心聲留言

跳至

首頁
45678...42

尾頁

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Re: 70年生

evawong1010 寫道:
我而家住牛池灣,結婚前住秀茂坪。 :lol: :lol:

我知妳住秀茂坪。另一题目見!我老公婚前都住秀茂坪,小時住過19座後住秀明樓
我女2001年1月8日QE出世  

洋房

你地系唔系多數在家揍小朋友呀
:lol: 知足常樂 :lol:

伯爵府

好媽媽勳章

Hi all :
我結婚前住沙田,係旺角讀中學,後來搬入大埔,而家係全職家庭主婦!你地呢?

子爵府

我在灣仔返工. 今日公司俾個十年獎我, 不知不覺巳做

伯爵府

我呢份工只係做左4年, 但係個老細就跟左佢10年! 由佢10年前從德國黎香港打工開始跟佢, 後來佢自己攪就過檔, 繼續跟佢。

所以我係在職媽咪。 其實有時都好羨慕好似Sally咁做全職媽咪, 但係經濟係一個問題啦, 再者我又驚自己冇咁好耐性同EQ對住阿女。

伯爵府

gloriap 寫道:
大家咁有緣响度相遇,咁各位相隔遠嗎?我住天水圍,婚前住官塘 :-P

我係全職媽咪。之前做咗銀行8年;99年離開...太難頂!太大壓力

民房

hi,各位我都是70年,但我還是單身不知歡迎加入嗎?

男爵府

Dear All Mom,

In advance, I can't type in Chinese and just learning now. Sorry!!

I also 70's (Nov 06.), Worked in Fo Tan for merchandise and lived in Shatin. Married 4-1/2 years and have 3 years old son. Actually, I want to have one more baby, but is impossible for my jon since some time I have stay in China (Twins per year) more than 1 week for fair. ><

伯爵府

Hi all 70年 媽咪,

1. Happydino - 1月1日, 囡囡 - 3歲3個月
2. Sami - 1月3日, 囝囝 - 6歲2個月
3. 薯仔阿ME - 1月4日, 囝囝 - 6歲7個月
4. 子健&媽媽 - 1月17日, 囝囝 - 2歲2個月
5. 殷儒媽咪 - 1月27日, 囡囡 - 10個月
6. Sally - 1月22日, 囡囡 - 3歲3個月
7. 小草 - 2月20日, 囝囝10歲, 囡囡8歲
8. Yanma2002 - 3月4日, 囡囡 - 23個月
9. Espirt媽咪 - 3月21日, 囡囡 - 2歲9個月
10. gloriap-----8月4日,囡囡---01年1月8日而家3歲8個月
11. Polly --- 8月6曰, 囝囝 -- 4yr9m
12. iwff ----- 9 月16日 , 仔仔 -- 2yr8m
13. Paklamma - 10月19日, 囝囝 - 22個月
14.bbcar128 - 10月23日,大仔 - 7歲, 細仔 - 3歲4個月
15.Minnieluo - 10月25日
16.dietcoke -11月26日, 囡-6歲,仔-4歲
17.Deannama------12月1日------仔仔--23個月
18.cathy-tse----12月14日--------囡囡----2歲10 個月
19.ho_fish--------12月17日-------囡囡----2歲半
20.pc9 --------12月23日-----囡囡------12個月

update吓先?!各位請顺月、日序自行加名單

複式洋房

我份工做o左13年, 好想返屋企做全職媽咪,但係又唔捨得份人工,又驚自己攪唔掂家頭細務,仲要照顧小公主,呀...好驚呀。

P.S.
Dear happydino
我係 "返K1了,開始有功課未呀?" 見過你,有時間入去講

伯爵府

winice & vivita,

歡迎你地加入!

我依家上bk第一時間入黎, 睇下有冇偈傾先去第二d topic。 好多謝gloriap開左呢個topic, 大家同一年出世, 個感覺好親切! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

espirt,
我囡囡都維持一日1-2樣功課, 上weekend要搜集資料呀 ! 搵關於紅色既野, 咪即係我去搵!!

伯爵府

好媽媽勳章

happydino :

阿女都要做功課啦,每日都有一至兩樣,都係填
顏色、連線、劃點點or劃圓圈。
係喎!我地大家都係住大埔,但係我都未有緣見你一面

伯爵府

happydino 寫道:

我依家上bk第一時間入黎, 睇下有冇偈傾先去第二d topic。 好多謝gloriap開左呢個topic, 大家同一年出世, 個感覺好親切! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

駛唔駛咁客氣呀!
如果我曉做網頁我都想整[1970友俱樂部]交流傾計,不分男女。好過响度揾,不過呢度傾吓凑B心得 :mrgreen:

複式洋房

Hi all,

Sorry I do not know how to type chinese.

