自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:瞓唔著,心好多問題

睇到呢個殘酷既事實真係好心痛,希望有奇蹟。好好珍惜每天同仔仔既時間,盡量俾美好既回憶佢地,希望大仔會更加堅強、要好好照顧細佬。同大仔講定你想佢兩個跟婆婆,自己寫定平安紙有咩要交低。
真係好希望好希望你可以康復!加油!

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

加油, 俾多D時間同2個仔相處, 得閒就摟下大家!
.........................................

瑪瑙宮

畀面勳章

加油

子爵府

多謝各jm回覆,咁岩今日姑娘安排社署個邊姑娘見面,傾有關事情,姑娘聽到我憂慮,都眼濕濕,我就開大水喉,她講萬ㄧ我走左,就會交返俾爸爸,爸爸可以寫由婆婆照顧,但監護人係爸爸,我問她可以轉由婆婆做監護人?她話要問清楚先知(唔係話爸爸唔好,但太耐唔清楚爸爸情況,萬一轉左他做監護人話,怕唔知有咩情況發生,由婆婆做監護人我可以(走得安樂),情緒個邊~姑娘話定時見大仔,到開課日,姑娘定時打去學校了解返哥哥情況,因細仔識得去揾d開心事做,哥哥遇到問題就唔識去揾方法舒壓,所以細仔就可放心,萬一我走左,姑娘會見埋細仔,所以叫我放心

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆:四眼雞丁 的帖子

加油呀

侯爵府

加油

伯爵府

一路睇一路眼淚想湧出來, 雖然跟你素未謀面, 但我每看一隻字都覺得好心痛,
雖然沒有什麼可以幫到妳, 但願天父祝福妳和妳的兩位囝囝, 願您們都平安, 沒有痛苦. 您的囝囝要堅強.

好希望, 好希望, 不斷地不斷地仍會看見您出POST.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:大仔17,細仔9

原帖由 四眼雞丁 於 14-08-06 發表
大仔17,細仔9
加油,希望你捱得過,不少捱多幾年,等大仔出身

珍珠宮

回覆 四眼雞丁 的帖子

見你咁寫, 好痛, 個心真係好痛.

樓主你要堅強, 希望在明天. 我相信世上有奇蹟, 總會發生在樂觀嘅人身上. 你要加油, 好好休息.
你大仔好生性, 不過真係讓小孩受苦了. 不過經歷這些磨練, 將來佢必定會好堅強.
恕我多事, 你細仔嘅病不太嚴重吧.

多點同兩個仔一齊, 影相, 影video, 錄音乜都得, 盡量留多點歡樂回憶. 將來大家一齊睇返, 知道這段時期日子雖苦, 但也捱過了.

衷心祝你身體健康, 開開心心......
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

水晶宮

試下返教會吧
起碼正面 d ,正能量
他日天家再相聚

子爵府

願世上有奇蹟!

子爵府

侯爵府

hashtag影視迷勳章

樓主,如果你無信仰,嘗試帶仔仔接觸佛教,佢講生老病死好全面,有生必有死,因緣和合,緣聚緣散,凡事要放下,莫強求,心理會好些,容易面對

加油

子爵府

加油

伯爵府

你地有冇宗教信仰?如果冇,不如返下教會,去下佛堂,睇下咩宗教觸動到你地,了解多d人生既意義。同埋希望第日有教友或主持可以開解你個仔。

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

雞丁媽, 睇到你啲post好心痛

男爵府

你要加油,衷心祝福你及你一家

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

雞丁,
有睇你的PO,
祝福你, 無論奌都好,
內心都有平安
加油呀
meia

「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

加油呀

伯爵府

sorry to hear this

你有冇宗教信仰?不如同佢返下教會,讓他知道祇是去了天父那裡,克服佢對未知將來和生命消逝的恐懼。即使你有天離他而去,也要好好照顧自己同弟弟!

首頁

尾頁

跳至