夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 小木偶媽咪 於 08-4-14 15:21 發表
講真,幾多人講你會聽咩
老公講你唔同佢咩咩,有壓力...
你又話係自己問題,幫佢諗晒籍口理由去解釋
仲要大量到幫佢兩老諗埋拉左佢個仔佢地點心痛
你個仔究竟係你心目中排第幾呀?
你既然唔聽就會有人批評
唔想有人批評 ...

小木偶媽咪, 完全同意你講法~~

講真, 呢個係親子網, post得d咁既嘢出黎, 個個"正常"既媽咪都會好激動! 當然, 個細路又唔係我地既, 而個做媽咪既都有晒籍口幫個變態人, 咁, 邊有辦法~~~

post得出黎預左有人批評~~~~講到底呢d咁變態嘢, 有人非議係唔出奇!!!!

如果係唔想有人批評, 其實出post前要認真考濾, 教埋你, 呢度有d更正義既媽咪, 一下子唔抵得呢d嘢, 爆料上xx報章, 可能到時唔係你話唔鐘意比人批評就唔鐘意, 話晒呢d可能係刑事案, "傷害他人身體", 所以, 出post前考濾清楚.......

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

對待貓狗都唔會咁啦!
莫講對個咁細既BB。
你老公有咩理由都好,
唔代表佢可以咁做呀!!!

大宅

其實你地係唔係意外先有bb? 會唔會無計劃下生, 所以佢一時間接受唔到自己有個咁大既責任? 既然你老公講得出係咁既原因, 我覺得你要 handle下自己, 有時間都要理下個老公, 最多你當自己湊多個仔囉, 同埋自己跟緊d個b, 醒訓d睇下個仔, 過一排睇下你老公有無改啦

大宅

講真見到你老公咁對個仔, 我都覺得好心痛, 所以你真係唔好懶, 要自己跟到足

禁止訪問

好媽媽勳章

子爵府

樓主, 好多人講嘅野都係想幫你, 例如去見社工, 議員. 你聽唔聽,做唔做係冇人知.

答得偏激嘅媽咪都係"dun"你同你BB唔抵,因為你呢個topic 真係有虐兒成份.

Good Luck!

大宅

好媽媽勳章

好心痛.......

禁止訪問

男爵府

u need to protect your son, your husband is an animal, don't find any excuse for your husband, if my husband do the same thing...i must kick him out of our home and never let him see my son again.

i also a full time mom, if i face the same problem, i won't think about $ or my husband feeling, cos he hvn't care about me or the son first. i just know i need to do something to avoid this happen again, how come u can find so many excuse for your husband?

tell your husband, ask him make sure he won't sick when he's old. if he can't control peepee at that time, your son will also ask him to lick it, cos he teach his own son this when he just a baby.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原文章由 小馬仔 於 08-4-14 13:33 發表
真係好多謝咁多位既關心,我已經同佢傾左,原來問題係出係我度....

佢話個仔出世左咁耐,我都剩係掛住個仔,去邊都一定要同埋佢去,無晒d2 時間,同埋生左佢之後好少同佢曳曳,無晒d情趣,再加上公司有d壓力,所以果日至會咁 ...

希望真係唔會有下次~~~

虐兒係嚴重罪行, 仲會帶比小朋友不可磨滅的傷痕.....

複式洋房

總之你自己跟貼D個仔, 避免同樣事情再發生啦... 唉, 真陰公

子爵府

原文章由 kaka427 於 08-4-12 16:51 發表
原文章由 小馬仔 於 08-4-12 11:46 發表
唉,我都唔知點行動....
我又無野錢,又無屋企人,係得佢會比錢我地用,都唔知點,去人地屋企到暫住又唔好意思,我唔想將呢d野講比朋友知,我見係bk無個識先至講下咋

I feel really sorry for you... seems like you have no one to talk to. Can you put down the "face" issue and talk to your friends about this? They know you better than we do. Also, if they are your real friends, they won't laugh at you; they probably just want to help.

男爵府

醒目開學勳章

小馬仔,

你個bb點呀....?

你老公仲有冇再咁對佢.....?:(

你一定要保護bb呀!!!!

洋房

其實由你懷孕的一刻以預無二人世界啦,除非能夠請工人,我想你應想方法保護仔仔

民房

你老公有病啊...就算唔係自己個仔都無理由咁喇...裝 d 尿比他飲喇...

珍珠宮

好媽媽勳章

我聽完都好難過及心痛, 點解佢會咁對自己個囝?

小孩子是張白紙乜都唔識, 做大人要耐心教導.

而你, 要小心保護個囝, 好好睇住佢爸爸, 唔好令他有一個不愉快的童年.

伯爵府

個個bb都係咁ga la, but 你c6 ge 反應又好似over 咗, 你同佢慢慢傾吓la.

唔知lee個方法啱唔啱你, bb賴尿時, 你教bb用塊布抹and 叫佢聞吓隻手仔, 佢實覺臭ga bor, 試吓 work 唔work

複式洋房

你老公係咪痴線架

首頁

尾頁

跳至