興趣嗜好

跳至

首頁
45678...19

尾頁

男爵府

引用:Quote:原帖由+CACAO123+於+15-04-15+發表牙

原帖由 cchls 於 15-04-16 發表
我諗你整牙貼就會整齊,不過貴好多
乜嘢係牙貼?有圖嗎?謝謝!

伯爵府

我仔前年暑假開始 "COOL" 基本上佢D 牙都唔係太唔齊, 只係上排左邊有側門牙隔離果隻零零捨捨入咗去, 形成一個凹字咁. 所以先"COOL"

他又唔駛拔牙就可以"COOL" 醫生話以佢呢個情況好簡單, 只需"COOL" 年半. 期間一個月返去比醫生檢查. 直到上星期 (比預期遲了半年完成). 就去了拆"COOL"
拆後, 整排牙真係非常齊整. 而之前話凹咗入去果隻, 其實係當初一開始"COOL" 果陣4個月左右, 已經出返來. 我見到都覺得好似MAGIC 咁.

到昨天, 又去了醫生到, 帶回一個活動"COOL" 要帶一個月左右, 要24小時帶的, 但食野就可以除下. 及可以自己清洗的. (因我仔仍在發育年齡, 所以一定要帶活動"COOL" 以防佢走位. ) 帶一個月左右, 又再返去醫生到檢查, 之後如OK, 就可以只係夜晚瞓覺才帶活動"COOL", 帶到18歲為止.

呢個醫生, 唔錯, 跟得好好. 之前試過有幾次無端端甩線, 就即刻返去搵去攪, 都OK,

侯爵府

回覆:箍出個未來(熱烈歡迎箍緊牙/箍過牙的朋友仔入來聊天)

羨慕你們父母咁有先見之明,細細個就幫你們撘cool牙。我爸爸係公務員,我cool牙唔使錢。細個五六歲時政府牙醫都叫我cool, 咁我細個唔識野怕俾人笑就話唔cool. 我媽竟然尤我! 到大個就一路後悔。雖然我外表都端正,但始終笑容無乜自信。老公都覺得我唔需要cool, 但我希望完美d。

今年終於鼓起勇氣開始咗隱適美。第一個cool無問題,前日啱啱到第二個cool,加咗attachments, 磨咗牙。牙套每次都好難除。食乜都痴牙痴得好緊要,好痛苦希望適應咗會好d.

大宅

引用:羨慕你們父母咁有先見之明,細細個就幫你們

原帖由 montea 於 15-04-16 發表
羨慕你們父母咁有先見之明,細細個就幫你們撘cool牙。我爸爸係公務員,我cool牙唔使錢。細個五六歲時政府牙醫 ...
加油

真誠待人

大宅

引用:Quote:原帖由 yuhon4 於 15-04-15 發表出到

原帖由 akj 於 15-04-16 發表
其實透明我接受到,唔太肉酸!
其實陶瓷箍都唔錯..唔太顯眼..拉力夠又唔太影響外觀..

真誠待人

大宅

引用:Quote:原帖由 cchls 於 15-04-16 發表我諗

原帖由 CACAO123 於 15-04-16 發表
乜嘢係牙貼?有圖嗎?謝謝!
glamsmile 牙貼面,你search下

伯爵府

我箍陶瓷,剝4隻小臼齒,依家已經箍完,戴左retainer半年
想問下你地戴retainer戴左幾耐?
好想日光日白除左,夜晚先戴,但智慧齒未剝肯定走位,好煩

大宅

引用:我箍陶瓷,剝4隻小臼齒,依家已經箍完,戴

原帖由 kishibabe 於 15-04-16 發表
我箍陶瓷,剝4隻小臼齒,依家已經箍完,戴左retainer半年
想問下你地戴retainer戴左幾耐?
好想日光日白除 ...
我聽表姐講佢帶左一年,除箍後醫生跟一年,就係帶左個年,箍完都好幾年,完全無走過位.我諗醫生功勞吧,表姐話個固定器做得好好.

真誠待人

大宅

我想問下大家個固定器易唔易爛架

真誠待人

伯爵府

引用:Quote:原帖由+kishibabe+於+15-04-16+發表

原帖由 yingyingfok 於 15-04-17 發表
我聽表姐講佢帶左一年,除箍後醫生跟一年,就係帶左個年,箍完都好幾年,完全無走過位.我諗醫生功勞吧,表姐話個 ...
咁我唯有乖乖地戴多半年

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

大宅

我都箍緊樓主果隻,箍咗2年幾。
有野想問,敏感牙齒點幫你搞返?
我箍牙之後有2隻敏感牙齒刷牙一掂到隻牙就痛到震。真心求救,幫幫我。

大宅

我箍傳統果隻,未箍前哨牙,上面有好大條隙..笑親都要摀住個咀,超冇自信。
箍左年幾兩年,2萬到。瘦左靚左,又可以大笑

如果可以,我仲想箍多次..仲有d唔齊

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:掏瓷箍,箍完做埋面夾科手術,連親生阿媽同

原帖由 hedhed 於 15-04-08 發表
掏瓷箍,箍完做埋面夾科手術,連親生阿媽同我自己照鏡都認唔到自己。

...
咁神奇?面形靚左好多?

我是一隻喵

大宅

引用:我都箍緊樓主果隻,箍咗2年幾。有野想問,

原帖由 土萌螢 於 15-04-22 發表
我都箍緊樓主果隻,箍咗2年幾。
有野想問,敏感牙齒點幫你搞返?
我箍牙之後有2隻敏感牙齒刷牙一 ...
真係要視乎你敏感既程度..如果太嚴重都係盡快問專業牙醫..

試左幫我箍牙個醫生介紹既牙膏,即時感到有好轉..(我唔想幫牙膏做宣傳,我Pm給你)

敏感唔會咁快短尾..

早晚刷牙唔好咁大力,千其唔好避開唔刷敏感既牙齒唔刷,否則只會越黎越嚴重..

每晚記得用牙線,食完野就得用牙縫刷.呢d都係箍牙醫生教..真係好有效..

真誠待人

大宅

有無最近先落箍既朋友仔?分享下...

真誠待人

男爵府

我係cool傳統金屬果隻,中一果時媽媽帶我返大6 cool , 當年就三千人仔。
Cool完果時真係好整齊嫁,但後尾我懶 無用固定器之後就移曬位啦
唉,悔不當初

子爵府

montea 發表於 15-4-16 10:10
羨慕你們父母咁有先見之明,細細個就幫你們撘cool牙。我爸爸係公務員,我cool牙唔使錢。細個五六歲時政府牙醫 ...
點樣痴牙法?個attachment 痴?

大宅

引用:我係cool傳統金屬果隻,中一果時媽媽帶我返

原帖由 joyce209 於 15-05-14 發表
我係cool傳統金屬果隻,中一果時媽媽帶我返大6 cool , 當年就三千人仔。
Cool完果時真係好整齊嫁,但後尾我 ...
我表姐係我個醫生度箍..都係只帶左一年固定器..除左箍都好幾年啦,完全無移位..聽聞固定器要帶一世,好似唔多可信..

真誠待人

大宅

你媽媽對你真好~
我朋友cool過全透明,2年左右~而家棚牙好齊~我都好想cool

首頁
45678...19

尾頁

跳至