親子旅遊

跳至

首頁
45678...14

尾頁

珍珠宮

Esther_Rachel 發表於 18-1-28 13:39

轉機嚟講,最舒服係呢班了,其他全部都要凌晨等轉機 ...

快艇係US$25一位,打錯左,已更正!我都一樣,想慳$,但又係怕航班時間辛苦,所以坐Airasia,然後stopover吉隆坡,頭尾都住2晚,可以輕鬆d唔使趕飛機,又可以順道喺吉隆坡玩下。
其實你唔考慮第一晚住機埸島,之後第二日入去?如果你係星期日,二,四,可以坐310船,早上10點出發,咁就可以慳返千幾蚊嘅快艇費用,又舒服d。

珍珠宮

Esther_Rachel 發表於 18-1-28 13:33
我住Kanni呀,近Bikin Beach
你住邊間Kaani?我有一晚都住Kaani Grand Seaview,不過我嘅心水係Arena Beach,但我想要嘅房型只訂到頭2晚,所以第三日就去隔離嘅Kaani住一晚。 Maafushi我住3晚,其實只有2日全日,而家睇緊有乜玩,希望唔會覺得悶,4個人half board$1700又真係抵住

大宅

MissMaMa 發表於 18-1-28 14:35
快艇係US$25一位,打錯左,已更正!我都一樣,想慳$,但又係怕航班時間辛苦,所以坐Airasia,然後stopover ...

都好吸引,310船喺邊度有資料?10點邊度上船,要坐幾耐?因為我只搵到每天1500的航班。

珍珠宮

Esther_Rachel 發表於 18-1-28 15:29

都好吸引,310船喺邊度有資料?10點邊度上船,要坐幾 ...
310都係public ferry ,但只在Sun, Tue, Thur 10:00由Male去Maafushi
http://www.holidaylodgemaldives.com/ferry-schedule/

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

Missingyou0623 發表於 18-1-23 12:07
原來都想去maafushi 居民島,但帶住細細路怕唔適合。我搵咗當地travel agent 可以包快艇由機場島出發,玩 ...

HOLIDAY INN FACING THE OTHER 居民島 CALL, GURAIDHOO. AND WE ARE VERY CLOSED TO HOLIDAY INN.

別墅

0906 發表於 18-1-29 13:08

你去咗 Guraidhoo? 我睇地圖都見到好近,不過唔多關於呢個島嘅介紹,唔知會唔會冇Maafushi 咁多活動同酒店選擇呢?

Holiday inn 有 day tour 去 Guraidhoo,唔知有冇咩行,值唔值得去參觀下呢?

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

Missingyou0623 發表於 18-1-29 19:14
你去咗 Guraidhoo? 我睇地圖都見到好近,不過唔多關於呢個島嘅介紹,唔知會唔會冇Maafushi 咁多活動同酒店 ...

Yes, I stay in Guraidhoo, it is small island, I didn't go to Maafushi, but I know it is smaller than Maafushi. You can join tour.
I stay in Kaafu Inn.

男爵府

回覆樓主:

留毛

男爵府

Missingyou0623 發表於 18-1-18 18:00
我係holiday inn 做特價嗰時訂,個價係而家官網價嘅大約7折,兩大兩小,5晚連早餐、3餐晚餐、出海睇海豚同 ...

想請教如book 兩晚沙灘房,兩晚水房點book呀? 唔該,因為禁唔到。只能一次過選同一款,如果我分開book 兩晚沙,兩晚水房,是否無family fun plan ?

子爵府

MissMaMa 發表於 18-1-25 00:23
啱啱訂左機票,不過係廉航。Airasia,$10533,四大人。今次會喺吉隆坡轉機,頭尾4晚吉隆坡+11晚馬代(打算 ...

期待玩後分享

子爵府

回覆樓主

其他jm 都比多的分享到時玩後,我諗住出年先去,呢個地方,一生人一定要去至少1次

別墅

asd456 發表於 18-3-25 23:31
想請教如book 兩晚沙灘房,兩晚水房點book呀? 唔該,因為禁唔到。只能一次過選同一款,如果我分 ...

