自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

子爵府

引用:男友鐘意食龍眼~但硬係食完執得唔乾淨!啲

原帖由 kicochunchun 於 14-04-13 發表
男友鐘意食龍眼~但硬係食完執得唔乾淨!啲核成日一粒二粒係地下~鬧完當耳邊風~於是有次我唔鬧佢了!將佢啲 ...
呢個好喎! 最衰唔可以用來對62. 佢成日了完牙d 牙籤周圍放,危險又核突. 好想跟你把佢地放入佢隻鞋呀

grace0222    發表於 14-4-14 08:10
cherrie_q    發表於 14-4-14 00:43
falalala    發表於 14-4-13 14:10

子爵府

引用:今日同個仔出街,佢手上揸住個搖搖唔記得佢

原帖由 家龍mA 於 14-04-13 發表
今日同個仔出街,佢手上揸住個搖搖
唔記得佢因咩事發脾4,拎個搖搖拖地行
我話佢:[你咪拖囉,又唔係我既,爛左 ...
好陰功但又真係一個好既教仔時機.

子爵府

引用:我老公係一個勁無手尾既人 真係見到佢啲無

原帖由 suetwababe 於 14-04-13 發表
我老公係一個勁無手尾既人 真係見到佢啲無手尾 自己都會扯火
又係啲鞋亂咁掉 吾擺反好 我係佢面前 ...
我老公可能會出街買過批新既.

公爵府

牛年勳章

個囡唔肯執玩具,我掃地前最後通告,唔執全部掉落垃圾筒
大仔返學唔肯揹書包,我將書包擺垃圾筒隔離,佢問我做乜掉左佢個書包?我話個書包係你唔係我嘅,你唔要,我都唔要,如果聽日老師問個書包去左邊,咪話俾老師知你唔要個書包,掉左垃圾筒。之後佢都自己揹書包

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:仔女同老公好多壞習慣,所以我成日都用d好

原帖由 janicelui2002 於 14-04-12 發表
仔女同老公好多壞習慣,所以我成日都用d好絕+好爆既方法去對佢地,而且係十分有效等我分享幾個先 ...
暫時未有第3個情況出現,阿女細個唔食飯我都係咁!

第二個情況差不多,不過我就唔係唔洗衫,我等佢自己響堆亂衫度搵,搵唔到就無街去,自此見到自己既衫都會放好

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

水晶宮

引用:仔女同老公好多壞習慣,所以我成日都用d好

原帖由 janicelui2002 於 14-04-12 發表
仔女同老公好多壞習慣,所以我成日都用d好絕+好爆既方法去對佢地,而且係十分有效等我分享幾個先 ...
第一個方法我有做過,真係work,佢唔食飯我連奶都唔會比佢飲,等佢餓成晚,婆婆好贊成我咁做,但嫲嫲會心痛,好彩我唔係同嫲嫲一齊住

男爵府

回覆:好決絕既教仔/教老公方法

第3個方法真係超爆,我諗我老公反面都似

寶石宮

子爵府

引用:第3個方法真係超爆,我諗我老公反面都似

原帖由 niceynicey 於 14-04-13 發表
第3個方法真係超爆,我諗我老公反面都似
我係話咗佢地好多年架啦,佢地完全唔so我,我先咁做

禁止訪問

畀面勳章

侯爵府

第三個我覺得好恐怖

大宅

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 月餅勳章 育兒性格勳章

1)我都有用,每餐飯比佢半個鐘

2)我仔試過食哂d飯同肉,剩返d菜喺度就話飽,結果我下一餐我剩係比飯同菜佢食,無得食肉,

3)限時玩具仲未執完我就會開始執d玩具去垃圾筒,通常佢就會同我鬥快

4)出街一定要拖住我隻手,試過佢突然甩開走咗佢,我就企喺度等佢返轉頭拖返我先行.

5)有段時間佢唔鐘意去廁所,死忍到最後一秒先去,有時忍唔住就"lai"咗,喺屋企就要佢抹返乾淨個地下,喺街就要佢濕住條褲返屋企.所有行程取消

6)要食飯就要幫手開飯,唔係唔裝佢碗飯,食完要自己收拾,否則掉咗佢個碗.

7)試過發脾氣食到周圍係,我要佢續粒飯執返落碗度,直至執哂為止

仲有好多好多, 打唔哂.

chrisdina  Same same  發表於 14-4-16 01:54
cherrie_q    發表於 14-4-14 00:46
falalala  嘩,堅  發表於 14-4-13 14:13
風雨同路

男爵府

好媽媽勳章

1對我大囡冇用,我都試過,倒左佢仲開心,反正都唔想食!!

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

食飯嗰度對我個女唔work夜晚呻肚餓,我唔理佢,以為第日會乖乖食完碗飯,點知都係咁。投降

大宅

畀面勳章

做得好!小朋友係要教唔係縱

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我衰心軟 對付阿仔做唔到

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

好绝

男爵府

引用:Quote:原帖由 niceynicey 於 14-04-13 發表

原帖由 janicelui2002 於 14-04-13 發表
我係話咗佢地好多年架啦,佢地完全唔so我,我先咁做
我真係想像唔到你老公同個仔個刻個樣,肯定好好笑

首頁
45678...9

尾頁

跳至