親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

其實香港人可以買groupon uk嗎?我見到要填英國地址。

大宅

回覆樓主:

我聽晚就出發去倫敦喇!有無人係倫敦?或剛由倫敦返嚟?嗰邊情況點樣?

大宅

我們也照去,七月中,點驚得咁多

子爵府

我都係七月中出發, 買晒保險, 唔驚得咁多!

男爵府

ajfamily 發表於 17-6-9 21:16
Golden Tours 好似貴過Premium Tours 好多。

Really? Will double check. Thanks for reminding

大宅

happyglommy 發表於 17-6-9 21:31
其實香港人可以買groupon uk嗎?我見到要填英國地址。
I want to know too.

伯爵府

我原本4個family去,兩個取消咗行程,一個超去,另一個只留倫敦三日,其餘時間在Wales。我決定取消行程後有個原本唔係一齊去的朋友,佢本來六月尾去倫敦,又係取消咗,於是一齊約埋轉去澳洲。其實如果book曬嘢真係唔驚得咁多,最多唔好多人地方。但我D嘢全部可以cancel,所以都係選擇去第二度玩。

我發現我本來book咗的倫敦Apartment hotel琴日開始做減價,唔知係咪都多人cancel。嗰間酒店在倫敦橋附近,好市中心的。

大宅

happyglommy 發表於 17-6-9 21:31
yeah, tried sucessfully already, u can just input KLN or etc and post code to be 000000

侯爵府

我以家係倫敦,人山人海,鬼咁多遊客,警察多左係街,入景點要check袋,Bouough market封左,報告完畢!
行到水窮處 坐看雲起時

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

How much for oyster card?

侯爵府

回覆 JChan 的帖子

Deposit £5, cap £6.6 per day.
行到水窮處 坐看雲起時

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

Paris 發表於 17-6-10 21:24
回覆 JChan 的帖子

Deposit £5, cap £6.6 per day.

thanks

退卡 可以收幾多錢?

男爵府

Alice00 發表於 17-6-10 19:41
yeah, tried sucessfully already, u can just input KLN or etc and post code to be 000000
訂時是否要定日子?

大宅

ajfamily 發表於 17-6-11 11:02
訂時是否要定日子?
不需買時定日子,但之後揀左日子的5日前要同premium tours預約,不可因到時天氣而改期呀~~btw,買完coupon 14天之內是無條件可退貨的,或者你可遲d先買(我因唔知promo會做幾耐so買左先,但已過14日就唔退得了)

男爵府

Alice00 發表於 17-6-11 14:05
不需買時定日子,但之後揀左日子的5日前要同premium tours預約,不可因到時天氣而改期呀~~btw,買完coupon 1 ...
Ok, 似乎都值得先訂咗佢先,謝謝你!

大宅

Paris 發表於 17-6-10 21:08
我以家係倫敦,人山人海,鬼咁多遊客,警察多左係街,入景點要check袋,Bouough market封左,報告完畢! ...

Really??封幾耐呢唔知?

男爵府

Alice00 發表於 17-6-11 14:05
不需買時定日子,但之後揀左日子的5日前要同premium tours預約,不可因到時天氣而改期呀~~btw,買完coupon 1 ...
我唔肯定我諗法有冇錯,是否買完coupon 後,都會立即去Premium Tours confirm booking? 因為我們一家幾口出發,如果個tour 咁啱冇四個位,14天內我還可cancel. 我唔肯定我諗法有冇錯?

洋房

回覆 ajfamily 的帖子

我都擔心book唔到心水日子,尤其如果個團唔係日日出發,所以仲未決定買唔買。
如果唔"chur"要一日去多個地方,一天去一個city,例如只是Cambrige/Strarford Upn Avons, 可能自己買火車票比較經濟,更有彈性,又玩得他條d。
Anyway,見到大家開心番plan行程真係好!

大宅

Bunnie 發表於 17-6-12 13:03

我都擔心book唔到心水日子,尤其如果個團唔係日日出發,所以仲未決定買唔買。

我stay六晚也覺唔夠,去唔倒Stonehedge , 淨係會去Cambridge , 其他也在London!

男爵府

Bunnie 發表於 17-6-12 13:03

所以我先問是否book 唔到合適日子就可以在出咗coupon 14天內cancel。不過,我見個團好似係日日出發喎。

首頁

尾頁

跳至