自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

brindlewin 發表於 16-12-26 10:00
所以我好少聽sales吹科學野or so call sell “天然”,根本對現今技術冇認識,以為自己做唔到就代表未有人 ...
相信無人可以做到0%無化學品掛.
sell 醫學又點睇? 即係有化學品成份加埋技術做出來, 用D靚D既名稱啫.

天唔天然睇自己, 無得迫.

我曾經嚴重皮膚敏感, 100%爛面, 天然產品令我康復, 2日先有人好疑惑, 點解睇唔出我曾經皮膚好差既痕跡.

男爵府

回覆樓主:

我沖涼用手工皂,然後搽少少摩洛哥堅果油或者shea butter再加保濕cream,好潤唔笠。

侯爵府

我細個咀唇成日脫皮,爆到出血,
就係搽凡士林搽好的!

之後我都有試其他貴價好多的潤唇膏,
但始終最夾凡士林,
每朝每晚刷牙洗面後趁嘴唇仲濕濕地搽,
出街就一定先搽咗潤唇膏先搽其他有色唇膏,
搽咗30幾年,現在我的嘴唇完全沒有脫皮問題!

大宅

cbeyond 發表於 16-12-26 10:11
相信無人可以做到0%無化學品掛.
sell 醫學又點睇? 即係有化學品成份加埋技術做出來, 用D靚D既名稱啫.

真心想買靚香氛and原材料,但又怕比人呃
你可否介紹下

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

miffymiffy 發表於 16-12-26 09:32
請問是那隻木瓜軟膏?是紅色細細支果隻嗎?謝謝

係呀

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

呢隻成份我戒了好耐

BTW, la mer 主要成份都係凡@林,但賣到咁貴

珊瑚宮

brindlewin 發表於 16-12-26 10:00
所以我好少聽sales吹科學野or so call sell “天然”,根本對現今技術冇認識,以為自己做唔到就代表未有人 ...

有時間就搭多2句咀。
未承認? 係天然產品未承認? 好多有國際認可證書, 都叫未承認。
CO2技術係乜? 自行上網查查。
唔認, 唔代表無咁既技術去提取天然產品成分。

首頁

尾頁

跳至