自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

happybebebe 發表於 16-11-8 15:34
以前10蚊食到個兩餸飯
個間餐廳響愉城拆左之後響香車街街市對出開返呀!依然街坊價有兩餸飯食,味道依舊!叫甜X餐廳,而家仲健在架!

侯爵府

applepanman 發表於 16-11-8 13:43
明明趙生做正確既事都要比人插, 都唔知咩世界

政治原因掛!為插而插

侯爵府

tramtram 發表於 16-11-8 15:19
記住佢, 攪到我連買開野間格仔舖都執埋。

愉景新城原本邊個位置有格仔舖?

禁止訪問

大宅

早幾日見到呢位趙生響巴士站派傳單,有對年輕夫婦行過去同佢講:
多得你啦趙生!連小朋友去玩嘅地方都冇埋喇!
我聽到真係
老實講我自己都有小朋友,亦成日帶佢地去玩,無疑新X界係活化左個死場
但而家發現原來呢d全部係大財團霸佔公地黎賺錢...
完全無視公眾利益同政府規定喎...
咁霸出黎賺錢無本生利嘅違法野自然要拆啦...
仲可以講到好似趙生犯左大錯咁...
香港人,原來真係可以自私成咁...

lamsiufai    發表於 16-11-9 10:19
Dwmn    發表於 16-11-9 01:37

大宅

引用:早幾日見到呢位趙生響巴士站派傳單,有對年

原帖由 gillgillmama 於 16-11-08 發表
早幾日見到呢位趙生響巴士站派傳單,有對年輕夫婦行過去同佢講:
多得你啦趙生!連小朋友去玩嘅地方都冇埋 ...
認同,仲要係超自私!
(魚景)霸佔公共空間為波波池就得,
之前(時袋)霸佔公共空間開show就係奸商,
是非黑白唔見哂

大宅

回覆樓主:

完全估唔到一個大商場入面咁多公共空間,唔怪得裝修前個感覺咁吉

伯爵府

kkvicky 發表於 16-11-8 23:26
愉景新城原本邊個位置有格仔舖?

麥當勞對出

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

回覆樓主:

吓?無左個細細兒童遊樂場唔駛講到咁誇張呀?一個荃灣公園已經大N倍啦,荃灣出去又有城門谷公園

鯨魚公園係比較新㯋好玩,但還原合法係發展商應該要做既事,我覺得要重罰囉,無理由唔知啦,個個側側膊,市民又唔知

子爵府

回覆樓主:

我同D仔女成日去.以後無得玩了

男爵府

開心吸收勳章

回覆:好唔開心,愉景新城兒童樂園要拆

子爵府

引用:睇新聞話發展商新世界用公共空間賺錢,無申

原帖由 wendyplc 於 16-11-08 發表
睇新聞話發展商新世界用公共空間賺錢,無申請改用途所以要拆
吓。呢度勁開心喎!又小個地方玩!

男爵府

鯨魚花園起得雖然係唔啱!但免費安全比咁多細路玩,設計又新穎。我細路講過幾次仲話想去玩~

別墅

Bk媽唔係不嬲好支持正苦執法架咩?又唔支持啦?哦⋯⋯因為金波蘿冇得玩啦,個龍門搬得仲快手過強國

港媽為左寶貝仔女有得玩,犯法都要撑,長知識了

lamsiufai    發表於 16-11-9 10:20

別墅

kkvicky 發表於 16-11-8 23:25
政治原因掛!為插而插

因為影響佢地嘅利益囉,同攞蛇齋餅粽D阿婆一樣,有jetso就投你,冇jetso就bye bye你條尾。

平時成日話地產佬賺到盡,其實係扭計要甜頭,人地冇野益佢地,咪嬲豬囉

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

gillgillmama 發表於 16-11-8 09:34
多得你啦趙生!連小朋友去玩嘅地方都冇埋 ...
同意,遊樂場要拆係可惜,但我諗佢地點都唔會唔知係公眾空間,如果起的唔係遊樂場,而係小攤檔,咁有冇問題? 你可以話遊樂場唔係直接收錢俾人入去,但佢地起來都係想吸引人流入商場消費,道理係一樣,事實我都曾經因為見有咁既遊樂場入左愉景新城一次,我再上一次去已經係幾年前

男爵府

違規是要拆,但該社區幹事行為實在令人質疑
1. 美環街經常泊哂死車,他不跟進
2. 荃灣其他商場懷疑佔用公共空間,不跟進,例如Yata pop store, 荃新天地有時出租booth。
3. 愉景新城5樓停車場電梯部冷氣壞了2年幾,停車通往電梯的門,好難開
4. 自行用自己方法,找剛裝飾的單位驗鉛水

重申遺規是要拆,家長覺得可惜
我是無知婦孺,只覺他民生事不處理,只揀有noise ,可見報的事做,這是我無知C9嘅諗法

水晶宮

rayrayus 發表於 16-11-9 05:28
同意,遊樂場要拆係可惜,但我諗佢地點都唔會唔知係公眾空間,如果起的唔係遊樂場,而係小攤檔,咁有冇問題 ...

我都係特登入過去、新世界都好奸啫公然違規、巿民唔知正常、俾少少so賺名聲去霸地賺錢、而家仲有巿民撐?奇怪鑼輯...

話個議員仲有其他野違規就仲奇怪、難道要全港總動員同時拆哂先叫公平?咁似小學生俾老師捉就話隔離小明都係啦.......

rayrayus    發表於 16-11-9 09:54

首頁

尾頁

跳至