自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆樓主

我覺得呢個男人好唔成熟又無承擔:
犯錯唔認,仲諗住隱瞞
唔夠膽同佢媽講你有個女
選區議員當份工,唔諗長遠
根本佢都係沙沙滾,無擔帶。呢種人跟住佢真要自求多福

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

小可愛11 發表於 18-3-28 14:58
唔關係咪從政,係個人品德操守問題。

絶對同意

珍珠宮

2018復活節勳章 hashtag旅遊勳章

回覆樓主

佢突然諗到,參選區議員,一方面佢有興趣,另一方面佢可以同其他人解釋,因為要鋪路備戰,所以停學一年<~~~

個人覺得佢為自己搵借口,逃避,唔實際咁樣既男人,我就信佢唔過
分享:愛遊泰(內有曼谷芭堤雅清邁資料)
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=14416337&fromuid=956408

男爵府

回覆樓主:

樓主諗太多,第一佢未必當選,無做開無人脈其實成數好微。第二佢未做到司長級都唔會有人留意佢另一半。

瑪瑙宮

nightingale 發表於 18-3-28 16:40
我好唔好俾呢個post佢睇
睇下佢睇完會唔會覺得自己錯
佢覺得自己不知幾醒幾叻, 點會覺得自己錯/唔啱/唔好.

男爵府

回覆 nightingale 的帖子

佢先26思想又未成熟,
會變機會好大,

你何苦要將自己同個囡的幸福放係個咁樣的人身上,
放生自己,放生佢啦,

大喊一日就重新出發啦

水晶宮

牛年勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

感覺樓主男友思想重係好幼稚, 要瞞人先要瞞自己, 講個大話出嚟要人信, 先要令自己相信.....
樓主, 無男人唔會死的, 有捨先有得, 而家你放開呢個可能真係好傷心痛苦, 但可能轉頭搵到個更好的, 到時你望返轉頭會發覺, 而家呢個都係不外如是~~

珍珠宮

女皇駕到 發表於 18-3-28 16:58
樓主諗太多,第一佢未必當選,無做開無人脈其實成數好微。第二佢未做到司長級都唔會有人留意佢另一半。
...

我唔係咁睇
實有舊同學忍唔住爆料
尤其大學失德,出來仲參選區議會
好多人會眼紅。。。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

nightingale 發表於 18-3-28 14:38
另一半,本身半工讀緊,本來仲有幾個月就畢業

而佢工作上嘅上司同事都知,等佢畢業就升佢,但因為佢讀書時 ...

佢犯咩事要停學? 太多問題咁
放下自在

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果而家唔捨得, 咪等時間囉, 時間會幫你做決定!!

珍珠宮

回覆樓主:

如果你男朋友真的一心想從政工作, 那就請你一心一意的支持他, 而且他就要從政了,你還在這麼廣大的平台寫出這篇文, 對他十分不利, 現在的記者又十分廣大, 一定會寫衰佢, 話佢有個大錯被大學停學, 又會話做人後父, 覺得你好錯, 可以暗示是朋友的身份或者是另類的工作. 而不是寫出"從政"這2個字。 你男朋友好快會被人起底了,好快係佢向你提出分手了,佢會覺得你係佢的負累。

你話問完意見就會delete已經沒用了,一開始開這個post就是錯了,好自為之啦~

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

分手啦. 對你同個女都好.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

nightingale 發表於 18-3-28 06:38
另一半,本身半工讀緊,本來仲有幾個月就畢業

而佢工作上嘅上司同事都知,等佢畢業就升佢,但因為佢讀書時 ...

呢個Bf 係你之前講果個同事嗎?

男爵府

2024年龍年勳章

首先, 佢先26歲, 好多人呢個年齡諗野仲未成熟. 由佢讀讀下書俾人罰停賽都知啦.其二, 話去參選區議員, 呢D藉口都UP得出. 話有病做治療, 都得啦. 根本係佢自己想參選
坦白講, 帶住個囡, 搵個成熟點的男人, 佢幫你諗, 好過乜都要你去考慮. 佢有諗過你感受, 就結婚, 堵住悠悠聚口.
上水區議員曾勁聰都係同個失婚女士結婚, 位女士同前夫仲有兩個囡, 其中一個重病要坐輪椅添. 我地D市民只係覺得佢好偉大. 肯照顧個有病既囡.
但你唔同, 無名無份, 外間人點睇 ? 我只係見到呢個男人無責任心.

子爵府

nightingale 發表於 18-3-28 16:40
我好唔好俾呢個post佢睇
睇下佢睇完會唔會覺得自己錯

唔好俾佢睇!佢喱啲咁自大嘅人,你咁上網唱佢,佢一定嬲到爆炸!

伯爵府

超級特務 發表於 18-3-28 16:01
唔講其他, 你問下自己, 同佢一齊咁耐, 開心多還是唔開心多?
一個好既伴侶係令你人生變得更好

講得非常好!我好認同,諗下自己開心多定煩惱多就會睇到段關係係點,唔好呃自己。

仲有,樓主已離異又已經同男友同居,但點解身邊大部分人都唔知你已經離異?我感覺係連你自己對自己的身分認同都唔夠,覺得呢個身分對你係障礙、係唔好嘅形象。呢樣嘢,你自己唔打破個障礙,你會覺得其他人都會因此而睇低你。堂堂正正接受呢種身分的女人,通常前路會明朗D。

大部分jm都唔睇好你同你男友,而你,毫無疑問係當局者迷,其實好難入耳,有時D嘢咪順其自然。

我睇法係如果唔係開始太耐已經會就夠唔夠愛已嗌交,又會要求對方改變生活習慣來遷就你,就咗都嫌唔夠多,又對人會隱瞞你真實身份,呢D種種都唔係一段健康關係會發生的事。

翡翠宮

畀面勳章

nightingale 發表於 18-3-28 16:06
誠信問題,耍小聰明但被發現
學業上耍小聰明結果要停學一年,但似乎佢冇汲取教訓,反省自己。而家話去選區議員,只不過係逃避責任同現實的表現,以為用一個好聽的藉口就可以將以前的錯誤遮掩過去,是一種沒誠信同承擔的表現,一來天真,二來有少少古惑,你真的認為這個人可以付託終身?
日日是好日

大宅

回覆樓主

你男人思想太細個啦,做乜都唔靈
你如果想享受青春肉體可以hea拍下,做人世就唔揀佢啦

珍珠宮

回覆樓主

Sorry, 呢個男人送俾我都唔要

咁大個人好地地讀書會犯錯俾人suspend 已經好離奇
Suspend 左無面咪話自己身體唔好想抖一年再讀囉
九唔搭八話要選區議員,想點?想逃避現實囉

佢就算選舉無事,做做下都好易出事
學生既 ethics 都守唔到,公職既 ethics 我唔信佢搞得掂

佢選唔選得定唔得,都要撇。

珍珠宮

nightingale 發表於 18-3-28 15:45
其實我一直有呢個感覺
佢嘅回覆係,佢已經為我改變咗好多
我唔鍾意佢同啲朋友北上按摩

是乜但啦,女朋友喊都唔理已經相當人渣
而家唔係話日積月累條女煩到一個點條仔唔想理
係條仔無論如何都唔會理

佢呢 d 人諗野只有自己同而家
無你佢搬唔到出黎,梗係順你意對你好 d

首頁