想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

babypigpig2016 發表於 16-6-6 11:43
各位JM,您地好﹗今日,我想同大家分享一下心情。IVF後,我都好乖,食野休息都好檢點,好想第一次就成功。 ...

我係政府做ivf,第一次抽出黎,全部唔用得,因為全部冇自己受孕,又再抽多次,放左,有左,小產左,連一邊輸卵管都切埋,咁就瞓左幾日醫院,之後休息一排又黎過,唔中,灰到爆,跟住第一日黎m就返醫院驗孕,當然唔中啦,醫生跟手就問即唔即時開藥,我隨心話好啦,跟住中左,亞囡宜家都13個月了

別墅

謝謝大家JM的分享﹗

別墅

回覆樓主:

我做過3次ivf
每次都係得兩胚胎可放
第三次先成功
而家囡囡已出世

我覺得有冇仔女都係謀事在人,成事在天
盡力吧
盡左力,控制唔到嘅結果,就留比上天安排吧

別墅

回覆 Sinyeung 的帖子

多謝您的分享﹗

複式洋房

akgap 發表於 16-6-7 22:27
我用咗12萬 當中有萬幾2萬係養和雪胎費
其實我冧個個醫生大約都係十萬左右 事付用藥多少

Aiya 更正 計少咗
共用咗 12.5萬 另加 2萬雪胎費

男爵府

Dickyma 發表於 16-6-10 09:05
我都試過笫一次無線,過多一個月十無m嚟,再去問醫生,醫生再幫我驗,跟著有線,有咗6星期。
...

咁神奇嘅,你心情咪由谷底上返嚟?但奇怪點解dd再+1個月無嚟都只係6weeks咁少嘅,唔係應該有8weeks咩?

大宅

babypigpig2016 發表於 16-6-6 11:43
各位JM,您地好﹗今日,我想同大家分享一下心情。IVF後,我都好乖,食野休息都好檢點,好想第一次就成功。 ...

唔好放棄 一定會成功

伯爵府

akgap 發表於 16-6-8 00:05
第一次響中環某女醫生 佢份人cool 。dr Tay 係比較熱情 所以2人很不一樣 呢D人夾人 唔想話我第一個醫生唔 ...

請問 Dr Tay 用咩藥 to create the environment for 著床?
我只是打黄體針,這算是嗎?

複式洋房

zxzx 發表於 16-10-25 23:23
請問 Dr Tay 用咩藥 to create the environment for 著床?
我只是打黄體針,這算是嗎?
...

黃體也有 仲有抗胚胎排斥的

複式洋房

akgap 發表於 16-6-7 12:05
努力!比多次機會自己!

我第一次Ivf 38歲 有8個day 3胎。第一次放胎中了 不過8週小x, 之後放胎完全沒有 ...

你睇邊個醫生呀?你第一次IVF放胎8次都失敗?醫生搵到原因嗎?恭喜您呀!最後都成功左,皇天不負有心人。我岩岩第一次放胎失敗,醫生叫我聽日返去檢查,準備第二次放胎,我得返2粒雪胎。如果衰哂又要俾10萬 不過我會轉醫生。

複式洋房

努力!比多次機會自己!

我第一次Ivf 38歲 有8個day 3胎。第一次放胎中了 不過8週小x, 之後放胎完全沒有 ...

同埋你今次成功放胎前,有無做過啲咩?食左啲咩?

大宅

努力!比多次機會自己!

咁你第二次ivf前有冇食中藥或者supplement改變卵子質素?因為我都係7、8w小X,醫生話係我卵子唔靚,好驚之後又係咁...

複式洋房

cm123 發表於 16-12-6 14:11
咁你第二次ivf前有冇食中藥或者supplement改變卵子質素?因為我都係7、8w小X,醫生話係我卵子唔靚,好驚之 ...

有食中藥 針炙
健康飲食 介coffee cold drinks
有運動 覺得運動都重要
每晚浸腳

複式洋房

shong105 發表於 16-12-5 18:44
你睇邊個醫生呀?你第一次IVF放胎8次都失敗?醫生搵到原因嗎?恭喜您呀!最後都成功左,皇天不負有心人。 ...

第一次Ivf 8個胎day 3 每次放2個 只有第一次放胎成功1個著床 但之後小X
第2次Ivf 放了1個day 5 bingo 咗 bb 5個月大啦! 仲有雪胎 希望下年再試

複式洋房

akgap 發表於 16-12-6 20:15
第一次Ivf 8個胎day 3 每次放2個 只有第一次放胎成功1個著床 但之後小X
第2次Ivf 放了1個day 5 bingo 咗 b ...

恭喜您呀!!!! 我想問下你第一次IVF同第二次IVF之間,有無做過啲咩?我覺得你第二次應該係胚胎質素改善左,著床到又成長到。或者係第二次醫生好,用藥同放胎時間好準確。

首頁

尾頁

跳至