自由講場

跳至

首頁
45678...22

尾頁

公爵府

引用:你地岩 我會道歉say sorry 希望佢唔好記起

原帖由 eelcyy 於 16-04-05 發表
你地岩 我會道歉say sorry 希望佢唔好記起心
咁又唔駛道歉呱。最多以後唔講咁多囉。你無惡意,人地遲早知的。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

SophieYan 發表於 16-4-5 12:44
我覺得你係講多左,你怕有骨,我認為你只需要話佢知魚腩位冇骨,可以夾俾阿女食,但就吾需要再講,你第時生 ...
agree 其實我覺得衣句好 "/銀"/ 耳...

如果我係佢, 我未去到憎你, 但會怕左你

大事化小, 小事化毛.........

水晶宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 Rabbit-horse 於 16-04-05 發

其實唔只 仲有我借左人野 但自己同老公懶去還 就叫細佬去還 結果佢地兩公婆唔肯

仲有同過我媽講話我弟婦無 ...
你可以點你細佬做嘢,但弟婦就.....難聽D講句「你憑咩呀?!」幫你就人情........!

依家知點解唔叫你啦(非常唔滿意囉)

子爵府

回覆:我個弟婦

你似足我99。我99見我做咩都要批評,下下都要求我要點做,咁做唔好,又要點樣。好煩又唔尊重人地

ewater    發表於 16-4-5 15:21

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

問題又係長輩(中間人)處理問題!

你弟婦可能只係傾計講,
咁你媽咪應該同佢解釋,
家姐並非怪責佢,只希望可以互相配合。
另一方面,你媽咪如果處理好,
又未必要刻意咁同你講件事,
心病同誤會好容易由此而起!

子爵府

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 Rabbit-horse 於 16-04-05 發

其實唔只 仲有我借左人野 但自己同老公懶去還 就叫細佬去還 結果佢地兩公婆唔肯

男爵府

2018復活節勳章

回覆 eelcyy 的帖子

其實你弟婦都算有厚道,起碼佢只係話唔鐘意你,都未係你媽面前數你不是

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

去到呢兩件事,我係弟婦就會開始討厭你。

有些關係,始終要保持距離。

子爵府

我會自己幫呀女揀骨,除左父母冇人有責任要對自己仔女咁細心。 同埋偏唔偏心好個人,大部分都覺得細嘅好得意會同細嘅玩,我覺得正常,自己開導返大嗰個小朋友唔好唔開心就得

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

只感覺,樓主呢個姑奶奶…都係少d掂你既仔女算。

不知所謂的乙陸!!!

大宅

你同你老公實係姓馮,咩都老馮人既,仲好意思講自己懶就點細佬兩公婆幫你去做,仲8 婆上身成日同亞媽講個弟婦事非,你弟婦真係好脾氣,無禮貌嗰個係你本人,生咁多個小朋友
但自己個品格都有問題,都唔知你點教

侯爵府

你其實似你阿媽,把口唔收,唔該講果句都講埋

okhk    發表於 16-4-5 14:57

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

eelcyy 發表於 16-4-5 14:04

咁你真係要認真d檢討吓自己,無人性格係完美,知錯能改好了。

公爵府

引用:問題又係長輩(中間人)處理問題!你弟婦可

原帖由 babyhowie 於 16-04-05 發表
問題又係長輩(中間人)處理問題!

你弟婦可能只係傾計講,
好同意。奇怪樓主媽咪點會咁坦白?明知會出事

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你好似我姑奶,唔同既佢係未嫁冇小朋友。
佢成日批評我點湊仔,又話我應該點點點。
見到面有打招呼佢都話我冇家教,原因係佢未應我我應該叫到佢回應我。我彈返佢一句(你當你自己係邊個)

nieualma    發表於 16-4-5 16:33

大宅

其實我覺得樓主可能已當正弟婦係自己至親信任的人、所以會將自己最直接的思維表達出來唔會遮遮掩掩!或者妳做人真所以有時避免不了方式唔一定好圓滑個個人都喜歡、咁當然以後做好自己、盡量唔好要求別人按照自己思維去處理!再者其實大家禁熟可以whatsapp她同她講聲sorry、話自己處理得唔好!講自己的諗法出來、希望對方唔好介意!其實呢個世界都係動之以情、如果誠懇回應一般都唔會再嬲!加油樓主

侯爵府

引用:我弟婦未生小朋友,咁間中家庭聚會,佢都會

我弟婦未生小朋友,咁間中家庭聚會,佢都會同我女玩下。

咁飯聚時,佢坐我女旁邊,我傾緊計,咁佢夾魚比我 ...
我諗都應該唔止呢兩件事

你冇錯
佢都冇錯
大家客客氣氣算

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你媽咁口疏

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

樓主,事到如今,都好難話道歉就算。講真,講對唔住一句,但你所做既野如果繼續,都冇咩意思。
以後少講錯的說話,真心待人好,希望日久見人心,弟婦唔會唔開心吧。

伯爵府

好好笑,同你兩個女玩下都要唔開可以偏心,唔好偏心嘅嘢係父母做的。

首頁
45678...22

尾頁

跳至