自由講場

跳至

首頁
45678...29

尾頁

伯爵府

至於食,八色肉係必去,ok好味但超抵,30000won for 3個人,每人都係幾十蚊,佢d菜任攞,個海鮮鍋都ok架。而貝殼倉庫係今年先試,又係好抵,任食貝殼類,仲係自己去畢d貝殼去燒,好新鮮,唔限時,下次都一定再去食。

而中伏的有2間,一間係杜如風介紹的部隊鍋店,話7500 won,諗住好抵啦,每人都係幾十蚊,點知原來個鍋係唔包肉的,你要加肉又幾千won,加乜又幾千won,咁我地3個就叫2萬幾定30000won的海鮮鍋啦,點知又話一定要再叫二份嘢,每份5000won的嘢,有細年糕,有唔知咩嘢,話3個人要叫2份,飯及麵又另計....試過就算,唔會再去。

另外睇人地的blog介紹鐘路有生蠔豬肉鍋,諗住試下,去叫時指住牆上的圖去叫,點知黎到得大大碟豬肉,問佢先話依家無生蠔,唔當造,會吃完肚痛,咁落order前就話無啦,個碟肥豬肉食到我地傻,下不為例

伯爵府

引用:Quote:原帖由 sueyee 於 15-09-05 發表http

原帖由 Hillary.n 於 15-09-05 發表
27蚊日咁平嘅
我上網見倒香港嘅要40蚊日
咁一定係平過香港租,而且有時咁岩做緊promo仲抵。嗰個網有coupon可以print,睇下你有無岩用嘅,買得抵啲嘛

伯爵府

Hillary.n 發表於 15-9-5 21:05
咁樣買法...我驚玩完返香港去到機場要比行李超重嘅錢都比到我破產

...
係呀,今年幾驚行李超重,已一人一個背囊揹咁d,再加上一個hand carry喼做後著架啦,但真係買得好開心。仲有今年買mask時去innisfree話外地人用信用卡比錢有8折,但無得退稅,咁抵又掃咗好多,mask好重。
我每年都會去home plus行,今年見到skin food mask好抵,原價20000 won20塊mask,特價10000 won有20塊,圍起$3.5唔使有1塊,雖然未用過呢個牌子,但話哂有牌子,咁抵做手信都抵

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我租 wifiair, $120/5日, 機場借還

侯爵府

chili_phoebe 發表於 15-9-5 16:17
大瓦房醬蟹
呢間必定要試

大宅

回覆:首爾---一人一個必買必食好去處

行到攰一定嘆咖啡,求其一間coffee shop or cafe都正過香港多多聲

大宅

回覆:sueyee 的帖子

真係好好好多謝你啊

大宅

引用:Quote:Hillary.n+發表於+15-9-5+21:05+咁樣

原帖由 mabel7705 於 15-09-05 發表
係呀,今年幾驚行李超重,已一人一個背囊揹咁d,再加上一個hand carry喼做後著架啦,但真係買得好開心。仲 ...
我本身起香港已經買左好多mask,屋企仲有好多,好怕去到見倒咁平又失控

男爵府

引用:Quote:原帖由+Evildada+於+15-09-05+發表Wi

原帖由 Hillary.n 於 15-09-05 發表
有冇wifi egg shop名比我參考下?
定上首爾機場網就有?
skyperoaming

禁止訪問

大宅

引用:八色燒肉麻麻,調味太重,+食返普通韓燒仲

原帖由 missjp 於 15-09-05 發表
八色燒肉麻麻,調味太重, 食返普通韓燒仲好。

醬油蟹必食
我好期待哩隻醬油蟹!
見咁多位jm都係咁推介

複式洋房

即食面!!

子爵府

Hillary.n 發表於 15-9-5 14:36
黎緊諗住去首爾, 第一次去, 有冇邊啲係必買同必食架?

物價高唔高? 因為我唔知換定幾多錢去好..

現在對港幣係1:153-154 好抵!! 我1 月份去2 次都係對143 左右咋, 記得去大使館前換錢(대사관앞환전), 個價真係比出面其他地方好o的呀

必吃: 弘大的燒雞肉串 (超好味, 連夾住雞肉的蔥都好味) , 東大門的韓式壽司, 橋村炸雞 (有蔥濕濕地果隻好味) 仲有蜜瓜冰!! 冬天去一定要吃士多啤梨, 勁甜勁多汁!! 其他既可以去韓巢網及韓遊網度搵搵, 仲有優惠下載o架!!

我在這個網址登記WIFI 蛋, 去到機場取, 然後走的時候也交回機場就可以了, 網址:
http://roaming.kt.com/renewal/chn_s/main.asp

另外樂天免稅店購物有專車接送, 詳情如下:

禁止訪問

大宅

引用:Quote:Hillary.n+發表於+15-9-5+14:36+黎緊

原帖由 ekllam 於 15-09-06 發表
現在對港幣係1:153-154 好抵!! 我1 月份去2 次都係對143 左右咋, 記得去大使館前換錢 (대사관앞환전), 個 ...
嘩..好details啊! 謝謝你!
有專車接送係咪連埋長腿oppa架?

大宅

其實我想試下汗蒸幕
有無jm試過?

子爵府

必定唔食我就知部隊鍋唔好去呀

子爵府

回覆 Hillary.n 的帖子

汗蒸幕我好幾年前跟團就試過, 自由行就未試過啦~因為果時凌晨機去清晨到達, 領隊話未有行程, 所以就先去汗蒸幕休息 2-3 個鐘, 果度可以焗下桑拿或者浸溫泉, 但要剥光豬, 我o地無浸, 去了間大房有碌架床的瞓了一陣囉!

子爵府

Hillary.n 發表於 15-9-6 00:43
嘩..好details啊! 謝謝你!
有專車接送係咪連埋長腿oppa架?

...
有架.. 張相!!

洋房

我依家係首爾,琴日第一次試左pro醬油蟹,可能食唔慣生野,同埋唔中意個口感,食到半路中途嘔左出黎,所以如果未食過既建議叫細蟹試左先。
另外我係買中移動上網卡,係鴨記買$190,因為唔想袋多隻wifi蛋增加負擔,所有野盡量輕便。
今次行程加插左去加勒比水上樂園,如果想去既jm記得係官網印張coupon落黎先,有50%off,我冇印得20%off,但整體黎講長隆水上樂園好玩好多。

首頁
45678...29

尾頁

跳至