唔同1房型要分開兩個booking,兩晚冇family fun, 但有類似嘅family getaway,有些少唔同,兩個plan都包早晚餐同睇海豚,唔同嘅係family fun 可以免費取消同埋其中一晚係bbq buffet。

男爵府

Missingyou0623 發表於 18-3-26 08:35
唔同1房型要分開兩個booking,兩晚冇family fun, 但有類似嘅family getaway,有些少唔同,兩個plan都包早 ...

謝謝你呀!你最後book 邊款呀?

別墅

asd456 發表於 18-3-26 22:02
謝謝你呀!你最後book 邊款呀?

最後趁減價改book咗4晚沙灘屋,1晚水屋,頭3晚全包。

男爵府

Missingyou0623 發表於 18-3-26 08:35
唔同1房型要分開兩個booking,兩晚冇family fun, 但有類似嘅family getaway,有些少唔同,兩個plan都包早 ...

你好呀!想請教你小小嘢,我想問check in 當日我去邊度搵佢哋嘅車坐船去個島呀?要唔要之前同佢哋Email 聯絡架?

同埋請問圖入面收咗 additional charge £79.3 同Tax fee £104.68

是否不用再額外收其他稅項?
同埋想問如果坐佢哋船是否另外收費?係邊度比錢架?
同埋最後想請教如果機場附近酒店有無好介紹呀? 唔好意思,問你咁多問題,我唔係好熟個度。謝謝你

唔該晒你 ,我都係睇你介紹轉嚟holiday inn 咋。我之前book 個間平啲,但對方啲英文溝通唔到放棄咗。

男爵府

Missingyou0623 發表於 18-3-26 22:10
最後趁減價改book咗4晚沙灘屋,1晚水屋,頭3晚全包。

是否要book 3晚先有減價架?
我分開book2 日,沙灘屋2 日水屋。唔知有無減價,你幫我睇下。

別墅

asd456 發表於 18-3-26 23:07

你好呀!想請教你小小嘢,我想問check in 當日我去邊度搵佢 ...

另外仲有green tax usd6 per person per night。你訂咗之後會有個email 俾你,會講快艇入島收費(大人usd229, 小朋友usd139),你email通知酒店就得,有咩問題都可以email 俾酒店,佢地覆得好快好清楚㗎。

機場島我之前想bookH78嘅family suite,呢間幾新同埋包免費接送。

另外holiday inn個價分開同夾埋book應該唔會有分別的,你試下用同一房型分開同夾埋都search下就知。水屋我冇揀全包,因為只住一晚,而且水屋全包加嘅錢貴過沙屋,所以我只揀咗頭3晚沙屋全包,應該食3日buffet都會食到唔想食,想之後食下其他嘢。

另外留意番佢沙屋都有分唔同房型同景觀,beach villa係平房,beach house係有樓梯上一層先係房。

男爵府

Missingyou0623 發表於 18-3-27 05:31
另外仲有green tax usd6 per person per night。你訂咗之後會有個email 俾你,會講快艇入島收費(大人usd22 ...

jm 你好叻呀 !知道咁多嘢,我睇到頭暈好多嘢都唔明白。

謝謝你呀!

男爵府

Missingyou0623 發表於 18-3-27 05:31
另外仲有green tax usd6 per person per night。你訂咗之後會有個email 俾你,會講快艇入島收費(大人usd22 ...

jm 我剛剛跟你book 咗機場 h78 hotel 住一晚, 我昨晚book holiday inn 酒店,但暫時都未收 holiday inn 坐船資料。是否要等一兩日時間架先會收到Email 架?

jm 你幾時出發去馬爾代夫呀?想問住沙屋同水屋其實有無得加床架?因為個仔好懶瞓唔想同佢瞓 佢會踢人踢天光。

別墅

asd456 發表於 18-3-27 12:52
jm 我剛剛跟你book 咗機場 h78 hotel 住一晚, 我昨晚book holiday inn 酒店,但暫時都未收 holiday inn 坐 ...

我7月中放暑假先去,我最後冇book H78, 因為有朋友會去居民島先住幾晚,我第一晚改為直入居民島會合佢地,第二朝包快艇去玩完先入resort。

holiday inn通常第二日會send email, 你再等一兩日,如果冇就email問下。

holiday inn可以加床,usd60 (+tax) per night,你可以email話佢知。

首頁
45678...14

尾頁

跳至