自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章

3333 發表於 16-11-20 18:58
多謝你嘅回覆,你呢句肯定說話令我覺得無咁委屈。我c6話我小氣,對哥嫂有成見我認我係,因為99有 ...

真係好仔不如好新抱!
你真係一個好新抱但難為了家嫂

子爵府

你好好,加油

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

多謝你嘅回覆,你呢句肯定說話令我覺得無咁委屈。我c6話我小氣,對哥嫂有成見我認我係,因為99有 ...
99 唔知仲有幾耐命, 俾佢食好d 唔算過份啦.

不過你既哥嫂既決定, 如果佢地真係因為謀住份家產而選擇唔救99 , 實在不孝... 但平心而論, 一個人昏迷不醒時, 放棄搶救可能係對99 更好.

男爵府

最關心BB問題熱投勳章

3333 發表於 16-11-20 18:46
99入咗醫院做手術之後腦退化,而家拔曬鼻喉尿袋可以吃醫院飯餸療養階段。咁我就隔日煲醫生建議的湯水帶去俾 ...
我覺得你好好呀!
老人家幾廿年咩都食過, 點會食隻雞脾就食到了晒?

佢地唔孝順唔好理佢地啦, 你做得好好呀!

子爵府

回覆樓主:

坦白講,樓主您係用你角度去寫 ;作為旁人,我會覺得既然你先生都唔認為有需要, 咁作為新抱,一係繼續做而唔計較其他人說話,以自己方法盡孝心;一係跟先生睇法,始終係佢阿媽

tkkmama    發表於 16-11-21 10:44

珍珠宮

回覆樓主:

唔好理你阿嫂

子爵府

引用:Quote:3333 發表於 16-11-20 18:58 多謝你

原帖由 bosch 於 16-11-21 發表
99 唔知仲有幾耐命, 俾佢食好d 唔算過份啦.

不過你既哥嫂既決定, 如果佢地真係因為謀住份家產而選擇唔救99 ...
當時醫生都無話建議我哋放棄搶救99,淨係叫我哋有心理準備咋。我望住99輸住血瞓住又唔係痛到典來典去有時識得mark大眼,求生意志不知幾強。個大仔夠膽死話[㩒佢制],呢個時候應該係幫亞媽打氣㗎嘛講呢啲。好彩99昏迷一星期就醒返繼而一日一日好轉。個亞嫂喺醫生話要有心理準備情況下FB問人識唔識人裝修舊樓咩風格靚,99醒返佢就刪咗呢句。無法唔令人懷疑佢覺得99層樓即將到手囉。

子爵府

引用:坦白講,樓主您係用你角度去寫 ;作為旁人

原帖由 little_monkey 於 16-11-21 發表
坦白講,樓主您係用你角度去寫 ;作為旁人,我會覺得既然你先生都唔認為有需要, 咁作為新抱,一係繼續做而 ...
我老公主要係驚我又要返工又要煲湯俾99辛苦得滯。覺得佢哥話醫院啲飯餸唔會差得去邊醫院識攪㗎啦都有道理。問題係99唔肯食醫院飯餸呢?!佢都七十幾歲平時食嘢對味道都有要求,而家老人痴呆咗變咗小朋友,中午嗰餐係都唔肯食成盆攞走,夜晚如果無人喂佢醫院姑娘話佢都係唔肯食飯。咁只能一係繼續插返鼻喉吊營養奶,一係我送湯送飯食多少少。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

99入咗醫院做手術之後腦退化,而家拔曬鼻喉尿袋可以吃醫院飯餸療養階段。咁我就隔日煲醫生建議的湯水帶去俾 ...
在大家面前問99想唔想食你煮嘅嘢. 佢話食就煮, 順口叫佢地收嗲. 話唔食你就收工.

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

真心醫院飯送有幾多人會覺得好食呀!?

好在你 99 還有你照顧下,如果唔係更淒涼

珍珠宮

你係一個好新抱

你哥嫂講呢啲,他朝仔女新抱女婿都會咁樣對佢哋

伯爵府

3333 發表於 16-11-20 22:01
99入院4個月,係今個月先可以食固體食物。我要返工呢排已經盡量煲湯送飯了,哥嫂一個星期先探一次咁大把仲 ...

你老公個阿哥阿嫂都衰得交關。你問距距細個既時候距阿媽有無因為唔想同距換尿片唔畀奶距食唔畀水果距食?

重點係都無叫距地整,整左多謝都無句都算,仲好意思出口話你?小心被雷劈。

男爵府

你冇問題,個倆公婆真係不孝

男爵府

你做得好好, 親生仔都唔及得你呢個新抱

用戶要求終止服務

c6又話佢哋無錯。咁係咪我做錯呢?
得嘞! 有你先生LEE 句得嘞!

以後做多半步都慳番.

阿人地家嫂....LEE 家野唔好做多.

可能反招致別人指責.( 縱使你所作的曷好事/應做的事)

子爵府

認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

樓主,唔使理d無謂人

伯爵府

99 有兩個不孝子,但有個好新抱

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

回覆樓主:

唔使理佢地,你做得好好!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主:

依句比你老公睇

有個咁好嘅老婆仲要話佢小器
有無過份d..坦白講係身在福中不知福
你知唔知有幾多人啲婆媳關係搞到好差
個老婆對奶奶咁好應該攬住嚟錫啦

樓主,我撐你,你無做錯

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

樓主
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至