自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

別墅

引用:Quote:原帖由+oguh+於+13-12-05+發表我公司

原帖由 siuyi 於 13-12-05 發表
好好笑!佢可以轉行拍喜劇!!扮低B角色!
好似8.30 pm"曹太"

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

咁都可以留係公司咁耐

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆:比個後生女激親

第三點有啲恐怖

伯爵府

再一次證明,學歷同修養係無掛勾嘅,名牌大學但無腦,真係激死,命都短幾年

侯爵府

回覆 oguh 的帖子

叉你頸果段好好笑,笑屎我~~笑到肚痛~

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:oguh 的帖子

叫亞Bruce呵番

禁止訪問

引用:我公司有一個80後,高學歷,但真係唔識做人

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

oguh 發表於 13-12-5 23:52
我公司有一個80後,高學歷,但真係唔識做人,事例:
1)同個客介紹自己時,講自己個花名,唔講真名:badfeel ...

炒啦

伯爵府

佢都真係無咩腦,遲早同佢講

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆 oguh 的帖子

現代父母,姐姐照顧得太好.......新世代高分低能...是全世界面對的問題(其它國家都係咁)

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

佢當自己攪緊棟督笑傻的嗎?

伯爵府

算吧啦~呢D炒左無咁嬲~~

上次我老闆請左個人, 後生女,咁佢私人資料入晒FILE, HOLD KEY的同事A.L. 左..
咁老闆咁啱話要佢出生日期,度期收爐(風水計數丫麻...)

我問佢:你出生日期幾年幾月幾多號﹖
後生女答:我屬雞....
我再問佢:咁即係幾年幾月幾日呀﹖
後生女答:我雙子座....
我再問:你係咪玩野呀﹖屬雞雙子座.....咁即係幾年幾月幾日呀﹖
後生女答:19XX年X月X日囉.....咁都唔知....

我好好笑容同佢講....唔該晒你D答案喎.............

嬲死我想殺人~~~
跟住同人事部講.....好彩炒左佢咋......真係低能兒童....

子爵府

1)同個客介紹自己時,講自己個花名,唔講真名:badfeel ...
咁有冇優點? 有就用住先, 冇就即炒, 擺個廢柴係左近, 食千年人參都補唔返條氣~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢真係無Folk 用喎。。。。。。。。你咁好做善事仲留佢呀???
笑下又一日。放鬆下啦大家!

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章

過probation未?extend佢probation同brief下佢,睇下有冇改善
如果真係炒佢,搵埋security
我怕佢又「叉住你」條頸

By the way, 佢花名係咩?
我去銀行做按揭,位小姐介紹自己做「C Plus」
我以為聽錯

返去睇佢卡片,佢中文名叫「詩嘉」
英文真係寫「C Plus」

水晶宮

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

下.....

佢d manner唔係30 yr old?

好自把自為...叫佢成熟d 啦

間公司唔係佢自己開的

公爵府

其實作為上司要出聲教精佢
如果係同事會提下佢,
而家新一代無乜捱過,
唔知點待人接物,處世之道唔出奇,
未當做好人,點下佢囉,

伯爵府

80後已經唔系初出茅廬,計距讀埋master,現在都起碼做左5年野啦
你講個d事情真系好白癡下。。。。。

首頁
34567...8

尾頁

跳至