胎由1度到生9個鐘,第二胎3度到生完只係20分鐘,快到估唔到架……

要開刀應該第一胎就開,抵d。

男爵府

引用:Quote:原帖由+sbux+於+13-07-02+發表順產好

原帖由 舞娃娃 於 13-07-03 發表
Exactly...……唔痛唔等於唔傷…………

我唔反對人地開刀,不過我自己楝順產。第二胎真係好快,我第一胎由 ...
第2胎真係咁快?痛20分鐘聽落又好似ok,咁生第2胎係咪真係比第2胎舒服好多架?

男爵府

引用:無痛順產!勁舒服!笑住咁生b我第一胎試過

原帖由 haha_tiffany 於 13-07-03 發表
無痛順產!勁舒服!笑住咁生b我第一胎試過順產原來咁痛之後第二胎就用無痛,真 ...
你喺私家定政府做無痛?如果私家幾錢呀?

大宅

無痛分勉打果枝針,有人講好危險,吾敢試

子爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

我第一胎順產,第二胎要全麻開刀,因為bb頭打斜左,開到8度就唔開,點都生唔到,第三胎都係開刀,不過係半麻,如果你問我,我情願順產,我三個都有睇中醫補身(坐月時),當中醫知我第二胎是開刀時,佢話,人體任督二脈,就係你開刀果個地方,佢話開刀生仔破氣,好難補身

水晶宮

引用:經歷過一次順產,果種入心入肺既痛諗起都驚

原帖由 艾文兒B 於 13-07-02 發表
經歷過一次順產,果種入心入肺既痛諗起都驚,唔係好想再黎多次,第二胎先黎開刀會唔會好傻?

...
順產啦!開一開刀洩左度氣,身體點都冇咁好,同亞b由嗰度出來,夾一夾會聰明啲架!

我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

水晶宮

引用:Quote:原帖由+舞娃娃+於+13-07-03+發表Exac

原帖由 艾文兒B 於 13-07-03 發表
第2胎真係咁快?痛20分鐘聽落又好似ok,咁生第2胎係咪真係比第2胎舒服好多架?

...
人人唔同既。我第一胎都係9個鐘,第二胎都要6個鴗土呀

我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

別墅

引用:經歷過一次順產,果種入心入肺既痛諗起都驚

原帖由 艾文兒B 於 13-07-02 發表
經歷過一次順產,果種入心入肺既痛諗起都驚,唔係好想再黎多次,第二胎先黎開刀會唔會好傻?

...
第二胎快好多好多好多阿!我生第二胎嗰時一點幾出發往醫院,二點幾入產房等醫生,三點幾搞掂,連無痛都來不及打就生得了,而且生得快復原又更快,因為d肌肉冇咁疲勞,近中午就可以自己下床去抱抱bb!

子爵府

lamyungyu 發表於 13-7-3 18:09
剥牙會痛過生仔? 第一次聽!。

真架﹗
我生仔唔係痛左好耐
2-3個鐘
但剝智慧牙後兩個鐘,眼淚不停流,痛到個人好暴躁﹗

大宅

引用:Quote:原帖由+舞娃娃+於+13-07-03+發表Exac

...
雖然快,但一樣咁辛苦…………

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

其實揀開刀同順產,真係各有支持者,都好極端同個人下,有D係死都唔俾人擋一刀,有D係諗起三度到十級點頂,我自己係唔願等及唔信有咁好彩痛十個八個鐘就生得,所以一早係揀開刀,我女亦好合作一直唔掉頭,䦕刀既感覺係非常好,瞓醒之後就有個女,唔痛亦不留痕

男爵府

引用:我第一胎順產,第二胎要全麻開刀,因為bb頭打

原帖由 acomcom88 於 13-07-03 發表
我第一胎順產,第二胎要全麻開刀,因為bb頭打斜左,開到8度就唔開,點都生唔到,第三胎都係開刀,不過係半麻,如果 ...
真係架?咁無啦啦破左道氣又好似唔係咁好咁你開刀之後身體係差左嗎?

男爵府

引用:其實揀開刀同順產,真係各有支持者,都好極

原帖由 iki 於 13-07-04 發表
其實揀開刀同順產,真係各有支持者,都好極端同個人下,有D係死都唔俾人擋一刀,有D係諗起三度到十級點頂, ...
我都覺得好個人,有d話開刀好痛痛成個月,有d又話完全唔痛好舒服,我又唔可以預先知道自己會係痛成個月定完全唔痛果種。所以好難決定啊

別墅

引用:Quote:原帖由+haha_tiffany+於+13-07-03+發

你喺私家定政府做無痛?如果私家幾錢呀?
仁安,我埋單5萬。無痛藥水預你5個鐘,其後每個鐘計

子爵府

開心吸收勳章

我第一胎催生失敗要開刀,傷口又唔算好痛,但有疤痕,仲成日都痕
第二胎我順產,唔算好痛,一點開三入產房,兩點幾已經生完
兩樣各有好處
睇你自己想點揀

男爵府

引用:Quote:原帖由+艾文兒B+於+13-07-03+發表你

原帖由 haha_tiffany 於 13-07-04 發表
仁安,我埋單5萬。無痛藥水預你5個鐘,其後每個鐘計
即係如果落左藥水5個鐘內未生得,就逐個鐘加錢?

首頁

尾頁

跳至