夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 Jin太太 於 08-2-28 00:42 發表
我不知道他搵既實際數目,大約有xxxk左右
從不過問,但他每月會給我50k-100k做家用
不用交租供樓,因為已買了..
屋企所有開支由佢負責(包括:仔女所有支出,水電煤,管理費,工人等費用)
因為佢咩都負責晒,基本上我唔洗用自 ...

別墅

妳地搵咁多,係咪專業人士?要考牌嗎?
不如分享下, 我都好想改善生活質素呀

大宅

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

c6搵34k, 我得19k, 有2個小朋友, 工人, 供樓, 比99 , 所以有排都咪有得退休

別墅

原文章由 moyan 於 08-3-8 10:25 發表
agree
講嘢都大聲d

,,雖然話愛屋及烏,其實lee d都係廢話,始終誰揾錢誰真正掌權,就好似大陸同香港咁,到底誰真正掌權,反起面,人地斷你經濟係最實際,你亦控制不到,只係我人工低,請埋工人,搭車,食埋飯等於無錢剩我才不幹,雖然老公給你家用話隨你分配,但有時買些好東西回娘家我都唔想比佢知,因為理應買份比奶奶,可是我又唔想買比佢,所以寧願私下買回娘家

大宅

我都成日諗唔駛做嘢,自已湊返仔仔幾好呀!但c6自已揾得萬鬆蚊,比咗家用給99,扣除自已洗,每個月比得2-3千蚊我,有事隻9 屋企有咩D額外洗費都入我數,連大伯無$洗,都係問c6拎, 我份糧要供樓,仔仔學費/保姆費,總之柴米油鹽都係我。

原文章由 room2102 於 08-3-6 13:10 發表
我都想唔做野係屋企湊BB呀 但係我唔做野既話得C6一份人工 就個個月清袋 BB大D會無錢比佢讀書同買野 有乜特別野都做唔到 意外開支都可能會成問題 一諗到呢D 我做野幾辛苦都唔敢話唔做
C6份人工得果10K左右 無錢買樓 ...
仔仔06-12-2003出世

首頁

尾頁

跳至