親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

monkeyman 發表於 17-8-4 22:41
唔好意思
我今日都研究緊日本橋站點去枚方公園
我google map睇,教日本橋站搭去北濱站,轉京阪本線。

可在日本橋站買這個 pass ,
藍色個款,大人1750,小童900,
包全日地鐵任坐,
京阪本線來回枚方公園站,
還包了公園入場,
入場後可以先走一圈,看看有多少個遊戲岩玩,計一計,才決定是否加買任玩pass,如果是,在票務處show已買的車票,可以平300,即任玩pass是2700

別墅

monkeyman 發表於 17-8-4 22:41
唔好意思
我今日都研究緊日本橋站點去枚方公園
我google map睇,教日本橋站搭去北濱站,轉京阪本線。

水上樂園,大人900,小童500,
show已買車票,大人平200,小童平100,
locker 大600 小400,全日任開關,最後會退回100,
我地先玩水,著住泳衣出去玩機動遊戲,工作人員會在手背打印,濕身玩,唔駛咁熱,玩到熱哂,再入返去玩水,沖涼有熱水,ok的 。

大宅

HoLizz 發表於 17-8-6 23:27
locker 大600 小400,全日任開關, ...

請問有冇家庭更衣室?男仔幾多歲唔可以入女更衣室?

別墅

chungchungmummy 發表於 17-8-6 23:30
請問有冇家庭更衣室?男仔幾多歲唔可以入女更衣室?

唔好意思,這兩個問題,我無留意,
但 locker 在男女更衣室入口前 。

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

水上樂園值得入去玩嗎? 因我會去大阪城個水上樂園所以唔知去唔去好.....另請問由幾點開始玩同離開?

禁止訪問

大宅

回覆樓主

個人覺得:
Kids plaza=科學館
枚方公園=遊樂園

伯爵府

回覆樓主:

kid plaza 有workshop ,小朋友可以自己玩,我囝二邊都鍾意!
今年年尾再encore kid plaza

別墅

iris0811 發表於 17-8-7 19:47
水上樂園值得入去玩嗎? 因我會去大阪城個水上樂園所以唔知去唔去好.....另請問由幾點開始玩同離開?
...

枚方水上樂園,只有4種玩意:
一個圓形水池,淺水至深水,由腳眼至1.3m,但沒有人造浪…
一個漂漂河,全程都是1.3m,無特別之處…
2條免費滑梯,排15-20分鐘…
2條坐水泡滑梯,但每人每次300,我一家4口玩一次就1200了…

我無去大阪城水上樂園,所以唔太清楚,知道這是吹氣滑梯為主,可能會好過香港海洋公園掛…

我約10時由心齋橋出發,11時左右到,因為天氣好熱,即落水玩,玩咗個幾鐘,出去玩下機動遊戲,又入返去玩水,食下嘢,再浸下水,沖完涼約4時半,再出去玩遊戲,這時已不太熱了,玩到差不多6時,小孩才肯離開 。

園內有拉麵,烏冬,咖哩飯,味道可以接受,約600-700,還有其他小食 。

如果是小學生,要求不高,都可以玩到唔願走,如果是中學生,就可能不太適合,除非還有一大顆童真的心吧!
機動遊戲都有跳樓機和過山車,雖然不能與USJ比,但刺激度也只差海洋公園小小 。

別墅

枚方公園好好玩
-
Kids plaza 我D小朋友覺得悶,除了滑梯外

男爵府

回覆 HoLizz 的帖子

謝謝回覆. 另水上樂園可唔可以著住T-Shirt玩水或者sir滑梯?

別墅

iris0811 發表於 17-8-7 22:29

謝謝回覆. 另水上樂園可唔可以著住T-Shirt玩水或者sir滑梯? ...

可以,我和小孩穿防曬衣,我老公著T-shirt

男爵府

唔該晒

男爵府

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

HoLizz 發表於 17-8-6 23:06
可在日本橋站買這個 pass ,
藍色個款,大人1750,小童900,
包全日地鐵任坐,
thank you so much

大宅

請問濕身去玩機動遊戲,咁d機動遊戲座位係咪會濕哂囉?

別墅

wang88 發表於 17-8-10 00:27
請問濕身去玩機動遊戲,咁d機動遊戲座位係咪會濕哂囉?

天氣咁熱,行到出去,都只是身上衣服濕,並不是滴水個種,好似大汗的人,啲汗令全身衣服濕哂咁囉,又好似洗完衫咁,係濕,但唔會滴水。

大宅

HoLizz 發表於 17-8-7 22:38
可以,我和小孩穿防曬衣,我老公著T-shirt

請問有無毛巾和沐浴露供應?需唔需要自己帶毛巾?

別墅

janetling 發表於 17-8-14 16:47
請問有無毛巾和沐浴露供應?需唔需要自己帶毛巾?

似香港公共泳池,無毛巾和沐浴露供應,需要自己帶。

大宅

請問在日本橋站那個位置買這個PASS?謝謝!

別墅

kychan27 發表於 16-3-12 23:23
我2月去完枚方公園 - 阿仔五歲,由11點玩到收園,我地有玩雪,全部兒童遊戲唔洗排隊,大人過山車都只係等一 ...

請問現在枚方公園仲有無雪玩架,見官網無講只有機動遊戲,請指教

首頁

尾頁

跳至