夫婦情感

跳至

首頁
34567...16

尾頁

大宅

Miss_S 發表於 13-8-21 21:58
食嘢方面佢真係乜鬼都敢試ga! 只買我擺落口嘅野佢都肯試,當然鐘唔鐘意又係另一回事啦!佢好like我至愛嘅凰 ...
我老公又係咩都會試,食完鐘唔鐘意又係另一回事, 我食凰爪佢都會食.

男爵府

回覆:有手jm另一半唔係香港人?

我未婚夫係波蘭人,我哋同老爺 奶奶 佢細佬同埋我9個月大嘅囡囡一齊係蘇格蘭住。
佢好肯去試新嘢!不過佢細我成9年。
好多嘢我覺得佢應該知或者應該咁做嘅嘢,佢會用唔同方法做
唔知係年纪關係定係文化差易

wyrzykowska  可能同年紀有關, 男仔都思想比女仔細.  發表於 13-8-22 15:14

複式洋房

印度人,有文化差異。。。婚前婚後都唔同嘅。。。。。。
好在住香港:;pppp:

大宅

回覆 lovebaby18 的帖子

Czesc 我老公都係波蘭人, 我地又夾喎, 可能性格同價值觀都似.

同一個JM講佢老公一樣, 我老公都係有原則, 有理想既人.
而且佢同好多東歐人一樣, 手作能力特強, 係DIY皇~ 屋企好多野都係佢整架!

禁止訪問

回覆:DingE 的帖子

禁止訪問

引用:德國人,我地住喺巴黎,亦都係巴黎邂逅。我

子爵府

老公係內地東北人

禁止訪問

別墅

德國人,就黎結婚,响德國一個小鎮,唔好話香港人,搵個中國人都難,佢啲朋友又唔識英文,我又唔識德文。同6299住隔離屋,佢煮飯又難食,沙律汁都可以開粉,日日都食生冷野同面包。我唔識揸車,買餸自己住又行到鬼咁遠,不過其實好多野都買唔到。無海鮮無魚食,有都係急凍嘅,成陣雪味。
好彩C6好鍚我又聽話又乖,仲好鍾意食我住啲中菜,又鍾意試新野食,煲湯雞腳都比我迫到佢瞇住眼吞左;)
遲啲冬天,唔知有幾凍呢...

Josephmon  大家同病相連,不如做個朋友  發表於 13-8-22 22:12
Josephmon  大家同病相連,不如做個朋友  發表於 13-8-22 22:12
jump.jump  好與世隔絕FEEL!!多上黎吹水吧!!  發表於 13-8-22 20:34

公爵府

引用:咁你地點識另一半架?? +

原帖由 Seankate_sksk 於 13-08-21 發表
咁你地點識另一半架??
喺廟識,我同佢同一宗教,都係Hindu

子爵府

回覆 wincy615 的帖子

So far有咩感想
你老公係咩省份?我老公係瀋陽

大宅

回覆:gniling 的帖子

德國近邊呀?我Bf父母住Frankfurt 附近,我地每年都會過去探佢地幾次,我C6喺德國嘅朋友同屋企人全部識英文,但佢有一個住小鎮嘅婆婆同阿姨唔識英文,好彩只係一年去探佢地一次,因為聽唔係好明佢地講乜都幾悶。所以我bf想我學德文。另外我bf父母個Town 有大型超巿同Asian market ,但要楂車或者踩單車去。好奇一問,你係咪會喺德國定居?點解唔學揸車嘅?方便好多呀!

大宅

引用:德國人,就黎結婚,响德國一個小鎮,唔好話

原帖由 gniling 於 13-08-22 發表
德國人,就黎結婚,响德國一個小鎮,唔好話香港人,搵個中國人都難,佢啲朋友又唔識英文,我又唔識德文。同 ...
住外國仲衰過住香港多多聲

wyrzykowska  但係外國空氣好, 香港就...  發表於 13-8-22 21:47

大宅

引用:德國近邊呀?我Bf父母住Frankfurt+附近,我

原帖由 Miss_S 於 13-08-22 發表
德國近邊呀?我Bf父母住Frankfurt 附近,我地每年都會過去探佢地幾次,我C6喺德國嘅朋友同屋企人全部識英文 ...
唔識英文點溝通

別墅

我唔識踩單車,又無車牌,過左黎差唔多5個月,無工番,自學德文不過真係超難。媽媽都勉強講到簡單英文,阿妹爸爸係香港小三程度,朋友係零英文,出街除左飲啤酒吹水就無野做。
不過而家啱啱有左,遲啲會正式去學校讀德文,應該會好忙喇。

別墅

回覆:Miss_S 的帖子

响南部Baden Wurtemburg, 1 hr ride from Stuttgart, we hv Asian markets here but all operated by Thai or Vietnamese or Indians

禁止訪問

大宅

回覆:gniling 的帖子

係呀,我bf父母附近嗰間Asian market都係越南人開ga! Anyway, 恭喜唒!咁你要休息多D,然後去學德文同楂車啦

伯爵府

冬瓜盅 發表於 13-8-22 15:32
我想問有冇鬼佬係唔會aa,會養老婆架?
其實真係睇人,我 DATE 過既有一毫子都唔俾我出,有 AA,而家老公還好,佢負責食,住,我自由工作,自己搵自己洗,算係風流$,如果無工開佢會俾零用我
優悠在澳洲

侯爵府

半唐番,casual living style, 同佢講親lifelong planning就

首頁
34567...16

尾頁

跳至