自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

allin 發表於 18-1-25 10:53
其實要幾時交cut form?如5月到期,我應該幾時去cut? 連家居電話同mytv的,3樣嘢,係咪都係填一張表? ...

完約前一個月要cut, 係同一張form, 門市職員會同你搞。過同人講清楚啲全部服務cut晒穩陣啲。五月頭到期就四月頭要cut, 五月尾到期就四月尾要cut, 記住要完約前最少三十日

男爵府

馬拉雞 發表於 18-1-25 11:20

完約前一個月要cut, 係同一張form, 門市職員會同你搞。過 ...
5月尾到期,依家就去cut得唔得?我驚得30日,如果真係cut咗, 我會唔會唔夠時間,帶唔到個家居電話號碼走㗎?

男爵府

allin 發表於 18-1-25 11:28
5月尾到期,依家就去cut得唔得?我驚得30日,如果真係cut咗, 我會唔會唔夠時間,帶唔到個家居電話號碼走㗎 ...

如果怕吾夠時間都可以依家填表。記住就算要續約都要last moment先好續。

男爵府

馬拉雞 發表於 18-1-25 11:39
如果怕吾夠時間都可以依家填表。記住就算要續約都要last moment先好續。
明白! 多謝JM們教路! thank you!

男爵府

allin 發表於 18-1-25 11:41
明白! 多謝JM們教路! thank you!

有樣野吾記得提你,雖然係電話可以cut,建議你去門市cut,同埋記得拎返張cut form嘅copy,因為你都仲有幾個月時時間先完約,廢事到時口同鼻坳。

男爵府

s!uMEIMEI 發表於 18-1-25 09:22
六月先到期 呢兩個月打黎企硬288 原本交開298,100mb上網 mytv super 同屋企電話.. 點解你地甘平既
...

288呢個價發顛咁貴,上500M都有找啦。

男爵府

馬拉雞 發表於 18-1-25 13:34
288呢個價發顛咁貴,上500M都有找啦。

佢話無其他價比我 我係住公屋..

男爵府

s!uMEIMEI 發表於 18-1-25 13:35
佢話無其他價比我 我係住公屋..

下?公屋純上網更加吾應該100M超過$99一個月。如果hkbn做吾到$99蚊你應該要轉台。要埋電話同mytv點加上去都吾會288一個月咁貴。

大宅

carol05032 發表於 18-1-7 00:51
1月中到期終於續左約
網上續約,各位記得得到完約前1個月先好考慮續約
我就1000mb(冇家司電話)平均$147

我也3月4日滿約,本來用開178月費1000M連家居電話,加到248超貴,有無sales電話可PM比我傾下!謝!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

stanleypyk 發表於 18-1-25 18:51
我也3月4日滿約,本來用開178月費1000M連家居電話,加到248超貴,有無sales電話可PM比我傾下!謝!
...

我遲你幾日滿約,我個package同你一模一樣,私樓而家每個月$188,早幾日打嚟加到$219,乜咁海鮮價?我未應承續約吖。

子爵府

回覆 占妹 的帖子

我終於拎到$98/100M 連mytv super, 2年

子爵府

回覆樓主:

講到牙血出先拎到 118 呢個 offer,100m,2 年合約 + mytvsuper 同家居電話送埋 idd。本身合約今個月 14 號到期,呢半個月按比例收正價。

之前企硬左好耐平均 132 一個月呢個 offer,仲話最低價冇得平。但我又遲遲未交 cut form,到尋日我斬釘截鐵同職員講,如果做唔到 118 100m一個月,或者 132 500m一個月是但一個方案,我就轉頭落門市 cut 服務。職員 hold 線請示主管一段時間,先答應我 offer 118 呢個價

男爵府

文文送 發表於 18-1-28 22:44

講到牙血出先拎到 118 呢個 offer,100m,2 年合約 + mytvsuper ...

請問你係無send cut form之後仍繼續打俾你續約? 但正價收幾錢,我3月到期仲未的起心肝去門市填cut form,佢現在都係開緊$139+$30電話送my tv super都費事理佢,我話人地做緊$98

男爵府

講到牙血出先拎到 118 呢個 offer,100m,2 年合約 + mytvsuper ...

私樓?居屋?公屋?

大宅

麟媽媽 發表於 18-1-28 14:21
我遲你幾日滿約,我個package同你一模一樣,私樓而家每個月$188,早幾日打嚟加到$219,乜咁海鮮價?我未應 ...

上週交完cut form第二天打來比返舊價續返約了!

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

佢有無話免第2,3,4個月月費呢?其實我2月就夠期 現在send cut form 會太遲?同埋你現在用緊幾錢一個月?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

stanleypyk 發表於 18-1-29 09:47
上週交完cut form第二天打來比返舊價續返約了!

咁即係$178一個月?有冇mytv呢?
剛剛又打比我,$218簽2年,1000M連家居電話每月30分鐘IDD,送MyTv 兩年同埋今日開台嘅ATV一年!我仍耍緊佢,未落實。

子爵府

carol-rol 發表於 18-1-28 23:13
請問你係無send cut form之後仍繼續打俾你續約? 但正價收幾錢,我3月到期仲未的起心肝去門市填cut form, ...

我從頭到尾都冇 sent cut form,喺合約期完結後繼續用服務,但要俾正價錢。香港寬頻見我又未取消服務又未續約,就 keep 住搵唔同人黎傾續約。

你 3 月到期,可以再等下佢開 offer。不妨同佢講明你只接受 98 蚊一個月方案,通常佢梗會話做唔到,但去到 last 一個月而你又 send 左 cut form 後,香港寬頻就會跪低

想要最抵價,就必須付出大量心血同時間跟電訊商慢慢交涉
我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

子爵府

joeypong 發表於 18-1-29 09:17
私樓?居屋?公屋?

我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

大宅

麟媽媽 發表於 18-1-29 19:21
咁即係$178一個月?有冇mytv呢?
剛剛又打比我,$218簽2年,1000M連家居電話每月30分鐘IDD,送MyTv 兩年同 ...

我記錯,是188連家居電話,有IDD分鐘送,有MyTv super,還有100元鴻福堂贈卷!

首頁

尾頁

跳至