自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

minniemouse 發表於 16-1-25 13:02
中學不嬲都唔可以著 PE衫㗎啦,有PE堂先去換,仲記得去 changing room 換衫時,個個V 嘩鬼叫,嘈到拆天。

...

我囡佢哋有長運動褲,有PE堂嗰日就可以著PE衫返學,無就要著校服,否則會記名

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 minniemouse 於 16-01-25 發

原帖由 good_pig 於 16-01-25 發表
去到十幾歲人唔識分冷暖就....

倉鼠自己都識拎毛巾come啦
我同你講,倉鼠係乖過中學生的。

留一口氣,荒夜裡點一盞風燈,我們一路同行。

每一個結束,都是一個新開始;集合力量,繼續發聲,They can’t kill us all。

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

minniemouse 發表於 16-1-25 11:09
其實中學生最應該停課,因為佢地最唔聽家長話,你叫佢著多件衫,一定唔啋你,可以著褲,都覺得老土,唔會著 ...
你完全講中晒我既心聲

侯爵府

minniemouse 發表於 16-1-25 11:09
其實中學生最應該停課,因為佢地最唔聽家長話,你叫佢著多件衫,一定唔啋你,可以著褲,都覺得老土,唔會著 ...
睇完呢個post, 真係發自內心嘅無奈...我今朝威迫利誘, 我個女先肯著夠衫出門咋........

子爵府

畀面勳章

回覆:最應該停課嘅係中學生⋯⋯講下啫

我D女又係咁,1個係屋企著住件短袖衫係咁話好凍都唔著返件厚衫,瞓覺除左自己果張被,明明隔離仲有張被都唔用,係到發皮氣話凍到瞓唔到。1個呢係屋企著住件背心,不過呢個都會著返件褸同自己會攞被用

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

我明你講乜,當年我細個都係咁。
不過我仔例外,我仔著咗好多件衫。

子爵府

我個仔又係成日吾著衫,仲要話熱同出汗;尋日朝早踢波,得3度,又未熱身,個個男仔都吾肯著褸,雖然上身有保暖底衫,但下身只係短褲一條,吾準加sports tight, 我真係吾明點解血氣方剛得咁緊要.....

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

年少多好,我細個幾凍都係著件薄衫

你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

penpen 發表於 16-1-25 11:35
好彩我囡中三都仲聽我話,冬天著夠衫,夏天唔會著冷衫
我個女中二剛剛同你相反…夏天著冷衫,一除成陣臭汗味搞到日日洗…
今日叫佢著羽絨去到學校門口先除佢死都唔肯話記缺點,我話我肯答咪得囉…佢死都唔制

子爵府

我個仔話著左厚外套好熱, 叫極都唔聽, 只肯著恤衫同薄外套返學. 激死><

子爵府

我小四既仔都係咁....叫佢著衫好似好為難佢咁....明明係唔夠暖都唔肯著....

珍珠宮

mrschocolate 發表於 16-1-25 13:02
尋晚我去食糖水,當糖水店入面人人食熱野,同搭枱一家三口,有個小學年紀的細路,要食棉花冰。連落單個阿姐 ...
咁個小朋友食完之後有無後悔

公爵府

珍珠宮

Angel_Rose 發表於 16-1-25 13:28
咁個小朋友食完之後有無後悔
個小朋友興高采烈咁食左頭兩啖,之後就開始面有難色。個阿媽想幫佢手食D,但食左一啖就投降。

珍珠宮

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我仔咪係一樣,裇衫加件薄泠衫

大宅

引用:Quote:原帖由+angelfan07+於+16-01-25+發表

原帖由 春卷 於 16-01-25 發表
佢啋你都好吖,我果件,3度13度23度都一樣.....都係冷衫一件,講咗凍病唔俾$佢睇醫!

...
係咪寫漏咗33度都仲係嗰件?我見我朋友個女33度個太陽直射住佢都C唔除&#128560;

春卷    發表於 16-1-25 13:53

珍珠宮

mrschocolate 發表於 16-1-25 13:32
個小朋友興高采烈咁食左頭兩啖,之後就開始面有難色。個阿媽想幫佢手食D,但食左一啖就投降。
...
世上只有媽媽好

水晶宮

回覆:minniemouse 的帖子

我只係尋晚同阿女一齊執今朝著嘅(學校星期五通知學生可著厚衫在校褸內), 阿女最終檢視完自己搵咗件薄羽絨今朝穿校褸內,有無著絲襪我唔知,一陣返來檢查下,我今朝無起身望過佢先返學

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

shystc 發表於 16-1-25 12:55
我答佢~搵條短咗D,又諗住扔既褲開個"孔"比佢...佢當然唔so我

...
比我都唔SO你啦...咁核凸

首頁
45678...9

尾頁

跳至