自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

loer_er 發表於 14-8-11 19:46
得閒上網load,可能有D飛放返出來
我都覺得係

珍珠宮

引用:我連個網都入唔到

原帖由 eva91605 於 14-08-11 發表
我連個網都入唔到
我load左成個下就,6點幾先load到

珍珠宮

回覆:sammi演唱會揮手區

【好難買飛】讀者曾致電網購熱線
買Sammi個唱飛 $680元飛要$1200!!!

五年冇喺紅館開騷嘅天后鄭秀文(Sammi),將於今年12月舉行「Touch Mi鄭秀文世界巡迴演唱會」,優先訂票今日開售,反應極熱烈,而信用咭同網上訂票都有上限,最多訂購10張。

然而,今日眾多mi迷狂打電話同上網訂購門票,點知十居其九都唔能夠成功訂購,人人都在網上求救,從正途買唔到飛之際,有人發現淘寶好多店舖開售鄭秀文演唱會門票,價格由350元人仔高達1700元人仔,但實質門票只有300港元、480港元、680港元,懷疑被內地人炒起價格。

於facebook同互聯網上亦有演唱會代購網,本報接到讀者投訴,話fb演唱會平台有大量人放飛,投訴近年香港嘅演唱會都好難買飛,同埋畀內部應購人用作賺錢用途。

呢位讀者曾經打去網上代購熱線,問係咪有Sammi演唱會門票買?對答如下:「有。我哋係內部認購東亞,0依家680元飛要1千2百元,亦可以幫你訂加場,如加場1月1號,一張起碼要千幾元。」

唔單止內地網站炒飛,連香港網站都現炒飛熱潮,呢個價格比起正常雙倍而上,最厲害連加場日期都講到好似確定到。

至於Sammi今午喺微博貼咗滿頭大汗照,原來佢剛做完運動,佢話:「先完成五十分鐘exercise,跟著想完成室外跑步,豈料一下車馬上看見兩名(頗為友善)的狗仔隊,但被一直拍一直拍,我感覺始終不自在。跑步本是我自由自在的空間。於是,我唯有計畫往別處完成。努力!努力!為了十二月份的演唱會。」

$1200張

男爵府

好想去,但到時應該坐月中

大宅

未睇過,好想睇,但唔識點買飛有冇人話我知門市有冇得買?教我呀

大宅

我今朝由9點用2部電話non stop咁打去 + 不停refresh咁上網買…電話打通又比人cut線…上網入到又話賣晒…到差不多2點都買唔到…

我果刻真係火到黎…

之後上bk 睇下有冇人講…點知有jm話 2點果時佢上網買到…另外又有jm教路點樣有效地 load 到入去…我即刻試下…㩒左2次就買到 20號$300兩張

佢應該有分時段放飛出黎…唔係一次放晒出黎…所以keep住試下…應該可以買到

珍珠宮

引用:未睇過,好想睇,但唔識點買飛有冇人話我知

原帖由 babybombom 於 14-08-11 發表
未睇過,好想睇,但唔識點買飛有冇人話我知門市有冇得買?教我呀

...
公開未開賣,只有今日東亞卡優先訂飛

大宅

回覆:angelyip0507 的帖子

27號,最前,未開售已經朋友幫手買左

子爵府

回覆 dingkulababy 的帖子

請問點樣有效咁load入去?

大宅

好辛苦,load 到一點幾買到480.
勁開心!

大宅

引用:我連個網都入唔到

原帖由 eva91605 於 14-08-11 發表
我連個網都入唔到
你試下去主頁click入去sammi度…佢話busy既你就click上一頁…再試下click入 Sammi 度…唔得又click返上一頁…不停咁重覆…好快就入到去買… 我都係咁入去買到的

大宅

引用:回覆 dingkulababy 的帖子請問點樣有效咁lo

原帖由 家文 於 14-08-11 發表

你試下去主頁click入去sammi度…佢話busy既你就click上一頁…再試下click入 Sammi 度…唔得又click返上一頁…不停咁重覆…好快就入到去買…

祝你快d成功買到

家文  多謝分享!  發表於 14-8-11 21:45

大宅

家文 發表於 14-8-11 21:33

直頭 set 果頁做 homepage!

珍珠宮

一係不斷paste->go

https://www.aegpromotion.com/Sammi2014/

珍珠宮

引用:一係不斷paste->gohttps://www.aegpromotio

原帖由 loer_er 於 14-08-11 發表
一係不斷paste->go

https://www.aegpromotion.com/Sammi2014/
https://process.aegpromotion.com/Sammi2014/tc/ticketing_01.asp

男爵府

算唔算訂到

珍珠宮

引用:算唔算訂到+

原帖由 Kanny_yan 於 14-08-11 發表
算唔算訂到

Kanny_yan  thx  發表於 14-8-11 21:59

珍珠宮

我e家load到,但任何日子、任何票價1張都冇曬

男爵府

引用:我e家load到,但任何日子、任何票價1張都冇

原帖由 loer_er 於 14-08-11 發表
我e家load到,但任何日子、任何票價1張都冇曬
我都係,一張都話無

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

電話同網頁打/load左成日都唔得

首頁