自由講場

跳至

首頁
45678...11

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bb108 發表於 15-4-14 13:50
註冊那天,只有相方家人,係無親友.
更加要去la, 咁冷清, 做家姐大方d!!

水晶宮

熱血金章

引用:Quote:9594 發表於 15-4-14 13:57 我屋企發

原帖由 Angel_Rose 於 15-04-14 發表
岩岩你段野提醒左我一件究

話說有隻大話精(NG熟GE FD)話佢媽反對佢結婚(無耐之後比人踢爆佢,原來佢媽早2年 ...
契媽做伴娘咁有趣

可能父母根本唔知佢擺酒,

如果本身關係差,我唔覺得可惜

禁止訪問

回覆:如果是自己細佬註冊(關係不是太close),會拎假出席嗎?

男爵府

回覆:如果是自己細佬註冊(關係不是太close),會拎假出席嗎?

會!就算係堂細佬都會,何況親

一個人 不怕雨天。。。兩個人 就是晴天

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

關係唔好一件事,自己細佬註冊都唔去,除非係細佬同你反晒面叫你唔好去啫,
佢有都問過你去唔去,我覺得好難有籍口唔去。我同細佬關係非常好,
我係專程由美國返香港一個星期參加佢婚禮,果陣係全年最貴時段之一,
老細最初都話唔批我假,我話就算辭職都要去,做姐弟有今生,
唔知有冇來世,結婚咁大件事,我咁遠都去,樓主你只係請日假啫,
去啦,為免以後自己後悔。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

子爵府

2018父親節勳章 畀面勳章 DHA勳章

我會去,點關系唔好,親情都係最無價

寶石宮

伯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

若然你覺得唔去都唔係問題的話,你都唔洗上黎問......

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:比我會去+始終親細佬 +

原帖由 SPONGEBOBB 於 15-04-14 發表
比我會去 始終親細佬

simple is the best~

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

引用:下,+細佬註冊都吾去,我諗吾到理由羅

原帖由 kaka80 於 15-04-14 發表
下, 細佬註冊都吾去,我諗吾到理由羅
x2

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

珍珠宮

9594 發表於 15-4-14 15:06
契媽做伴娘咁有趣

可能父母根本唔知佢擺酒,
佢父母有機會知佢結婚,因為佢話完佢父母反對佢結婚之後第2日話阿媽傾禮金時話要30萬,所以佢要同父母繼絕關係

同埋佢係下午註冊(FOR普通朋友),晚上去酒樓BOOK左2圍台同超熟GE FD DINNER(聽聞係男仔D FD)

搵契媽做伴娘的確勁搞笑,因為......一個4X歲GE女性,有少少肥,著時下流行GE姐妹裙......其實佢都無伴郎,索性UPGRADE契媽做大妗姐好過LA

話時話,佢註冊果陣著藍色晚裝,不是粉藍果D,又搵埋2條同色GE HIGHLIGHT頭髮駁係頭度,似飛女多過似新娘,至於夜晚,佢著住件好特別GE褂食飯,但可以佢講得太多大話得罪太多人LA,放完相上FD之後2星期,有人係女人街賣情趣內衣GE地方見到佢果件所謂GE褂賣$30,仲影埋相放係佢FB度,唉......

珍珠宮

回覆 bb108 的帖子

結婚一世人一次, 唔好計較乜嘢啦.
將心比己, 人地咁對你你又有咩感受呢?
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

禁止訪問

回覆:bb108 的帖子

男爵府

開心吸收勳章

親生細佬,有今生冇來世

水晶宮

大家親人,唔好計較

伯爵府

親細佬,正常一世人一次註冊結婚,no pay leave都一定去啦

除非你諗住同佢斷絕關係

男爵府

一定去,結婚後關係可能會去d

[url][/url]

子爵府

想生BB熱投

伯爵府

引用:我幾兄弟姊妹關係一向麻麻,有時閙吓交,平

原帖由 bb108 於 15-04-14 發表
我幾兄弟姊妹關係一向麻麻,有時閙吓交,平時唔會特登傾電話。之前我媽話我知細佬下個月註冊,細佬亦有問我 ...
當然去。唔去佢個心可能嬲你一世

首頁
45678...11

尾頁

跳至