自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

iris23407 發表於 17-2-23 14:25
有。巳經成10年都系我請工人比佢,一齊照顧亞媽。
所以而家d人都唔知做乜成日都要比難題人地

你一家人都好感恩,一定係長輩影響落黎

生命改寫生命,good share

公爵府

2018復活節勳章

你哥哥人品好好,樓主很有福,有個好哥哥

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

羨慕你有個好哥哥,

其實我都有一個, 錫我的哥哥

水晶宮

好幸運有位好哥哥

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

很感動,你哥哥這麼疼愛屋企人

男爵府

sasa0208 發表於 17-2-23 16:00
所以而家d人都唔知做乜成日都要比難題人地

你一家人都好感恩,一定係長輩影響落黎

我地好窮,住木屋區,聽講亞爸好爛賭(不過我出世之後佢介左賭),所以亞哥同亞媽,系靠穿膠花養大我地。真是獅子山下,家境吾好亞哥就好早出離做野。我系最細,所以到我幫手穿膠花果陣生活已經無亞哥細個甘慘。

亜媽話亞哥讀書好叻,以前升中試都派到免費中學,但屋企無$,亞哥就話早d出離做野養家!

基本上最好嘅野都留比我!

我一生人已經有好多恩典,除了感激,只有感恩。

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍惜

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

羨慕樓主有個好阿哥,我也有一個阿哥,但只會點我做嘢同問我借錢

男爵府

Nicole-hui88 發表於 17-2-23 16:10
羨慕樓主有個好阿哥,我也有一個阿哥,但只會點我做嘢同問我借錢
...

我有幾個亞哥,只有三哥系最偉大,最顧家!可能好似有JM講,其他有亞嫂。不過我地個個都算好容洽。每年飲完茶去拜我老豆,大嫂都話好彩老豆無$留底,吾會爭產,一家人好friend .

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

iris23407 發表於 17-2-23 16:09
我地好窮,住木屋區,聽講亞爸好爛賭(不過我出世之後佢介左賭),所以亞哥同亞媽,系靠穿膠花養大我地。 ...
付出係一定有人睇到既,而感恩真係唔係人人做到

你地真係好幸福

伯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

祝福你同你哥哥身體健康,日日笑口常開。
你好幸福有個咁錫家人既哥哥,一定要教阿仔好好孝敬舅父呀!

男爵府

lovelycats1 發表於 17-2-23 16:26
祝福你同你哥哥身體健康,日日笑口常開。
你好幸福有個咁錫家人既哥哥 ...

我地鄉下真是舅父好大架!亞媽未痴呆之前成日講:天上雷公,地下舅公。

水晶宮

男爵府

幸福的兄妹情, 難得有亞哥咁好之餘, 亦有你這一位亞妹會欣賞及感恩

大宅

iris23407 發表於 17-2-23 13:58
我人生最最最感激嘅人系我亞哥。我好少同人講,但年紀大左,愛同感恩要及時。
人人都話佢孤寒,但由小到大 ...

我都有個好哥哥
下世我都想繼續做佢阿妹
B B快啲返黎我身邊啦

禁止訪問

公爵府

回覆:iris23407 的帖子

亞哥通常都好鍚啲妹,同埋冇結婚嘅會好啲,結左婚另一半未必俾佢話借就。

翡翠宮

回覆樓主:

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

大宅

睇完好感動你阿哥真係好好

首頁
45678...9

尾頁

跳至