自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

回覆 Lulu880 的帖子

是老美寵物.
我住種花家

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

自從有免費報紙同網上新聞 真係好耐冇買報紙雜誌睇

翡翠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:袁規+發表於+13-10-11+12:58+我以後

原帖由 牛精仔 於 13-10-11 發表
O我。

我冇買, 上網免費睇。
你今日好得閒wo!

男爵府

回覆:我以後吾會再買蘋果日報。但蘋果電話除外

咁要睇咩報紙呀方向報又話係左派咁

伯爵府

好媽媽勳章

好幾年冇買過報紙,我唔鍾意摸到隻手黑曬!

There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

伯爵府

一早已罷睇。

子爵府

引用:Quote:i.love.baby+發表於+13-10-11+16:08+

原帖由 Lulu880 於 13-10-11 發表
就好似一d社會不公丶不平之事,都係比蘋果踢爆涼粉同波友一定憎死蘋果 ...
無錯,所以林奮强一定係最歧視新移民。

伯爵府

好媽媽勳章

引用:菲媒斷章取義,++但都算係站在自己國家立場

原帖由 csdenis 於 13-10-11 發表
菲媒斷章取義, 但都算係站在自己國家立場出聲。毒果為攻擊特首, 竟然幫外人菲律賓大肆渲染回插自己特首玩 ...
其實我咁睇個局: 人地菲律賓好清楚你港府係弱勢政府,你講乜要佢道歉都無用,人地都識睇你眉頭眼額,你個政府連人民都唔支持,我駛買你怕?

香港有班人好幼稚,以為日日踩政府就等於自己得益,其實外人一早已覺得你香港一盤散沙,根本乜都做唔出樣,亦唔駛俾面你。

要菲律賓道歉? 俾我係阿基諾,睇見你個特首咁,我都唔會睬你啦

成日話要讀歷史。以前藺相如就係因為要令敵人秦王仍相信趙國係強國,唔敢蝦上門,所以對廉頗處處退讓,最後兩人合作,成就更強國勢。

呢啲先係政治手段囉

蘋果果啲一味搞風搞雨的手法,根本就係低能!

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+cool2000hk+於+13-10-11+發表

原帖由 i.love.baby 於 13-10-11 發表
甘大家就乖乖地做B6順民囉遲早有甘既一日
未做順民之前,已俾佢地班反對派搞到無啖好食呢

珍珠宮

引用:我以後都吾會再買及睇蘋果日報及壹週刋。

原帖由 袁規 於 13-10-11 發表

我以後都吾會再買及睇蘋果日報及壹週刋。
我連佢個apps都del埋

子爵府

csdenis 發表於 13-10-11 19:30
無錯,所以林奮强一定係最歧視新移民。

蘋果有錯就認!唔得掂丶囤地波丶禍港689會嗎http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20130114/18133556

子爵府

sheenaho 發表於 13-10-11 18:59
回覆 Lulu880 的帖子

是老美寵物.
無錯!維園亞伯都係咁講

sheenaho  U r right. 維園亞伯比好多不根據事實而亂吠的人强多.  發表於 13-10-11 22:12

子爵府

引用:我每日都買一份蘋果支持下,因為我驚如呆佢

原帖由 cool2000hk 於 13-10-11 發表
我每日都買一份蘋果支持下,因為我驚如呆佢摺咗連唯一反對聲音都冇埋。

...
其實反對聲音又點會得毒果?記唔記得CY僭建單野係明報出先,都唔會有人話明報無恥啦。"反對聲音",唔係"作故仔","誇張失實","立場徧頗"嘅免死金牌囉。

子爵府

引用:Quote:csdenis+發表於+13-10-11+19:30+無錯

原帖由 Lulu880 於 13-10-11 發表
無錯, 日日作十單八單, 煲得起一單都有賺, 唔好彩比人捉到咪認錯囉,生果掂呀!

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+cool2000hk+於+13-10-11+發表

原帖由 csdenis 於 13-10-11 發表
其實反對聲音又點會得毒果?記唔記得CY僭建單野係明報出先,都唔會有人話明報無恥啦。"反對聲音",唔係"作 ...

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

毒果大把貨,點會咁易冧

珍珠宮

牛精仔 發表於 13-10-11 12:59
O我。

我冇買, 上網免費睇。

咦,甘清閒嘅!

年中常出既post下次照答都ok喎, 環保麻!
留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

瑪瑙宮

無買好耐

我相信,真正在乎我的人,是不會被別人搶走的。無論是友情,還是愛情。

當你長大,你慢慢學會幾件事情:有些人不必理會,無論他說什麼,
做什麼,多麼幼稚,又多麼討厭,真的不需要在乎。

有些人永遠成不了你的敵人,不必抬舉他,這種人太看得起自己了,以為拼命攻擊你,
傷害你,就能夠被你所恨。

子爵府

csdenis 發表於 13-10-11 19:55
無錯, 日日作十單八單, 煲得起一單都有賺, 唔好彩比人捉到咪認錯囉,生果掂呀!

...
囤地波丶僭建特首丶張浸遠...都唔好彩比人足到喎,有冇認錯呀

珍珠宮

2024年龍年勳章

eifpm 發表於 13-10-11 18:12
今次事件蘋果有老作咩?
一係就啲記者英文水平低,一係就理解力低,如果唔係就係有心亂嚟,唔係點解 take steps to put behind, 飛走 take steps 呢個咁重要嘅兩個字。

差之毫釐
,謬以千里

http://manilastandardtoday.com/2013/10/09/hk-amenable-to-put-behind-hostage-taking-issue/

Bali — President Benigno Aquino III and Hong Kong Chief Executive Leung Chun-Ying on Tuesday agreed to take steps to “put behind” the botched rescue attempt by Manila police that left eight Hong Kong tourists dead and seven others injured at the Rizal Park in 2010.

首頁
34567...8

尾頁

跳至