懷孕前後

跳至

首頁
45678...16

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由 yanlaw0824 於 14-07-24 發表

原帖由 mavis103 於 14-07-24 發表
我對上一次產檢係7月9日,當時係38w5d,醫生都係聽下心跳同度肚圍,跟住就話約1-2星期返黎覆診,點之約期個 ...
希望阿女乖乖快d出黎,唔想再去廢檢

大宅

回覆:yanlaw0824 的帖子

政府真系好流,好多野miss,又吾會檢查清楚,我都穩私家睇住,私家醫生建議我催生前去檢查多次,以防政府出錯!

複式洋房

我前日見紅入院,昨日被趕走後給了個催生期5/8。吾知是否生女是遲點,醫生全部催生的都是生女

複式洋房

唉,我估自己生得,36w2睇完私家已經無睇,我都好擔心。希望大家這兩天有好消息不用等催生啦

大宅

回覆:39w la,仲未肯出黎

我都等到好燥底,食幾多涼野都無用 每日都有人問生得未,愈答愈燥,每日都安慰自己希望在明天。

男爵府

引用:政府真系好流,好多野miss,又吾會檢查清楚

原帖由 vinivala 於 14-07-24 發表
政府真系好流,好多野miss,又吾會檢查清楚,我都穩私家睇住,私家醫生建議我催生前去檢查多次,以防政府出 ...
總知宜家心情超差,個日勁躁底

男爵府

引用:我前日見紅入院,昨日被趕走後給了個催生期

原帖由 syyu 於 14-07-24 發表
我前日見紅入院,昨日被趕走後給了個催生期5/8。吾知是否生女是遲點,醫生全部催生的都是生女

...
見紅都趕出院?係米痴線嫁!醫院有冇幫你照超聲波

男爵府

引用:我都等到好燥底,食幾多涼野都無用 每日都

原帖由 lovebaby2013 於 14-07-24 發表
我都等到好燥底,食幾多涼野都無用 每日都有人問生得未,愈答愈燥,每日都安慰自己希望在明天。

...
我奶奶同阿媽超煩,日日打黎又問生得未又話擔心我個大仔,煩到嘔電

大宅

引用:Quote:原帖由 SweetieGirl 於 14-07-24 發

原帖由 yanlaw0824 於 14-07-24 發表
我宮縮多,bb郁得小,我唔怕催生,我只係想快d生
唔想催生主要都係唔想咁遲,唔想佢農曆七月出,又唔想浪費左d產假

vinivala  X2!  發表於 14-7-25 08:10

複式洋房

無啦,重話m紅不是,要界傷個d紅先係。最好笑是出院時佢話再有紅就再入院,噤我問佢m紅是否都要,佢話係。噤你現在又叫我出院,我重要係一個有心臟問題的媽媽,我由屯門去瑪麗噤遠都趕我走

大宅

我進入39週突然有晚流左5蚊銀咁多既無色無味水,跟住走去威月check,姑娘叫我留院,半夜醫生check完話應該唔係串羊水,到第朝一早有另一個醫生幫我用超聲波照,話羊水開始水要催生,飯都無食只係食左個包就叫我催生,我見到佢地用一枝好似橡牙既筷子由陰道桔入去桔穿d羊水但唔成功,話bb個頭未落黎,叫我玩下fit ball,係床邊玩左一個鐘,然後再試成功左,最後痛左十幾個鐘就生左,過程雖然痛但唔好唸咁多,唔好唸住痛就得,越唸會越痛,留番d氣做呼吸減痛,各位加油!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

生得未?

別墅

回覆:39w la,仲未肯出黎

我今日都39w3d仲未生…日日帶大仔落街行
真係一啲動靜都無!

男爵府

引用:Quote:原帖由 yanlaw0824 於 14-07-24 發表

原帖由 SweetieGirl 於 14-07-24 發表
唔想催生主要都係唔想咁遲,唔想佢農曆七月出,又唔想浪費左d產假

...
其實我都係唔想舊曆七月住醫院

男爵府

引用:無啦,重話m紅不是,要界傷個d紅先係。最好

原帖由 syyu 於 14-07-24 發表
無啦,重話m紅不是,要界傷個d紅先係。最好笑是出院時佢話再有紅就再入院,噤我問佢m紅是否都要,佢話係。 ...
可以誇區誇咁遠生?你唔怕生得個時唔夠時間去醫院?所以政府d醫生真係.........

男爵府

引用:我進入39週突然有晚流左5蚊銀咁多既無色無

原帖由 hayin 於 14-07-24 發表
我進入39週突然有晚流左5蚊銀咁多既無色無味水,跟住走去威月check,姑娘叫我留院,半夜醫生check完話應該唔 ...
半夜幫你check個醫生究竟識唔識嫁?如果懷疑穿水係有支棉花棒咁嘅野可以check到嫁!個醫生係米有問題嫁,穿左水要好快生嫁!

男爵府

引用:生得未?

原帖由 lam133 於 14-07-24 發表
生得未?
我?未牙!

男爵府

引用:我今日都39w3d仲未生…日日帶大仔落街行

原帖由 龍貓媽媽 於 14-07-24 發表
我今日都39w3d仲未生…日日帶大仔落街行
真係一啲動靜都無!
我同你一樣牙,但我39w5 啦!個仔歲半,行又唔敢離開屋企太遠!

大宅

原帖由 SweetieGirl 於 14-07-24 發表
我31號返去約催生期,姑娘話會大約比預產期十日後既期,希望小b乖乖地自動自覺呢幾日出黎啦… 你多唔多宮縮 ...
你本身預產期幾多? 我又係31/7先比催生期,但係今日醫生話一般催生期都係41weeks果日?? 點解係十日咁多??

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

yanlaw0824 發表於 14-7-24 22:38
我同你一樣牙,但我39w5 啦!個仔歲半,行又唔敢離開屋企太遠!
我完全明白啊,政府健康院D產檢真係來來去去都果D野,等又等好耐喎....然後又想係私家照完會俾到答案,但答完=冇答真係好嬲.....唯有祝福你BB健健康康,不要太擔心同燥了~
我過埋今日就40WK了,

首頁
45678...16

尾頁

跳至