自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

工作上有接觸印度人好多年, 佢地係客時已經覺得佢地好討厭, 講過既唔算數, 分分鐘俾佢SIN 穫金都唔知....更何況話做老細, 一定好難頂. 佢地好麻煩, 自大, 最緊要係....佢地真係好臭 

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:有冇jm响印度人公司番工

好刻薄 及 姑寒

水晶宮

回覆:有冇jm响印度人公司番工?

我老公d客係印度人,佢地係會ignore人地同佢地講嘅野。淨係自己想點就點

you completed my life <3

珍珠宮

引用:我試過义义公司見工話請我,但請之前叫我返

原帖由 chickenb 於 15-06-22 發表
我試過义义公司見工話請我,但請之前叫我返2星期試工,但係無人工,試工期間覺得ok先再請我,問我聽日即時 ...
嘩! 佢用呢條橋可以唔洗比錢有人用!

男爵府

佢地真是好識用盡人架,唔容許公司有冗員!我做過一年,admin /recept位,要做埋私人野,行街取件, 銀行野,買外買,沖咖啡,執老闆房,招呼客人,最激係要幫佢親戚打單,嬲到我唔撈啦!

wcpcelia    發表於 15-6-30 09:54

禁止訪問

男爵府

印度公司我寧願搵過份

男爵府

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佢地係睇唔起女人的

男爵府

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

2女女 發表於 15-6-22 21:57
講左加人工又唔加,
除了工作上既野,又要做佢屋企野,

加人工加百幾...

男爵府

不過我做過以色列公司, 仲衰
完全當我係阿4又鬧我

侯爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

同過印度人/巴基斯坦人做同事...只可以講...就算請唔到人都唔會請佢地...

侯爵府

好孤寒冋計較

公爵府

當年我十八歲時返第一份工系返印度人公司....佢地請不到人的.所以我很準時的收工佢都未炒我.我記得當時可能年紀太細.成日與一位印度妹吵架(佢大約都系十七.十八歲左右)好大陣咖哩味

水晶宮

引用:Quote:原帖由 tintinlam 於 15-06-23 發表

原帖由 tc001039 於 15-06-23 發表
有興趣可以睇下我之前開個sign post! day1將我上網cut 左,我要坐一個月
咁痴?上網都cut,佢地真係好慳喎!
= =|||今早佢用佢手機打俾我,
好明顯冇人肯做佢份工,
見我block咗佢公司電話,
走嚟用自己手機揾我,我即時block埋佢手機冧把!o(>﹏<)o唔好再用第3個電話打嚟啦…

水晶宮

真係試都冇試.

子爵府

睛靈勳章

2521 發表於 15-6-22 22:51
曾紅做過2間印度行,第1間老細非常闊佬,每年有2次Double Pay, 1次農曆新年,1次印度新年,每年一定有花紅 ...
咁妳都好好彩喎~~

公爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章

Snoopy211 發表於 15-6-23 10:35
呢d正cheap精
我做咗一個月就走, 個老闆話加我人工tim, 但我都say

珍珠宮

珍珠宮

引用:好彩我呢間公司幾好做,D同事hea住咁做嘢,

原帖由 lam_jc 於 15-06-23 發表
好彩我呢間公司幾好做,D同事hea住咁做嘢,9成同事9:30后先返工,人工算係年年加……二三百……好过冇!不 ...
每年加人工得200、300,點追通賬?

16年,咁咪under pay得好緊要?

伯爵府

引用:不過我做過以色列公司, 仲衰完全當我係阿4

原帖由 monkeyman 於 15-06-23 發表
不過我做過以色列公司, 仲衰
完全當我係阿4又鬧我
yes, 沒有商業道德!

首頁

尾頁

跳至