婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

子爵府

教到個女結完婚都仲成日返娘家<<<<<<<下!我日日都返娘家食飯lor,又如何??
講真,你一早就要出聲爆佢啦,點可以忍
加上要同老公傾,點可以屈住
99如果話我無問題可以忍,但如果佢話我屋企人我肯定反面

用戶要求終止服務

引用:話說。因為我囡囡好痴我媽媽,暑假哩排番多

原帖由 tingxting 於 14-07-28 發表
話說。因為我囡囡好痴我媽媽,暑假哩排番多左婆婆家玩,加上表姐表妹都黎曬我媽度玩,我囡更加吾想番99度, ...
無病無痛唔應該返娘家? 講出嚟嗰個應該係有病,唔洗理啲病人。

實行佢有佢講,你有你返娘家啦

子爵府

回覆 tingxting 的帖子

你上一句同佢講左咩呀?點解要遮?

珍珠宮

回覆:99不停話我媽咪,好嬲

我會即場黑佢個細佬面 同佢無親 關佢乜事

別墅

回覆:家文 的帖子

問佢系吾系拎左我隻介拍

別墅

引用:回覆 tingxting 的帖子你上一句同佢講左咩

原帖由 家文 於 14-07-30 發表
回覆 tingxting 的帖子

你上一句同佢講左咩呀?點解要遮?
問佢系吾系拎左我隻介指

別墅

引用:Quote:原帖由 tingxting 於 14-07-29 發表

原帖由 boey 於 14-07-30 發表
你居然講得出將個女比佢,因住又比人有話柄
應該吾會掛,我今次實行對抗,

大宅

我學識左一樣野,就係係適當時候回答/反駁佢,就算佢唔 arm 聽都直講架,就算好多男家既人係到都一樣直講,唔會等自己憂鬱。
試過幾次之後,發覺自己個心會舒服左,唔會屈住屈住,又唔會之後同老公嘈交。
咁當然你反駁時要有禮貌有道理,咁就唔會變左嘈交收場。
只要唔再為一件事鬱結的話,你回應對方時自然會做到對事唔對人。

大宅

你都幾忍得佢喎?佢老幾呀?婆婆都喺親人來噶!話唔準就唔準?叫佢閃埋一邊啦!

禁止訪問

複式洋房

your 99 really had problem la!

大宅

引用:我個時無出聲,跟住夜晚佢地又黎講吾比番婆

原帖由 tingxting 於 14-07-28 發表
我個時無出聲,跟住夜晚佢地又黎講吾比番婆婆度,我引吾住講,囡囡又曳又發脾氣個個都吾同佢玩,連婆婆都吾 ...
個女係我生既 我帶佢去邊吾洗你批准

別墅

引用:your 99 really had problem la!

原帖由 abywong 於 14-07-31 發表
your 99 really had problem la!
所以我都無理佢地啦,好想自己冷靜下,愈來愈過份,

男爵府

呢個年代仲講外唔外嫁嘅咩
慳啲啦

大宅

同阿女講,第時你結左婚唔好返來探阿嫲喇,阿嫲話你外嫁女唔歡迎你喎

子爵府

畀面勳章

99越係咁講,我就越唔帶bb去99度。。吹我唔脹的

男爵府

引用:你又唔出聲,又無老公幫拖,你又唔講,咁只

原帖由 lazywife 於 14-07-28 發表
你又唔出聲,又無老公幫拖,你又唔講,咁只係嬲死自己,何必呢,一係大家斗x, 一係當佢講廢話,你都要適應 ...
同我做法一樣

大宅

認識瑞士牛牛第一回

我都分享下啦!!
之前我6299都唔鍾意我過年過節帶個B返外家,成日比說話我聽,我C6都知道,但又唔幫拖。
咁唯有自救啦,因為62係獨仔,無兄弟姐妹,平時過年過節吃飯飲茶都係同99啲兄弟姐妹,仲有佢哋啲仔女新抱女婿。有次過節,咁啱我妹來電:今晚齊齊返外家吃飯,我話OK!咁我99又比說話我聽,我好火,因為要考試同埋成日OT,我已經成兩個月無返外家,於是當眾大哭,有咁大聲喊咁大聲,邊喊邊講:我已經成兩個月無返外家,我唔係成日返外家,我仲有父母細妹架,唔係孤兒仔架,點解人哋有得外家返,我就唔比返??
咁當然6299C6姑仔同埋我都好無面,但99外家人都會檢討下,係咪呢個姑9(我99)有問題囉。
之後我再返外家,都無人敢話囉!
當然,面皮薄嘅姐妹,呢招你就用唔到囉!!

大宅

畀面勳章

點解你要話比返個女佢地,蠢左
萬一有咩事上黎,呢句話就係證明喇~~

複式洋房

首頁

尾頁

跳至