自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:屋企出現過最恐怖嘅。蛇。蟲。鼠。蟻。

~ 神的恩典夠我用~
~用流淚撒種的 必歡呼收割~

侯爵府

回覆:屋企出現過最恐怖嘅。蛇。蟲。鼠。蟻。?

特大蜘蛛(細個見過),老鼠都見過(仲食咗我隻龜),不過最驚恐最驚恐係陀bb時喺洗手間見到超級大隻嘅草蜢,大隻到,係普通草蜢最少5倍,又跳得快,完全唔知跳咗去邊,洗手間又細,佢又唔識出返去。我又要閂住門唔可以俾佢跳出廳,大住肚又唔想咁激動尖叫。總之真係超驚。

愈嚟愈冇記性

侯爵府

睇返其他JM啲回覆先醒起,細個呀媽話試過有次起身睇我有無蓋被,先發現有隻蜈蚣喺我張被上面,差少少就爬入我個口。又試過沖緊涼,地下無拉拉有幾條蜈蚣,當時洗緊頭,睇唔清,直接搵水沖走佢哋。之後入房又見到地下有一條。嗰晚完全唔敢瞓。蜜蜂築巢都試過。所以我真係超級唔鍾意昆蟲,尤其係蟲同蜘蛛,超級嘔心。

愈嚟愈冇記性

水晶宮

屋裡有蛇,鼠,青蛙呢三樣已經嚇死我

大宅

回覆 Dwmn 的帖子

大宅

我覺得最恐怖既係我我試過細個放學返屋企都係蜜蜂 嚇到我喊住咁打比啊媽救命大個上網睇返先知咁係搬緊巢,搵緊個岩既地方

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

真係好大隻呀

水晶宮

2024年龍年勳章

大蠄蟧....

牛蚊 (好大隻架, 好似蜻蜓咁大隻)

從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

毛管動

伯爵府

飛曱甴同老鼠

侯爵府

我最驚同最討厭係曱甴,住樓就會成日會見到小強仔,住村屋就唔駛對住啲小強仔,但偶爾會有大強飛入屋,幸好老公而家唔驚,佢攪掂。所以最恐佈莫過於見到大強,仲要飛的。反而覺得蜘蛛都唔及大強可怕。

男爵府

响外國個廳出現有大蠄蟧,唔開窗唔開後園門唔知點入嚟?

有幾次比隻貓 發現咗 Ko 淨啲腳散喺 carpet 上

Keep calm & carry on

首頁

尾頁

跳至