I'm glad to join under this topic as I was born in 1970. Would like to share something with all of you. I am just pregnancy and now waiting for delivery. I found most of you have a children already. Envy all of you.

伯爵府

Sally,
昕昕星期六有咩活動架? 紫韞上午跳ballet (佢舊年已經話要學啦), 下午返playgroup。 如果你得閒, 我地可以tea一tea喎!

Sodaman,
恭喜哂! 依家幾多個月呀? 幾時due?
我覺得佗bb同湊bb都係好開心既經驗, 雖然有辛苦既時候, 但係當中既快樂, 係冇第二d野可以俾到架!!

伯爵府

好媽媽勳章

happydino 寫道:
Sally,
昕昕星期六有咩活動架? 紫韞上午跳ballet (佢舊年已經話要學啦), 下午返playgroup。 如果你得閒, 我地可以tea一tea喎!

你囡囡係邊度學ballet?因為佢學校d興趣班要四歲才可以上,佢已經同我講好要學ballet。
昕昕暫時都未有參加活動,我諗住等佢返學適應左再比佢去學其他,但都係未知學乜野好!
星期六tea都好,你要返工,時間就你啦!本來我都約左幾個大埔媽咪星期六去tea,不過幾次都去唔到,唔係阿女病就係我病∼∼希望快d好返啦

伯爵府

Sally 寫道:

你囡囡係邊度學ballet?因為佢學校d興趣班要四歲才可以上,佢已經同我講好要學ballet。
昕昕暫時都未有參加活動,我諗住等佢返學適應左再比佢去學其他,但都係未知學乜野好!
星期六tea都好,你要返工,時間就你啦!本來我都約左幾個大埔媽咪星期六去tea,不過幾次都去唔到,唔係阿女病就係我病∼∼希望快d好返啦
\

Pls check PM.

民房

Re: 70年生嘅朋友!好嗎?

I got married for almost 10 years. I have 2 daughters. The first one's 7, in P2. The second one's 3.5, in K1.

民房

gloriap 寫道:
[quote]

Hi all 70年 媽咪,

1. Happydino - 1月1日, 囡囡 - 3歲3個月
5. 殷儒媽咪 - 1月27日, 囡囡 - 10個月
6. Sally - 1月22日, 囡囡 - 3歲3個月
7. 小草 - 2月20日, 囝囝10歲, 囡囡8歲
8. Yanma2002 - 3月4日, 囡囡 - 23個月
9. Espirt媽咪 - 3月21日, 囡囡 - 2歲9個月
10. Desp ----- 4月3日, 囡囡 - 6 歲11個月
11. gloriap-----8月4日,囡囡---01年1月8日而家3歲8個月
12. Polly --- 8月6曰, 囝囝 -- 4yr9m
13. iwff ----- 9 月16日 , 仔仔 -- 2yr8m
14. Paklamma - 10月19日, 囝囝 - 22個月
15.bbcar128 - 10月23日,大仔 - 7歲, 細仔 - 3歲4個月
16.Minnieluo - 10月25日
17.dietcoke -11月26日, 囡-6歲,仔-4歲
18.Deannama------12月1日------仔仔--23個月
19.cathy-tse----12月14日--------囡囡----2歲10 個月
20.ho_fish--------12月17日-------囡囡----2歲半
21.pc9 --------12月23日-----囡囡------12個月

update吓先?!各位請顺月、日序自行加名單 [/quote]

伯爵府

好媽媽勳章

5. Sally - 1月22日, 囡囡 - 3歲3個月
6.殷儒媽咪 - 1月27日, 囡囡 - 10個月 7. 小草 - 2月20日, 囝囝10歲, 囡囡8歲
10. Desp ----- 4月3日, 囡囡 - 6 歲11個月
11. gloriap-----8月4日,囡囡---01年1月8日而家3歲8個月
12. Polly --- 8月6曰, 囝囝 -- 4yr9m
13. iwff ----- 9 月16日 , 仔仔 -- 2yr8m
14. Paklamma - 10月19日, 囝囝 - 22個月
15.bbcar128 - 10月23日,大仔 - 7歲, 細仔 - 3歲4個月
16.Minnieluo - 10月25日
17.dietcoke -11月26日, 囡-6歲,仔-4歲
18.Deannama------12月1日------仔仔--23個月
19.cathy-tse----12月14日--------囡囡----2歲10 個月
20.ho_fish--------12月17日-------囡囡----2歲半
21.pc9 --------12月23日-----囡囡------12個月

update吓先?!各位請顺月、日序自行加名單

首頁
45678...42

尾頁

跳至