自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

cindy618 發表於 17-12-20 11:13
,即係底油-bonder-甲油-面油,個個step 照燈?

Remove surface shine—dehydrator—bonder x2 times—base coat—colour gel x2 times( bottle or jar)— bonder at cuticle area then top coat

Removing gel......

Lightly buff off top coat or shine then put remover on foil and wrap nail, keep it on for 10 minutes, check if it’s really, If not ready then wrap it for another 5 minutes

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

veronicav 發表於 17-12-18 13:46
我係淘寶買架

教學可以睇呢個

窩趣原來淘寶有店架

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

亞牛亞妹 發表於 17-12-20 19:03
Remove surface shine—dehydrator—bonder x2 times—base coat—colour gel x2 times( bottle or jar)— ...

tks! 好詳細

大宅

BK Milk勳章

cindy618 發表於 17-12-20 19:19
窩趣原來淘寶有店架

係呀

水晶宮

cindy618 發表於 17-12-20 19:20
tks! 好詳細

Sorry 唔記得寫base, colour and top 要照燈,其他唔洗

男爵府

回覆樓主:

點解唔去log-on買?最簡單快趣
我揀Made in Japan嗰啲GEL
Long lasting and nice.

大宅

回覆樓主

Hard gel 唔易整架,睇步驟好似好易,但點舖靚呢gel,點磨甲型都要技巧架。

如果初學建議試下soak off先,最簡單。真係玩熟左先轉hard gel

瑪瑙宮

cherriesit 發表於 17-12-20 19:35

有無相呀?

男爵府

cindy618 發表於 17-12-20 21:02
有無相呀?

我搵搵

大宅

亞牛亞妹 發表於 17-12-20 09:17
要用bonder㗎

有用呀

我仲試過最小3只吾Bonder都係甘

大宅

veronicav 發表於 17-12-20 09:29
試下用平衡液

都有用埋

公爵府

2018復活節勳章

cherriesit 發表於 17-12-20 19:35

等睇介紹 前日去左睇,太多牌子,唔知買邊隻好

男爵府

回覆樓主:

日本買HOMEI..ALL IN ONE一支搞掂

瑪瑙宮

亞牛亞妹 發表於 17-12-20 19:03
Remove surface shine—dehydrator—bonder x2 times—base coat—colour gel x2 times( bottle or jar)— ...

腳都會貼珍珠,石或立體的裝飾嗎?著鞋行路會影響易甩嗎?

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

JudyJudyJudy 發表於 17-12-18 13:59
請問你soft gel用邊種加厚?咩牌子?邊度買?
我都係指甲好簿

我而家用呢canni…之前用Amls,我覺得兩隻都幾好用,後者稀D

水晶宮

venicewong 發表於 17-12-21 12:44
有用呀

我仲試過最小3只吾Bonder都係甘

你係等bonder乾咗再搽base?有冇試過second time 搽bonder 時濕上base?我自己覺得比起乾上好D

水晶宮

cindy618 發表於 17-12-21 19:25
腳都會貼珍珠,石或立體的裝飾嗎?著鞋行路會影響易甩嗎?

我用presto resin gel,唔易甩,但我腳好少整石,因為真係會頂

瑪瑙宮

亞牛亞妹 發表於 17-12-21 22:25
我用presto resin gel,唔易甩,但我腳好少整石,因為真係會頂

頂住著鞋

大宅

amandathings 發表於 17-12-18 22:54
自己貼甲片用膠水大概keep到半個月,成本30$,可以再痴翻,我以前又成套買gel甲,但最後都係擺係度無用。

...

Hi,貼甲片我有興趣,請問真係可以keep到半個月?喺邊買?thx

伯爵府

Minor 發表於 17-12-18 13:32
我暑假果時去左呢間野買左呢一set,燈我本身有…用黎做後備,甲油隨你自己揀色!不過呢間野好似夜冷咁…
h ...

CND 一套 $250? 我喺美國wholesale 買都要美金$11/支喎,JM 小心買到假嘢

不過依個牌子超易拆 ... 我用過 OPI 好難拆,攪到啲甲傷晒,轉咗 CND 後冇依個問題 ...

首頁

尾頁

跳至