自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆:你鍾意食b仔雞亦尖嗎

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 畀面勳章 BK Milk勳章

請問最後焗個30分鐘係要細火定熄火?thx

大宅

伯爵府

回覆:你鍾意食b仔雞亦尖嗎?(公開食譜)

公爵府

畀面勳章

請問是凍食定熱食,因未去過b仔

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

ken2x 發表於 14-4-8 18:12
請問最後焗個30分鐘係要細火定熄火?thx
熜火就ok la~

ken2x  Thx  發表於 14-4-8 19:57

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

kirstyau 發表於 14-4-8 18:28
請問是凍食定熱食,因未去過b仔
熱食,凍左d汁食變啫喱狀,因油份太多啦..........

大宅

好媽媽勳章

我上個星期都整咗 不過屋企人唔係好食得辣,所以放小咗辣椒!

珊瑚宮

gjorklau 發表於 14-4-8 19:49
我上個星期都整咗 不過屋企人唔係好食得辣,所以放小咗辣椒!
我屋企得我一個人食,味道隨自己口味就ok

洋房

禁止訪問

回覆:丫雅 的帖子

男爵府

回覆:丫雅 的帖子

而家用緊慢慢火煮啦。。。。

子爵府

請問冰糖幾大粒呀?

禁止訪問

回覆:carmen0807 的帖子

公爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

我都鐘意食

侯爵府

引用:啱啱見到個討論b仔涼粉的post,講真佢個招牌

原帖由 丫雅 於 14-04-06 發表

啱啱見到個討論b仔涼粉的post,講真佢個招牌甜品,身為元朗人ge我 ...
請問雞翼尖幾錢磅

男爵府

回覆:bk2013 的帖子

十蚊

侯爵府

引用:十蚊

原帖由 chaeey 於 14-04-09 發表
十蚊
哇,十蚊咁抵,搞到好想食,但有人話雞翼尖多激素

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都整左,仲加左幾隻雞翼落去一齊整添,我地未食過真正b仔果啲,但自己整c6話好好食喎

BK の 會員
Merry X'mas!!!

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

首頁
45678...9

尾頁

跳至