自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我仲有發現街上日本媽媽,即使小朋友只係幾

原帖由 Dragonmama2012 於 16-03-27 發表
我仲有發現街上日本媽媽,即使小朋友只係幾個月大,媽媽都好瘦,究竟佢地食咩瘦得咁快

...
重點係佢地唔會比自己有肚腩 c9 同婆婆都纖瘦

自然著衫都好睇過人

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

其實化唔化妝係個人選擇,點解講到去「自豪」?是否有人小心眼自己唔化妝根本唔見得人?

侯爵府

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 nms 於 16-03-27 發表每次去

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

littlemelody 發表於 16-3-27 21:09
日本周街炸物

我估唔會成日食O既

男爵府

good_pig 發表於 16-3-27 20:41
咁我又尊重其他人素顏既

素顏要尊重, 但淡妝吾洗被扣分囉。。

good_pig    發表於 16-3-27 23:42
洋房, 複式洋房, 別墅, 大宅, 男爵府, 子爵府, 伯爵府, 侯爵府, 公爵府, 珍珠宮, 水晶宮, 翡翠宮, 珊瑚宮, 瑪瑙宮, 琥珀宮, 象牙宮, 寶石宮, 榮譽會員, VIP, 官方特派專員, 王國會長, 家長會會長, 管理員, 超級版主, 版主, 彩鑽殿, 天珠殿, 雲母殿

男爵府

引用:Quote:babymj33 發表於 16-3-27 18:57 素顏

原帖由 bertcat123 於 16-03-27 發表
以素顏自豪都唔緊要, 仲要覺得人地化妝好似犯法咁: 做咩化妝呀你? 又咁厚粉嘅?????? ...
著整齊少少d人就會問,做咩著咁靚,去飲啊?

bertcat123    發表於 16-3-28 02:05

男爵府

男仔都係 , 去東京好多男仔明顯有打扮, 香港行出街冇咩邊個係靚仔

禁止訪問

回覆:東京啲女性打扮得好令人賞心悦目!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fullmoney 發表於 16-3-27 22:36
好僧c6d friends d老婆,佢地連口紅都不搽,好醜樣囉

我化妝和搽

起碼都有DD唇色...不過我到而家都唔係好識遮暇得好D

禁止訪問

引用:佢地真係好識打扮,就算唔靚既都打扮得好靚

水晶宮

引用:Quote:原帖由+bertcat123+於+16-03-27+發表

原帖由 晴雯 於 16-03-27 發表
著整齊少少d人就會問,做咩著咁靚,去飲啊?
呢個真
公司都係 著件西裝外套(淨係上身)就話見工啊?
著對比平日高少少嘅heels就問「好少著高踭鞋喎」

好煩

子爵府

講開日本女性,我自己就幾中意佢地日常衣著嘅含蓄美,間樸而自然。

化妝我都中意,出街返工會化淡妝,自己望自己精神啲,開心啲。有時見到有啲同事咁上下年紀又唔係無錢,但唔知點解就係唔執下自己,成日褸褸休休咁,比人估中/估大左年紀又黑面。

水晶宮

樓主有冇相睇?點樣賞心悦目法??

子爵府

引用:Quote:原帖由 晴雯 於 16-03-27 發表著整齊

原帖由 BKsquare 於 16-03-27 發表
呢個真
試過直頭比啲阿姑問我:你有病丫,著高踭鞋/裙返工!

好彩宜家間公司啲唔係咁,個個見過下世面,唔會大驚小怪。

我個人真係唔覺得唔化妝唔打扮係一回事,但唔好將呢個準則黎奚落人。我唔笑你,你都唔好笑我。

寶石宮

Jameskey 發表於 16-3-27 23:41
講開日本女性,我自己就幾中意佢地日常衣著嘅含蓄美,間樸而自然。

化妝我都中意,出街返工會化淡妝,自己 ...

有時真係風氣....我而家返工廠區, 個個都係咁

LUNCH 去茶記食佬飯, 著得靚都格格不入啦

用戶要求終止服務

引用:Quote:原帖由 晴雯 於 16-03-27 發表著整齊

原帖由 BKsquare 於 16-03-27 發表
呢個真
著條裙化妝湊返學放學又問。

用戶要求終止服務

引用:男仔都係 , 去東京好多男仔明顯有打扮, 香

原帖由 apgbs 於 16-03-27 發表
男仔都係 , 去東京好多男仔明顯有打扮, 香港行出街冇咩邊個係靚仔
廿零歲嗰男仔啲ok。結咗婚9成變肥大叔

男爵府

日本人自細阿媽教落成年女性衹要一出家門就一定化妝

btw 呢個鋪居然冇人出黎踩日本真系少有

侯爵府

嫁左人之後,越黎越求其

係post到傾下好啦,不接受加好友同打招呼謝謝!

首頁

尾頁

跳至