自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

引用:岩先10點仲打黎,已經離職一個月因為係不和

原帖由 Dragonbaby2014 於 15-03-22 發表
岩先10點仲打黎,已經離職一個月
因為係不和平地離職,關係都差,無想過可以咁厚面皮不斷打來(可以睇舊post ...
你唔想答嘅可以將 wtapps教咗無人睇到你上線呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆 Dragonbaby2014 的帖子

你都話關係唔好,彩佢都儍。

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:Dragonbaby2014 的帖子

我會講要專注新工作,唔方便再講,請佢地自行找出資料。

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

子爵府

答唔記得,衰啲嘅可以用番前老闆鬧過自己的「金句」回應,例如話自己冇腦、白痴等。

另外,可以去私隱專員公署問下,離職後僱主可以部留你的個人資料多久,公司持有呢啲資料係因為你係僱員,但亦不可以隨意將資料transfer俾其他人或機構,僱傭關係結束後,理應不能再用這些資料。

1bear1dream    發表於 15-3-23 12:02

男爵府

畀面勳章

回覆:辭職後,同事老闆常打來問野

唔理佢地,你同佢地已經無關係架啦,無責任答佢地

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

原帖由 Dragonbaby2014 於 15-03-22 發表
因為係不和平地離職,關係都差,無想過可以咁厚面皮不斷打來(可以睇舊post ...
block whatsapp

靚太唔易做!!

珍珠宮

block 咗他們

子爵府

更係唔理啦~就算關係好,都冇理由跟之前公司嘢~

男爵府

封鎖佢

子爵府

引用:答唔記得,衰啲嘅可以用番前老闆鬧過自己的

原帖由 Potato001 於 15-03-23 發表
答唔記得,衰啲嘅可以用番前老闆鬧過自己的「金句」回應,例如話自己冇腦、白痴等。

另外,可以去私隱專員 ...
咦,可以咁做架,有無jm知舊公司可以保留自己資料幾耐?

侯爵府

關係差一定ignore, block whatsapp

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔理佢

伯爵府

開心吸收勳章

blockblockblock

男爵府

block左佢啦,同佢哋講多嘥氣,走左就唔需要理

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

唔好理佢, block咗佢

公爵府

2018父親節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我覺得走左2個星期內都可以答佢地,如果過左1個月都繼續問,我唔會啋佢地囉。

大宅

我會講唔記得打發佢哋算

大宅

引用:之前睇過你post,估唔到佢哋重敢搵你,比我

原帖由 幸福黃太太 於 15-03-23 發表
之前睇過你post,估唔到佢哋重敢搵你,比我唔會覆佢。

ps你結果出哂糧未?
出左不過遲過七日,要我催先肯出

大宅

引用:Quote:Dragonbaby2014+發表於+15-3-2+23:18

原帖由 ET0612 於 15-03-23 發表
我不會理,唔係有無義氣,而係做人的原則,我已離開,為什麼我在公司時唔問唔理,如我係你,會報警添!!! ...
我也覺得奇怪!走那天好似是我求他們交接,無人聽我講,走左又不停問!

大宅

引用:Quote:carebearsss+發表於+15-3-23+01:29+

原帖由 ET0612 於 15-03-23 發表
收$都唔答,一陣周圍唱你,有幾多$點都唔答。做人要有骨氣!!!!
Block左,凌晨仲whatsapp我,頂晤順

1bear1dream    發表於 15-3-23 12:03
chan803    發表於 15-3-23 09:21

首頁
45678...9

尾頁

跳至