自由講場

跳至

首頁
45678...21

尾頁

珍珠宮

kachunma 發表於 17-2-18 11:00
個老婆已搬左返女家住,个女既完全聽晒自己呀媽講,我家姐試過藉去探B,想試探吓個新抱口風,但佢地完全唔傾, ...

其實唔可能由公司直接去其他人戶口,香港公司法一有規定,公司亦要稅務呈報都講唔通,我地連夫妻聯名都唔得。佢地大陸出嚟?

男爵府

armoonmoon 發表於 17-2-18 11:36
完全唔合理, 兒甥唔洗交租, 唔洗養自己父母?

我姨甥唔使交租架,間屋是我姐夫的,免費比佢地住,只交番水电煤就可,而我家姐,自姨甥結婚後已沒有收佢仔家用,因我家姐就是京個仔壓力太大,想仔可儲多個$備用,点知而家比外家果面威脅到咁

男爵府

brindlewin 發表於 17-2-18 12:22
其實唔可能由公司直接去其他人戶口,香港公司法一有規定,公司亦要稅務呈報都講唔通,我地連夫妻聯名都唔 ...

是個外母自己唸要咁做,我唸佢可能唔知是唔得,我姨甥亦無同佢再傾,因就算得也無可能咁做

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

玩大佢……女家太过火
利申: 我都有兩個女,咁做太过份

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

kachunma 發表於 17-2-18 12:25
是個外母自己唸要咁做,我唸佢可能唔知是唔得,我姨甥亦無同佢再傾,因就算得也無可能咁做
...
咁即係姨甥D老襟都無交晒全份糧俾外母LA, 個老女人吹得就吹!!!

侯爵府

叫老婆俾番成份糧佢又制唔制?
個老婆咁都幫阿媽係咪有病?

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

分開囉,明搶,個外母痴痴地
請勿打招呼~

珍珠宮

...

即係佢“其他女婿都咁做”係自己吹啦
依家係睇你姨甥底線係邊啫,佢要盲目順從下去,是否合理不是重點。

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章

其實姨娚有幾多人工先?如果少過3萬,比晒㚈母都可以。

因為假設人工得2萬,屋企每月支出都差不多要啦!

所有支出都由外母比,自己每月攞返5千使費都OK㗎!

琥珀宮

引用:其實係唔係原意想交哂人工俾老婆管理,+再

原帖由 DonnieBB 於 17-02-18 發表
其實係唔係原意想交哂人工俾老婆管理, 再每個月俾哂洗費個老公?
有d家庭係老婆管財政, 見bk 都有呢d cas ...
如果唔係精神有問題,個外母都應該係幫緊個女去立晒老公份糧去管錢姐!

公爵府

kachunma 發表於 17-2-18 09:35
姨甥外母幫佢湊仔,叫姨甥要把人工全交晒比佢,唔係就唔比個仔跟佢老豆姓,要跟女家姓,和以後唔好再見個仔喎! ...

大陸人??

珍珠宮

mother904 發表於 17-2-18 09:51
女人帶住個仔做單親蝕章,定係男人另行娶妻生子慘d?

大家鬥大,睇下邊個輸唔起 ...

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章

同老婆傾離婚,等佢地知玩大左

仲要扮到個仔等官判....唔好俾佢睇到好在乎...等佢以為個籌碼已經冇用逼佢唔到

若大到佢...個男人要拎返話事權同埋俾自己阿媽湊或請工人

大唔到就直接離婚,反正咁既女人...只會痛苦一世

子爵府

又係呢d痴線外母,我識一對夫婦又係因為外母凑孫,個外母要求多多,搞風搞雨,對夫婦最後搞到離婚。
個白痴外母搞到自己個女離婚仲要帶住個囡,女的由原本唔駛做有老公養變咗帶囡失婚婦人仲要出來搵工。
個男兩年後再娶再生,過新生活。

伯爵府

癡X,貪得無厭。
同佢外母講,而家99要湊孫,仲請個工人幫手添,叫佢個女俾曬份人工99

男爵府

遲d可唔可以update吓個結局呀?
個外母so crazy

伯爵府

好媽媽勳章

...

拖佢啦!睇吓邊個驚d?叫你姨甥仔企硬,一毫子都唔好比,家用都唔比,等佢老婆忍唔住先再傾,傾都係照舊比返家用同湊仔錢,唔肯就家用都唔比

子爵府

畀面勳章

搵第二個再生,有精你怕冇仔生嗎?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Flowerlam 發表於 17-2-18 12:40
其實姨娚有幾多人工先?如果少過3萬,比晒㚈母都可以。

因為假設人工得2萬,屋企每月支出都差不多要啦!
係咁理想就唔洗咁愁啦,我諗得一千幾百

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

叫你姨生企硬,一定唔可以咁做,大不子真係離婚,再搵律師傾睇下有冇機會拎番BB個撫養權
好老實,俾老婆都仲可以,邊有可能俾外母架

首頁
45678...21

尾頁

跳至